• BIST 9645.02
  • Altın 2415.439
  • Dolar 32.5459
  • Euro 34.6957
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 7 °C
  • Zonguldak 10 °C
  • Karabük 9 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP ve İYİ Parti’den alternatif 23 Nisan töreni!

CHP İl Başkanlığı her milli bayramda olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif tören gerçekleştirdi.
CHP ve İYİ Parti’den alternatif 23 Nisan töreni!

CHP İl Başkanlığı her milli bayramda olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif tören gerçekleştirdi. Törene İYİ Parti İl Başkanlığı,  Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi, Eğitim-İş Bartın Şubesi Başkanlığı ve İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı da destek verdi. Törende CHP ile ittifak anlaşması sağlayan İYİ Parti İl Başkanlığı’nın tam kadro katılması dikkatlerden kaçmadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Valilik önünde gerçekleştirdiği törenin ardından gerçekleşen alternatif tören CHP İl Başkanı Hatice İlknur Erkan ve CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’nın çelenk sunumuyla başladı. CHP heyetinin akabinde sırasıyla İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Jerfi Levent Toprak ve Ufuk Kasap, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bartın Şube Başkanı Yavuz Alpay, Eğitim İş Bartın Temsilcisi Ender Yeğen ve İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (İBEV)’ndan Dr. Mehmet Korkut ile Selim Dervişoğlu tarafından anıta çelenk sunuldu.

Milletimizin yarınlarını şekillendirecekler

Çelenk sunumunun akabinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı İlknur Erkan; “Ulusal iradenin simgesi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun temel ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yıldönümünü kutlarım. 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden büyük önder bu davranışı ile çocukların haklarını dünya gündemine taşımış, geleceğimiz olan çocuklara sevgisini en yüksek seviyede ispat etmiştir. Çocuklarımız geleceğe dair en kıymetli hazinemizdir. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde istiklal mücadelesinde gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır” dedi.

Suları tersine çevirmek mümkün değil

23 Nisan’ın önemine değinen Erkan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Ülkede son 16 yılda, başta eğitim, hukuk ve sağlık olmak üzere her alanda geriye gidiş itinayla sağlandı, devletin yoksullaştırılıp, ekonomik yıkımın oluşturulması başarıyla tamamlandı. Üstelik dışarıda şimdilik küçük çaplıda olsa sınır ötesi bir savaşı sürdürüyoruz. Atatürk cumhuriyeti bu kadar kısa süre içinde ancak bu kadar çökertilebilir. Gazeteciler, aydınlar ve ülkenin en büyük ikinci muhalefet partisi milletvekilleri, başkanı dahil tutuklu, bilim yuvası olması gereken üniversitelerinde cehalet kutsanıyor, muhbir öğrenciler beğenmedikleri hocaları ihbar ediyor, psikopat katiller insanları tarıyor ve mazlum akademisyenler ölebiliyor. Sağlık alanında büyük gazetelere yarım sayfa ilan verilerek hacamat etme, bardak çekme ve sülük yapıştırma tedavileri halka rahatlıkla önerilebiliyor. Şeker fabrikaları sıcak para gereksinimini karşılamak üzere halka rağmen satılıyor, itiraz edenler dövülüyor, muhalif milletvekilleri fabrikalardan içeri sokulmuyor, gericilik, üçkâğıtçılık, cehalet ve kapitalizm el ele, halkın eğitiminde, sağlığında ve cebinde... Tarihin derin ırmaklarından akan coşkun suları tersine çevirmek mümkün değildir.

Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım

Tarihte çizgisel bir doğrulukta akmıyor ki, zaman zaman sekteye uğruyor, önüne taş koyanlar, bent çekenler çıkıyor. Akmakta zorlanıyor, ama o mutlaka bir yolunu, bir çözümünü buluyor, zaman kaybına uğrasa da yoluna devam ediyor sonuçta. Gericilik bulaşıcıdır, bir kere tohumlarını ekmeye gör, her alanda ummadığın ürünler verir. Bilim dışı kaldın mı bir kez, ister üniversite, ister adliye, ister hastaneye git, seni bekleyen son hep aynı olup, önceden bellidir. “İnsanlığın gelişmemiş yüzü” birinde tabancayla karşılaşırsın, diğerinde demir parmaklıkla, ötekinde sülükle... Tüm olumsuzluklara rağmen sevgili çocuklarımızın geleceği için adalet ve demokrasi mücadelemizin 23 Nisan 1920 ruhu ve kararlılığıyla devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele emeğe geçenleri rahmetle anar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.”

Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır

İl Başkanı Erkan’ın konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şube Başkanı Yavuz Alpay şu ifadeleri kullandı; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin teminatı olan TBMM'nin kuruluşunun 98. yılındayız. 19 Mayıs 1919 günü Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için İstanbul’dan Samsun'a, Samsun'dan Amasya'ya, oradan Erzurum'a ve Sivas’a gitti. Sivas ve Erzurum'da kongreler topladı. Ulu Önderimiz egemenliğin ulusta olduğuna inanıyor, Bu inançla Ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir’ diyordu. Yurdun dört bir yanından seçilip gelen temsilciler Ankara'da 23 Nisan 1920 günü toplandılar. 23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bu gün Milli Egemenlik Bayramı'mızdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir süreci başlatmış oldu.

23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır

Meclis'in açılması, kurtuluş hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır. İlk Büyük Millet Meclisi'nin toplandığı yapı Ankara'da Ulus Alanından istasyona giden caddenin başındadır. Bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan bu yapı tek katlıdır. O yıllar ülkemiz yokluk yoksulluk içindeydi. Milletvekillerinin oturduğu sıralar bir okuldan getirildi. Meclis gaz lambası ile aydınlanıyor, soba ile ısınıyordu. Top seslerinin Ankara'da duyulduğu zamanlarda bile meclis düzenli toplandı. Ulusal Kurtuluş Savaşımızla ilgili bütün kararlar bu mecliste alındı. Ulu Önderimizin liderliğinde ulusumuz dünyaya Ulusal Kurtuluş Savaşı dersi verdi. Ezilen uluslara kurtuluş yolunu açtı. Bağımsızlık savaşının öncüsü olan kurtuluş savaşımız yeryüzünün öteki uluslarına örnek oldu. “Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insanlar vardır” 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır.

Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Yüce Önder Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular sorardı. ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ diyen Ulu Önderimiz Atatürk, yönetimin bayram süresince öğrencilere bırakılması geleneğini başlattı. Her 23 Nisan'da yurdumuz bir bayram alanı olurdu. Çocuklar törenlerde konuşmalar yaparlar, şiirler okurlardı. Gece fener alayları düzenlenirdi. Aynı coşkularla yasaksız bir şekilde bayramlarımızı kutlayabilmemiz ümidimle; yarının büyükleri olan çocuklarımızın bayramı kutlu olsun diyorum ve sözlerimi Ulu önderimizin şu sözüyle bitirmek istiyorum. “Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.”

Tarihsel görevleri yerine getirdi

Eğitim İş Sendikası Bartın İl Temsilcisi Ender Yeğen ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 98. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Türk Ulusu, Birinci Dünya Savaşı'nın ardından yurdunun parçalanmak istenmesi üzerine, Atatürk önderliğinde tarihinin en büyük savaşlarından birini vermiştir. Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için harekete geçen Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır. Ulusumuzun seçtiği temsilcilerin katılımıyla, olağanüstü koşullar altında toplanan Büyük Millet Meclisi, önemli sorumluluklar üstlenmiş, tarihsel görevleri yerine getirmiştir. Meclis'in açılmasıyla Türk Ulusu; yönetimi ele aldığını, geleceğini belirleme hakkının yalnız kendisine ait olduğunu, bu hakkı hiçbir devlete ya da güce devretmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız koşulsuz kendisinde olduğunu dünyaya duyurmuştur. Atatürk’ün önderliğinde bir yandan Kurtuluş Savaşı’nı yürütürken, öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olmuştur.

Dikkatli ve uyanık olmak zorundayız

Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük devrimim’ dediği Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan yönelebilecek tehditlere karşı, bugün her zamankinden daha dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Atatürk’ün tarihimizdeki bu önemli dönüm noktasını bayram olarak armağan ettiği çocukları da bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyoruz.”

Yoğun katılım oldu

CHP Bartın İl ve Merkez İlçe Başkanlığı, İYİ Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim İş Sendikası ve İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene CHP İl Başkanı İlknur Erkan, Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan, İYİ Parti İl Başkan Yardımcıları Jerfi Levent Toprak, Ufuk Kasap, Dursun Karamazak, ADD Başkanı Yavuz Alpay, Eğitim İŞ Bartın Şube Başkanı Ender Yeğen, İBEV’den Dr. Mehmet Korkut, Selim Dervişoğlu, partililer, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535