• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP ve STK’lar 19 Mayıs’ı alternatif törenle kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanlığı bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte alternatif bir törenle kutladı.
CHP ve STK’lar 19 Mayıs’ı alternatif törenle kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanlığı 19 Mayıs Bayramı dolayısıyla alternatif bir kutlama gerçekleştirdi. Atatürk Düşünce Derneği Bartın Şubesi, Eğitim İş Bartın İl Temsilciliği ve İnci Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı ile birlikte 19 Mayıs’ı alternatif bir törenle kutlayan CHP İl örgütü, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Cumhuriyet Meydanı’nı adeta süsledi. Düzenlenen programda çelenkler Atatürk Anıtı’na sunulurken konuşmalar gerçekleştirildi. Programa CHP Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, ADD Bartın Şube Başkanı Yavuz Alpay, Eğitim İş Bartın Temsilcisi Ender Yeğen, İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (İBEV) Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

CHP ve STK’lar çelenk sundu

Tören Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Sırasıyla CHP’nin çelengini CHP İl Başkanı Hatice İlknur Erkan ve Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Eğitim İş Bartın İl Temsilciliği çelengini İl Temsilcisi Ender Yeğen, Atatürk Düşünce Derneği Bartın Şubesi çelengini Şube Başkanı Yavuz Alpay ve İnci Bankoğlu Eğitim Kültür Vakfı çelengini İBEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bankoğlu anıta sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulurken, İstiklal Marşı okundu.

Yolumuzu aydınlatan bir gün

Günün anlam ve önemine belirten konuşmayı ilk olarak CHP İl Başkanı Hatice İlknur Erkan gerçekleştirdi. Erkan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Ulusal Kurtuluş Savaşının önderi, Cumhuriyetimizin banisi büyük Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıktığı 19 Mayıs günü kaderimizi değiştiren ve yolumuzu aydınlatan bir gün olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Halkımızın bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesi olan 19 Mayıs geçmiş bir gün değil, bugün hala devam eden bir sürecin başlangıcıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkanlar bu ülkede kimsenin tutsağı veya kulu olmadan, özgür ve bağımsız yaşama mücadelesini başlattılar. Bu mücadele bugün de devam ediyor.

"Bütün ümidim gençliktedir"

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olacağı tam bağımsız Türkiye’yi kurma davasının ilk adımı 19 Mayısta Samsun’da atıldı. Bu yolculuk Cumhuriyetle güçlendi, tam demokrasi ile taçlanacaktır. Hiç kimse unutmasın ki milletimiz 24 Haziran günü tam demokrasiyi kurmak için sandıkta bir büyük adım daha atacak, egemenliğine sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyor, halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, büyük Atatürk’ün "Bütün ümidim gençliktedir" dediği gençlerimize özgür ve demokratik bir Türkiye’de yaşama mücadelesinde yüksek başarılar diliyorum.”

Türk ulusunun onur ve yetenekleri yüksek ve büyüktür

İl Başkanı Erkan’ın konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan ADD Bartın Şube Başkanı Yavuz Alpay; “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangıcı, dirilişinin ve esarete, teslimiyete, mandaya, kulluğa isyan bayrağını astığı gündür 19 Mayıs. Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 99. yıldönümü. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Mustafa Kemal Samsun'a çıktığında; Temel ilke olarak milletinin ve kendisinin karakterini şöyle açıklıyordu. "Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ancak tam bağımsız olarak sağlanabilir. Ne denli zengin ve kalkınmış olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık önünde uşaklıktan öte bir gözle görülmeye layık olamaz. Türk ulusunun onur ve yetenekleri yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus, tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir. Öyleyse ya bağımsızlık ya ölüm. İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır” dedi.

"Ya istiklal ya ölüm”

Alpay, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Ya bağsızlık ya ölüm" işte; ancak, içi tertemiz vatan ve millet sevgisiyle dolu büyük bir liderin yolunu gösterecek parola bu olabilirdi. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.  "Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar." diyor Ulu Önder Atatürk. Siz Türk'e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; siz "Ya istiklal ya ölüm” diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Atatürk’ün soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan "Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir.”

99. yıldönümü Ulusumuza kutlu olsun

Son olarak konuşma yapan Eğitim İş Bartın Temsilcisi Ender Yeğen ise şu ifadeleri kullandı; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bugün, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 99. yıldönümü Ulusumuza kutlu olsun. 19 Mayıs 1919, tarihimizin akışına yön veren önemli dönemeçlerdendir. Ülkenin kurtuluşunun ancak ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışı; bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur. Türk Ulusu, Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek kendi geleceğine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir.

Modern Türkiye Cumhuriyeti kurdu

19 Mayıs 1919'da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin de başlangıcı olan 19 Mayıs'ı doğum günü kabul etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Tarihimizi 1919'dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum" sözlerine karşılık, 19 Mayıs, ulusumuzun zihninde emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adı olarak yer etmiştir. Atatürk, ülkenin ve ulusun içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş; yenilmiş, çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmış, modern Türkiye Cumhuriyeti kurmuştur.

Gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmakta

Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği ulusumuzun geleceği olan gençlik, bugün ciddi tehlikelerle ve tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi, milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır. Üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmektedir. Gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaktadır.

Tüm kahramanlarımızı saygı ile anıyoruz

Türk gençliği tehlikenin farkındadır. Her türlü dogmadan uzak, akılcı ve çağdaş bir dünya görüşünü benimseyerek kararlı bir şekilde Cumhuriyet'in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya ve çağdaş Türkiye'nin meşalesini taşımaya devam edecektir. Bu yolda Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlik Atatürk'ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır. Eğitim-İs, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk'e, O'nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her şeye rağmen sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz.”

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535