• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP İl Başkanı Erkan, gözyaşları arasında istifasını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, Genel Merkez tarafından Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’nın görevden alınmasının ardından istifa ettiği açıkladı.
CHP İl Başkanı Erkan, gözyaşları arasında istifasını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, Genel Merkez tarafından Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’nın görevden alınmasının ardından istifa ettiği açıkladı. gözyaşları arasında istifasını duyuran Erkan, şu ifadeleri kullandı; “7 Ocak 2018’de il başkanı olarak göreve layık gördüler beni arkadaşlarım. O gün bugündür bu görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. Burada partimizi bir yerlere getirmek için çalıştık. Beni görevimde hiç yalnız bırakmayan Merkez İlçe Başkanımız Hacı Gölbucaklı arkadaşıma yapılan bu görevden alma beni son derece üzdü. Biz bunu hiç hak etmedik. Ve bu bana hiç sorulmadan böyle bir icraata geçildiği için merkezi kınıyorum. Burada bana da danışılabilirdi. Yani Merkez İlçenin, Hacı beyin ne suçu vardı da görevden alındı. Bu bana daha önceden sorulabilirdi. Hakkında şikayet varsa bize yönetim olarak disiplin kurulu olarak bir yazı bir dilekçe gelseydi biz bunu değerlendirir disiplin kuruluna bir ön yazı ile söyler onlarda gerekeni yapardı.

Hiçbir şikayet yazısı yok

Disiplin kuruluna verilmiş hiçbir yazı yok. Bana verilmiş hiçbir belge yok. Hiçbir itiraz olmadan görevden alınması sadece beni değil tüm arkadaşlarımızı üzdü. Yıllardır partinin değişik görevlerinde bir nefer olarak çalışmış Havı Gölbucaklı ile partimizin il başkanlığına iletilmiş herhangi bir şikayet yazısı bulunmamasına rağmen yapılan bu eylemin denedi anlaşılamamıştır. Geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramı’nda Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu ile basit bir sürtüşmesi olduğunu duydum. Kendisi 29 Ekim akşamı bana telefon etti. Ben de 29 Ekim’de Eczaneler 3 günlük tatil yaptığı için ben de kendilerine söyledim. “Ben İstanbul’da gideceğim. Vekaletimi de Hacı Gölbucaklı’ya bıraktım”dedim. Gölbucaklı da organizasyon işlerini layıkıyla yerine getirmiş. Fakat akşam sayın Aysu Bankoğlu bana telefon etti. Dedi ki, “Hacı Gölbucaklı’ya vekaleti siz mi verdiniz?”dedi. Ben de “Evet ben verdim.”dedi. O da “Onu görevden alacaksınız” dedi. Ben de “Hayırdır Vekilim aranızda bir şey mi geçti diye sordum.” Bankoğlu ise, “Sen ne olduğunu biliyorsun, Hacı Gölbucaklı için söylenenleri de biliyorsun. Partide olanları da biliyorsun. Gerekeni yapacaksınız. Gerekeni yapmadığınız takdirde ili de görevden aldıracağım” dedi. Bu konuşmayı ben nezaket dışında olmasına rağmen siyasetteki yeniliğini düşünerek İstanbul’da olduğumu gelince kendisiyle görüşeceğimi belirttim.

Senelerdir partiye hizmeti olan birini görevden aldılar

Vekil olduğu günden beri her türlü davetimize rağmen partiye gelmediği için kendisi ile yüz yüze konuşulamamış ve kendisi tarafından da bir istek gelmemiştir. Dönünce yapılan parti içi araştırmada önemli bir hadisenin olmadığına ve herhangi bir dilekçe de olmadığından bir yaptırım yapılmamıştır. Ayrıca Hacı Gölbucaklı’ya sordum bayram ne oldu dedim. Gölbucaklı bana hiç bir şey olmadığını gayet güzel bir bayram yaptıklarını anlattı. Yalnız belediye ile bir sürtüşme olmuş. Belediye kapalı yolun bariyerini açmamış. Araba ile yürümek istemişler. Böyle olunca Hacı başkan bir söz söylemiş. Bankoğlu da herhalde bu lafı kendi üzerine aldı. Bundan dolayı biraz sinirlenmiş anladığım kadarıyla. Gelinen bu durumda Genel Merkezin, Vekilin beyanına dayanarak ilçe başkanımızı görevden aldığını düşünmekteyim. Hiçbir siyasi tecrübeye sahip olmayan vekilin bir sözüyle senelerdir partisine hizmeti olan birinin hiç araştırılıp soruşturulmadan görevden alınmasını şiddetle kınıyorum. Vekilimizin şimdi bulunduğu makama il ve ilçe yönetimlerinizin özverisi ile geldiğini asla unutmamasını önemle hatırlatırım.

Onların emeğini kimse ödeyemez

Sürekli olarak liyakattan bahseden ve tüm konuşmalarında gerek genel başkan ve gerekse basın sözcüsü tarafından sıkça kullanılan bu kelimenin partimiz içerisinde gerçek anlamını bulamadığı, örgütü veya örgütleri dışlayan anti demokratik davranışları da kınıyorum. Anlaşılan şudur ki genel merkezimiz birkaç kişinin idaresinde örgütün kişilerin arkasında değerlendirildiği bir düşünceye sahip olduğu bir yapıya bürünmüştür. Bu asla unutulmamalıdır ki örgütler olmasa genel merkez olamaz. Kendi başınıza yürüyeceğiniz bu yolda sizlere hayırlı yolculuklar diliyor bu şekilde bir zihniyetle çalışmayı reddediyor il başkanlığı görevimden yönetim kurulumuz ile birlikte topluca istifa ettiğimizi bildiriyorum. Ayrıca yönetimdeki arkadaşlarıma, kadın kollarımıza, seçimlerde gönülden çalışan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Onların sayesinde bir yere gelenleri de eğer onların bu durumda suçu varsa onları da şiddetle kınıyorum. Onların emeğini kimse ödeyemez. Çocuklarını yalnız bıraktılar ama partiyi asla yalnız bırakmadılar. Bu insanların haklarını yiyenleri kınıyor ve ilahi adalet diyorum. Adalet yerini bulacaktır. Gerçekten çok üzgünüm. İnsanların bu kadar emeğini bir çırpıda attılar. Bu kadar her şey basit mi kolay mı? Biz bu örgütü bir araya getirmek bir arada tutmak için çok çaba sarfettik. Bu topluluk bir daha bir araya gelmez. Eğer bu kadar kolaysa buyursunlar bizde görelim. Bizi utandırsınlar.”

CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayının Bartın’da seçilme gibi bir şansı olamaz

Basın mensuplarının CHP’nin Bartın’ın belediye seçimlerinde iddiasının kalıp kalmadığı sorusuna ise Erkan şöyle cevap verdi; “Bence kalmadı. Bunu örgütlerden sorumlu Oğuz beye de sordum. “Siz ne yapmak istiyorsunuz. Bir seçim öncesi bana sorulmadan bir örgütü görevden almak nedir dedim.” Bana cevap veremedi. Ne yazık ki şansımızı kullanamadık. Merkeze de bildirdim. Bundan sonra CHP’nin Bartın Belediye Başkan Adayının Bartın’da seçilme gibi bir şansı olamaz. Çünkü örgüt kalmadı.“

Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmeyeceğim

Erkan, Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmeyeceğini de belirterek; “Oraya beni halk getirdi. CHP olarak devam edeceğim”dedi. Erkan Bankoğlu’nu da eleştirerek, “Kendisiyle hiç görüşme fırsatı bulamıyoruz. Kendisi partimizi hiç sevmedi gelmedi gelemiyor. Pek hoşlanmadı herhalde bizlerden. Biz sık sık gelmesini isterdik. Böyle durumlar yaşandığı halde hala bize telefon bile açılmıyor. Demek ki her şeyden haberi var kendisinin” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535