• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı’nda Bartın’dan 5 delege oy kullanacak

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı, 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kurultayda ilk gün genel başkan seçimi yapılacak, 2'nci gün ise Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.
CHP'nin 36. Olağan Kurultayı’nda Bartın’dan 5 delege oy kullanacak

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı, 3-4 Şubat tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kurultayda ilk gün genel başkan seçimi yapılacak, 2'nci gün ise Parti Meclisi ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. CHP'de Parti Meclisi üyeliğine seçilmek, Genel Başkanın oluşturacağı MYK'da yer alabilmek için önem taşıyor. Parti Meclisi seçiminde 52 üye delegelerce direkt seçiliyor. 

4 isim yarışacak

Bugün saat 10.00’da başlayacak olan kurultayda Genel Başkanlık için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına CHP Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Barosu eski başkanı  Ümit Kocasakal ve Yargıçlar ve Savcılar Birliği eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu aday adayı olarak çıkıyor. Aday adayları, toplam delege sayısının yüzde 10'unun imzasını almaları durumunda aday olabilecekler.

128 imza şart

4 aday adayı toplam delege sayısının yüzde 10'unun imzasını(128 imza) almaları durumunda aday olabiliyor. Ana teması, 'adalet ve cesaret' olarak belirlenen kurultay için 10 binin üzerinde kişiye davet gönderildi. Davetiye gönderilen isimler arasında, sanatçılar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, diplomatlar ve eski siyasetçiler de bulunuyor. 

2 otobüs kaldırıldı

81 ilden yoğun ilginin olması beklenen kurultaya Bartın İl Başkanlığı tarafından 2 otobüs kaldırıldı. Çekişmeli geçmesi beklenen önemli seçimde ilimizden Milletvekili Muhammed Rıza Yalçınkaya,  İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal ve Parti Üyesi Harun Semiz oy kullanacak. 

Türkiye’nin geleceğine imza atacağız

Kurultayın büyük öneme sahip olduğunu belirten CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı; “Kurultay CHP’nin bir Genel Başkanlık mücadelesi değildir. Bu Türkiye’nin bir kurultayı olacak. Bu seçimden çıkacak olan Genel Başkan ve Parti Meclisi Üyeleri bizleri 2019 seçimlerine kadar taşıyacaklardır. Üyemizle ilgili alınacak olan önemli kararlarda söz sahibi olacaklardır. Kurultay delegesi olduğumuz için bizim de bunda katkımız olacak. Bizde bununla gurur duyuyoruz. Çünkü bu kurultayda Türkiye’nin geleceğine imza atacağız” dedi. 

Rıza Bey Sayın Muharrem İnce ile hareket ediyor

Gölbucaklı; “Ülkemizin içinde bulunduğu durum iç açıcı değil. Ülkemiz şu anda bir batağa sürüklenmiş durumda. Bir Başkanlık Sistemi hecesi aldı yürüdü. Şu anda ülkemiz OHAL ile yürütülüyor. Demokrasi tamamen kaldırılmayla karşı karşıya.  İşte bunlara müsaade etmemek için ve Türkiye’nin tam bağımsız ve demokratik bir ülke olmasını sağlamak için CHP tekrardan Genel Başkanını seçecek. Bölgemizdeki delegelerle birlikte bazı çalışmalarda bulunduk. Rıza Bey Sayın Muharrem İnce ile hareket ediyor. 4 tane aday adayımız var. Kurultay sonucunda kimin kazandığını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Yalçınkaya’nın Parti Meclisine girmesini istiyoruz

Milletvekili Muhammed Rıza Yalçınkaya’nın Parti Meclisine girmesini istediklerini belirten Yalçınkaya; “Milletvekilimiz Sayın Muhammed Rıza Yalçınkaya’nın Parti Meclisine girmesi bizim için çok önemli. Bölgeye baktığınız zaman Bartın, Karabük, Çankırı ve Kastamonu illeri arasında tek CHP Milletvekili olarak görev yapıyor. Bu nedenle parti meclisinde de görev almasını isteriz. Tabii bunun için de bizler gerekli çalışmaları yaptık. Olumlu sonuçlar da aldık. Pazar günü yapılacak olan seçimlerde Rıza Beyi Parti Meclisine sokmak için uğraşacağız” şeklinde konuştu.

Herkes eşit haklara sahip

Değişimin gerekliliğine vurgu yapan Gölbucaklı; “Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir değişim olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Parti içinde herkes söz sahibidir. Herkes eşit haklara sahiptir. Şu anda parti üyesi olan herkes Genel Başkanlığa dahi aday olabilir. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin tam demokratik olduğunu gösteriyor. Tabii ben sürecin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535