• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 10 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

"CHP’nin akılcı çözümleriyle depremzedelere derman olacağız"

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremi ardından Bartın’a gelen depremzedelerle bir araya geldi. Bankoğlu "CHP’nin akılcı çözümleriyle depremzedelere derman olacağız" dedi.
"CHP’nin akılcı çözümleriyle depremzedelere derman olacağız"

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremi ardından Bartın’a gelen depremzedeleri ziyaret ediyor. Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ve partililerle Orman İşletme İl Müdürlüğü Misafirhanesi, DSİ Misafirhanesi, Orduevi, İnkumu İl Özel İdaresi Tesisleri ve KYK yurtlarına giderek bir araya geldiler. Bankoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Öncelikle hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum. Tedavisi sürenlere acil şifalar diliyor, herkese geçmiş olsun diyorum. Böyle bir acıyı tekrar yaşamamak en büyük hedefimiz olmalıdır. Depremin ardından kentleri, mahalleleri, evleri, dükkanları kullanılamaz hale gelen yurttaşlarımızın bir kısmı kentimize geldiler. Hedefimiz yaralarımızı beraber sarmak. Yurttaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi için var gücüyle çalışan Orman Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi Tesisi, Orduevi ve KYK yurtlarında görevli personelimize teşekkür ederiz. Tabii ki evlerinin yerini tutmaz ama en kısa zamanda herkesin konut sorunlarının, iş konusunun ve çocukların eğitim sorunlarının giderilmesi gerekiyor.”dedi. Bankoğlu ayrıca Bartın Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

“Kabul edilemez”

Bankoğlu 16 gün boyunca Hatay ve ilçelerinde CHP milletvekilleri ile çalışmalarda bulunduklarını hatırlatarak “Bir insanın ömründe görebileceği en üzücü tabloyla karşılaştık. Bir dakika içinde hayatların söndüğü, alt üst olduğu bir felaket. İnsanı kahreden bu depremden çok az zarar görerek atlatabilirdik. Zamanında ve etkin müdahale edilseydi, görevini yapmak için bir kişinin sözünü beklemeselerdi, liyakatli kadroları olsaydı, etkin sayıda askerimiz sahada olsaydı, yardımlar, gönüllüler engellenmeseydi daha çok yurttaşımız hayatta olacaktı. Bölgeye gelen yabancı kurtarma ekipleriyle ya da madencilerle yarışılması, poz yarışına girmeleri bizleri derinden üzdü. Üzüntünün yanında yurttaşların devletin düşürüldüğü bu acizliği, kargaşayı hayatlarıyla ödemiş olması şeklinde yorumladı.

“Çözüm önerilerimiz var”

Aysu Bankoğlu partisi CHP’nin deprem bölgesindeki yurttaşlar için planladıkları programa ilişkin olarak “Partimizin konuya ilişkin önemli çalışmaları var. Seçim tarihi ve bunları hayata geçirmenin eli kulağında diyerek müjde vermek isterim. AKP hükümetinin depremzedeleri 20 yıl borçlandırarak ev taksidi ödemeleri planlanıyormuş. Bunun yorumunu milletimize bırakmak istiyorum. Bizim planlarımız şöyle; depremzede kentlerde evi ya da iş yeri yıkılacak kişilerin kredi ana paraları ve faizleri silinecek. Yıkılan konut ya da yapı projelerini onaylayanlar sorumluluk sahibi ise cezasını onlar ödeyecek. Kırsaldakilerin yani çiftçimizin de kredi borçları ve faizleri silinecek. Çiftçiye tohum, gübre, ilaç, veteriner hizmetleri ücretsiz verilecek. Üreticilerin elektrik borçları silinecek. Deprem yönetmeliklerine uygun güçlendirilmesi için uygun krediler verilecek. Konutu ve iş yeri yıkılan kişilerin internet hizmeti kamu olarak en az üç yıl karşılanacak. Tarım aletlerinden bir defaya mahsus vergi alınmayacak. Depremzede ailelerin çocuklarından öğrenci harcı ve yurt ücreti alınmayacak. Altyapı inşaatlarını merkezi hükümet yapacak. Kırsaldaki kamu personelinin lojman ihtiyacı karşılanacak. Bunlar ilk etapta acil yapılması gereken, yurttaşlarımıza nefes aldıracak çözüm önerilerimizdir.” açıklaması ile sözlerini noktaladı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535