• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP’den Saadet ve Gelecek’e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, beraberindeki heyetle, Millet İttifakı’ndaki ortaklarından Saadet Partisi’nin yanı sıra siyaset sahnesinin yeni oluşumlarından Gelecek Partisi’nin Bartın İl Başkanlıklarını ziyaret etti.
CHP’den Saadet ve Gelecek’e ziyaret

Karakaş’a Saadet Partisi ziyaretinde CHP Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu yöneticilerinden Mustafa Özdemir ve Duygu Demirok eşlik etti. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette kısa bir konuşma yapan CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, AK Parti iktidarının ve küçük ortağı olarak nitelendirdiği MHP’nin ayrıştırıcı, ötekileştirici ve gerginlik siyasetinin etkilerinin yansımalarını Bartın’da da gözlemlendiğini belirtirken şunları söyledi: “Siyasette sevgi ve hoşgörü dilinin hakim olması gerekir. Farklılıklarımız bizi ayrıştırmamalı, bizi biz yapan ortak değerler üzerinde, hak, hukuk ve adalet olgularının vazgeçilmez görüldüğü çağa uygun, yeni bir Türkiye'de yaşamalıyız.

“Çağdışı düzen artık değişmeli”

İktidar pandemi sürecini, ekonomiyi, iç ve dış siyaseti iyi yönetememekte bunun faturasını da halkımıza çıkartmaktadır. Ülkemizin tek adam yönetim modeliyle hızla bir çıkmaza doğru sürüklenmekte olduğunu görüyoruz. Vakit kaybetmeden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönülmeli, demokrasinin ve özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmalı, bu çağdışı düzen artık değişmelidir. Bu ortak amaçlar doğrultusunda Saadet Partisi ile temaslarımızı sürdüreceğiz. Bizleri sıcak karşılayan Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay ve parti yöneticilerine teşekkür ederim.”

Yurtbay: “Siyasi partiler iyinin etrafında birleşerek siyaset yapabilir”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay da, son seçimlerde belirli ilkeler etrafında gerçekleştirilen Millet İttifakı’nın ve oluşturulan birlikteliğin toplumda karşılığını bulduğuna dikkat çekenken, toplumun her kesiminin kutuplaşmadan uzak, kavgadan ırak bir siyasete ihtiyacı olduğunu savundu. Yurtbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimizin, tüm ülkemiz insanının birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir Türkiye hayalimiz var. Bu ittifak gösterdi ki siyasi partiler ayrışmadan, iyinin etrafında birleşerek siyaset yapabilir. Biz bu ülkede insan hakları mücadelesi veren, darbe karşıtlığı tavır sergileyen, bir arada yaşama özlemi duyan, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğünü savunan bir anlayıştan geliyoruz. Bu ilkeler çerçevesinde, ülkemizin milli menfaatleri doğrultusunda, her yerde ve her zeminde siyaset yaparız. Bu vesile ile partimizi ziyaret eden CHP İl Başkanı Sayın Selim Karakaş’a ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum.”

Karakaş: “Başkanlık Sistemi sorunları büyütüyor”

CHP heyetinin sonraki durağı ise Gelecek Partisi Bartın İl Teşkilatı oldu. Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Karakaş, “Siyasette sevgi ve hoşgörü dilinin hakim olduğu, farklılıklarımızın bizi ayrıştırmadığı, bizi biz yapan ortak değerler üzerinde, hak, hukuk ve adalet olgularının vazgeçilmez görüldüğü yeni bir Türkiye'de yaşamak adına Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumu nettir” derken bu güzel amaçlar doğrultusunda Gelecek Partisi’ni ziyaret ettiklerini söyledi. Başta işsizlik, yoksulluk olmak üzere ülkenin çok ciddi sorunları olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkanlık hükümet sistemi ile bu sorunların çözülemediği, bilakis artarak büyüdüğü görülmüştür. Artık, bu gidişata bir dur demenin vakti gelmiş ve geçmektedir. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme acil olarak dönülerek ülke rahatlatılmalıdır.

“İktidar pandemi ile mücadelede sınıfta kaldı”

Hasta garantili hastaneler, yolcu garantili havaalanları, araç garantili yollar, köprüler ile ülkenin olanakları adeta kara delik tarafından yutulur gibi beşli müteahhit grubuna aktarılmaktadır. İktidar, her konuda olduğu gibi ekonomik dar boğazdan çıkış ve pandemi ile mücadelede de sınıfta kalmıştır. Partili Cumhurbaşkanı ve yandaşları yanlış yapmaya devam etmekte, yaptığı yanlışların bedelini de ülkemiz ve yurttaşlarımız çok ağır ödemektedir. İnsanlar açlık ve yoksullukla mücadele ederken yurttaşlarımız özellikle hükümetin küçük ortağından da bir kez de olsa çözüm önerisi duymak istemektedir. Bu ortak amaçlar doğrultusunda Gelecek Partisi ile temaslarımızı sürdürüyor olacağız. Gelecek Partisi İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve parti yöneticilerine teşekkür ederim.”

Kurtkaya: “Milletin meselesi ise gerisi teferruat”

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Kurtkaya da, “Bartın sevdalısı olduğunu bildiğim değerli abi” diye hitap ettiği Selim Karakaş ve beraberindeki CHP yöneticilerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, şöyle konuştu: “Mesele Bartın'ın meselesi, mesele milletin meselesi olunca ‘gerisi teferruattır’ dedik. Teşkilat mensubu arkadaşlarım ve şahsım görüşmeden ziyadesiyle memnun kaldık. Biz, mesele millet olunca ötekileştirmeden yana değil, bilakis fikir ayrılıklarımız olsa bile ortak akıl, ortak istişare ile çözüm üretebileceğimizi, birliğin beraberliğin yıkarak ve nezaketsizce hitap edip davranarak sağlanamayacağını, sevgi ve saygı ile birbirimize yaklaşırsak çözülmeyecek sorunların olmayacağını gördük. CHP İl Başkanımıza ve ekibine Gelecek Partisi ailesi olarak teşekkür ederiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535