• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

 “CHP yandaş için değil yurttaş için çalışacak adaylarla geliyoruz”

TBMM’nin tatil olmasına rağmen çalışmalarına ara vermeyen Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, yerel seçimler için CHP’nin belediye başkanı adayları ile ziyaretlerde bulunuyor.
 “CHP yandaş için değil yurttaş için çalışacak adaylarla geliyoruz”

TBMM’nin tatil olmasına rağmen çalışmalarına ara vermeyen Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, yerel seçimler için CHP’nin belediye başkanı adayları ile ziyaretlerde bulunuyor. Son olarak Ulus’ta bulunan Bankoğlu, CHP Ulus Belediye Başkanı Adayı Selçuk Çetin Arslan, CHP Ulus İlçe Başkanı Yaşar Yıldırım ve partililer önce Kaymakamlık makamını ziyaret ettiler. Ardından hem esnafla hem de yurttaşlarla bir araya gelen CHP’liler Ulus’lu hemşehrilerinin büyük ilgisi ile karşılandılar.

Yolsuzluk Algı Endeksi’nden söz etti

Milletvekili Bankoğlu, gezisi sırasında yeni açıklanan Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2018 Yolsuzluk Algı Endeksi’nden söz etti. 180 ülke içinde 78.liğe gerilediğimizi, 50 puan altında kalan “demokrasi geleneği bulunmayan ve özgür olmayan ülkeler” kategorisinde olduğumuzu söyledi. Aysu Bankoğlu, yaptığı açıklamada; “Yolsuzluk Algı Endeksi’nin raporunda Türkiye ile ilgili yapılmış olan yorumu aynen şudur: “Güçler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve liyakat ilkelerine yönelik ihlaller, Kamu İhale Kanunu’nun lafzına ve ruhuna aykırı uygulamalar, Kamu Özel İşbirliği projelerinde ve özelleştirme süreçlerinde kamu çıkarına aykırı ihale süreçleri ve uygulamalar öne çıkan sorunlar arasında görülmektedir. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarının gitgide zayıflaması ile Yolsuzluk Algı Endeksi’nde Türkiye, demokrasi geleneği bulunmayan ülkelerle aynı kategoride anılmaktadır.”

Ülkemiz için büyük bir utanç

Listede Afrika’dan Bostwana ve Uruguay’ın, Arap ülkelerinden Brunei Sultanlığı ve Katar’ın ilk 30 ülke içinde olduğunu belirtmek isterim. Suudi Arabistan bile 58.sırada. Türkiye 2012’den bu yana en çok puan kaybeden beş ülke içinde yer alıyor. Demokrasi endeksindeki gerilemeye paralel olarak da yolsuzluk algısı kaçınılmaz olarak hızla yükseliyor. Yani ülke itibarımız her geçen gün yerle yeksân oluyor. Ancak sayısız bahane arkasına saklanan adeta bir teflon tava gibi üzerinde hiçbir yanlışlığın, suçun, haksızlığın tutunamadığı AKP hükümeti, bu değerlendirmeleri kabadayı misali ciddiye almıyor. Bunu yaparken de “toplumsal uzlaşma” diye lafta kalan bir söylem üzerinden sadece hamasi siyaseti yapıyor” dedi.

Şeffaf bir yönetim omalı

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yaptıkları ziyaretlerde her kesimden yurttaşın görüşünü dinleyen CHP’liler bugün yaşanılan sıkıntıların sebebini yönetimin şeffaf olmamasına, kaynakların yandaşlara, yollara, köprülere akıtılmasına ve israfa bağlı olduğunu belirttiler. Bankoğlu, yaptığı açıklamada yerel seçimlere siyaset karıştırıyorsunuz eleştirilerine karşı “Hükümetinin yanlış icraatlarından söz etmeden, belediyeciliği anlatmak mümkün değildir. AKP’lilerin çokca söz ettiği rabıta yani birbirinden koparılmaması gereken bağ tam da budur. Belediyeler müthiş kaynaklardır. Yurttaşa hizmet için ayrılan belediye kaynaklarını, bütçeleri “vakıf” adı altında siyasete hizmet eden, cumhuriyet değerlerinin altını oyan işlere ayırmak AK Parti belediyeciliği ile normalleştirilmiştir. Bakın bu normalleşmeler içerisinde soğanın 6-7 lira olmasından atanamayan öğretmenlere, emeklilikte yaşa takılanlardan ilaçsız eczanelere, emekçisinden çuvalla vergi alırken müteahhitine af çıkaranı da normalleştirdiler. Söylememe gerek yok akıl almaz paraların hangi vakıflara, kimlere aktarıldığını okuyoruz. Belediyelerin canının istediği kişilere bol keseden aynî ve nakdî yardımı kabul edilemez. Yurttaşlarının vergilerini kindar taraftar yetiştirmek için kimse kullanamaz. Hiçbir vatansever bunu kabul edemez” diye konuştu.

Tüm yurttaşlarına hizmet etmek zorunda

Ardından Kozcağız’a geçen Bankoğlu ve partililer, CHP Kozcağız Belediye Başkanı Adayı Meliha Okutay ile birlikte esnaf ziyaretleri yapıp, yurttaşların görüşlerini aldılar. El kesesinden hayır yapılamayacağını, belediyeciliğin bir kentin tüm yurttaşlarına hizmet etmek zorunda olduğunu belirten partililer il, ilçe, belde ayırmaksızın kreşler açılacağını, daha iyi çevre düzenlemeleri ile yurttaşların mutlu olacakları parklar yapılması gerektiğini, turizmi destekleyecek yatırımların önünün açılmasının projeleri içinde olduğunu belirttiler.  

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535