• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • Bartın 2 °C
  • Ankara 2 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 2 °C
  • Karabük 1 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

"Çokomelli" Cümleler, Yurttaşın Cebini Doldurmuyor"

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, parti görevlendirmesi çerçevesinde Karabük'te de KOBİ ziyaretlerinde bulundu. Ayrıca, Safranbolu'nun ilk kadın Belediye Başkanı Elif Köse'yi makamında ziyaret etti.
"Çokomelli" Cümleler, Yurttaşın Cebini Doldurmuyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy ile birlikte şehrimiz Bartın'ın ardından, Parti görevlendirmesi çerçevesinde, Karabük'te de KOBİ ziyaretleri gerçekleştirdi. "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin" sorunları ile gereksinimlerini dinlemeyi sürdüren Bankoğlu, Safranbolu Belediyesi'nin ilk kadın başkanı Sayın Elif Köse'yi de makamında ziyaret ederek kendisiyle görüş alışverişinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak COVID-19 salgınının KOBİ’ler (küçük ve orta büyüklükteki işletmeler) üzerindeki olumsuz etkileri üzerine geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Bankoğlu, bu kapsamda, şehrimiz Bartın'ın ardından Karabük'te de bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi: "KOBİ'ler açısından mevcut ekonomik durumu, hem işletme sahipleri hem de çalışanlar yönünden irdelemeye, sorunları ilk elden öğrenmeye devam ediyoruz. Parti olarak çözüm önerilerimizi halkımızla paylaşırken konunun muhataplarının fikirlerini de her daim dikkate alıyoruz; çünkü yurttaşlarımızın fikirleri, bizler için ilk sıradadır. Karabük'te, çeşitli iş kollarından KOBİ'lere yönelik ziyaretlerimizi Milletvekilimiz Dr. Hüseyin Avni Aksoy ile birlikte gerçekleştirirken hem ilin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı H. Salih Yılmaz'ı, hem de Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerini ziyaret ederek mevcut durum hakkında değerlendirmelerde bulunduk."

Önemli bir adım olacak

KOBİ'lerin, ülkemiz ekonomisi açısından öneminin altını bir kez daha çizen Bankoğlu, İktidar'ın, esnaf, çalışan, KOBİ vb. ayrımı yapmadan esas itibarıyla tutarlı ve kalıcı bir ekonomik program ile strateji ortaya koyması gerektiğini belirtti. Şayet böylesine zorlu bir dönemde dahi yurttaşlara doğrudan destek sağlanmıyorsa artık İktidar'ın miadının dolduğunun açık olduğunu ifade eden Bankoğlu, devamında şunları söyledi: "Kötü ekonomi yönetiminin faturası, yurttaşlarımıza çıkarılamaz. Halkın cebine doğrudan katkı sağlayacak politikaların geliştirilerek ilerlenmesi gerekiyor. Önemli finansman olanakları, sadece büyük işletmelere sağlanırsa adaletsiz bir duruma yol açılmış olur. Banka kredisine yönlendirmek, kesinlikle yeterli değil. Ayrıca, bu noktada, Parti olarak "sicil affı" gibi adımların atılması gerektiğini uzun zamandır ifade ediyoruz. Sorunların çözümünü sağlamaya bir noktadan başlayacaksak "sicil affı", en azından önemli bir adım olacaktır."

Son derece kıymetli

Bankoğlu, son olarak, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Belediye Başkanlığı'nı 31 Mart 2019 seçimleriyle birlikte kazanan ve ilçenin tarihindeki ilk kadın Belediye Başkanı olan Elif Köse'yi de makamında ziyaret ederek kendisiyle fikir alışverişinde bulundu. CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Gerek siyasette, gerekse de hayatın her alanında kadınların etki yaratabilecekleri noktalarda olmaları, ülkemizin aydınlığa çıkabilmesi yolunda son derece kıymetlidir. Safranbolu Belediyesi'nin değerli Başkanı Elif Köse'yi makamında ziyaret ederek görüş paylaşımında bulunma fırsatımız oldu. Kadınların siyaset alanında temsili, her zaman dile getirerek önem verdiğim bir konu ve bu bağlamda da, temel hedefimiz kadın-erkek eşitliğini ülkemizde hâkim kılabilmek. Gidilecek çok yol var ve zorlu bir mücadele içerisindeyiz ancak yaşanan güzel örneklerin de verdiği güçle, bu uğurda ilerlemeye devam ediyoruz. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz sözüyle açıklamalarımı sonlandırmak istiyorum: "İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?"

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535