• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi

AK Parti 6’ıncı Olağan Büyük Kongresi’ne hazır olan Bartın teşkilatı, Ankara’ya çıkarma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek aday olarak girdiği büyük kongre Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi

AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi Ankara'da yapıldı. 'Millet bir hedef bir' sloganıyla düzenlenen kongre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis grubu, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı kadrosunda yaptığı değişikliklerin ardından son nokta oldu. Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. AK Parti kongresine büyük bir katılım gerçekleşirken davet gönderilen siyasi parti temsilcileri de salondaki yerlerini aldı. İlimizden de kongreye AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Ziya Aldatmaz, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, il teşkilatı ve partililer katıldı.

Tüzük değişikliği gerçekleştirildi

Saat 11.00'de başlayan kongrede genel başkan, merkez karar ve yönetim kurulu başta olmak üzere parti organları seçimi yapıldı. Yeni sisteme uyum çerçevesinde tüzük değişikliği de gerçekleştirildi. Yeniden AK Parti Genel Başkanı adayı gösterilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı. Partililerin tezahüratları eşliğinde oyunu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra salondakileri selamladı. Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "6. Olağan Kongremize gösterdiğiniz bu ilgi, alaka sebebiyle sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun diyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun." diyerek salondan ayrıldı. Kongrede, oy verme işlemi saat 16.15'te sona erdi, oy sayımına geçildi. Kongre Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarına göre kayıtlı 1457 delegeden bin 381'inin oy kullandığını, 1380 oyun geçerli, 1 oyun geçersiz sayıldığını açıkladı. Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçerli 1380 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildiğini duyurdu. Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylama ile belirlendi.

Büyük bir coşkuyla kongremizi tamamladık

Kongre ile ilgili bilgiler veren AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, büyük bir coşku içerisinde kongrenin gerçekleştirildiğini belirtti. Kongrenin Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; ‘Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yorulmadan, bir an dahi duraksamadan büyük bir azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Yoğun katılımla ve büyük bir coşkuyla kongremizi tamamladık. Kongremiz bir şenlik havasında geçti. Partimiz her zaman siyaset tarihine örnek olan kongreler gerçekleştirmiştir. Yine örnek bir kongre ile Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden göreve seçilmiştir. Kongremizin tüm AK Parti ailesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Türk demokrasi hayatının dönüm noktalarıdır

16 yıldır girdiği tüm seçimleri kazanan AK Parti ilerlemeyi, yenilenmeyle teminat altına almıştır. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğündeki bu kutlu davanın neferleri olarak bizler siyaseti bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Bizler siyaseti bir makam ve statü değil, bir görev ve sorumluluk addediyoruz. AK Parti kongreleri, Türk demokrasi hayatının dönüm noktalarıdır. Her zaman için AK Parti kongrelerinden sonra yeni reform süreçleri, yeni atılım süreçleri ortaya çıkmıştır. Bir bakıma Türk siyasi hayatında, AK Parti kongrelerinin Türk siyasi hayatında yarattığı evreleri olarak okuyabiliriz. Görev ve sorumluluklarımızdaki değişim, bizim için her seferinde bir yenilenme ve tazelenme anlamına gelmektedir.

Yeni sürece uyum aşaması tamamlandı

16 Nisan 2017 Halk Oylaması sonrası milletimizin onayını, 24 Haziran Seçimleri ile teyidini alan ve böylece hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu, “Yuvam, sevdam, aşkım” dediği partisine geri dönmüştür. 6. Olağan Büyük Kongre ile partimiz, içinde bulunduğumuz bu yeni sürece uyum aşamasını tamamlamıştır. Partimiz Türkiye’ye hizmet etmeye ahdetmiş bir parti olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, bir demokrasi şöleni içerisinde kongreyi tamamlamıştır. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında seçilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerimize yeni dönemde başarılar dileriz.

Nice 17 yıllara sizlerle birlikte ulaştıracağız

Sayın Genel Başkanımız kongre öncesi dışarıda bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. Tabii kongremizde de Sayın Genel Başkanımız önemli mesajlar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye'de teşkilatın faaliyetlerinde her seviyedeki kadrolarında hanımlara ve gençlere özel önem veren tek parti AK Parti'dir. Buradan tüm hanım kardeşlerimize ve gençlerimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. AK Parti'yi sizlerle bugünlere getirdik. İnşallah daha nice 17 yıllara sizlerle birlikte ulaştıracağız. AK Parti kağıt üzerinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş bir partidir. AK Parti 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir. Ama AK Parti'nin asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir.

Ak Parti Türkiye'dir

AK Parti hicrettir. AK Parti Malazgirt'tir. AK Parti Anadolu'daki tüm izlerimizdir. AK Parti atalarımızın varisidir. AK Parti Selçuklu'dur. AK Parti Osmanlı'dır. AK Parti İstiklal Harbimizdir, Cumhuriyetimizdir. AK Parti kalkınmadır, rahmetli Özal'ın açtığı kalkınma yolunun günümüzdeki takipçisidir. AK Parti bugündür. AK Parti gelecektir. Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ederek, ülkemizin önündeki bir asrını aydınlatır. Velhasıl AK Parti Türkiye'dir. AK Parti'yi milletimiz kurmuştur diyoruz. Bunun için AK Parti'yi gözümüz gibi koruyoruz.

Milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız

Ya olacağız ya öleceğiz diye hedeflerimize yürüyoruz. Başaramayacaksınız milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız. Türkiye'nin yükselişini durdurmayacaksınız. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık zulüm riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eğenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken, arkada el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz.

Oyunu gördük, meydan okuyoruz

Biz mazlumlara gönlümüzü ve imkanlarımızı işte bu anlayışla sonuna kadar açıyoruz. Biz ecdadımıza işte bu hissiyatla, tüm gücümüzle sahip çıkıyoruz. Biz gerektiğinde canımızı işte bu şuurla ortaya koymaktan çekinmiyoruz. Biz bu sorumlulukla soysuzlara zağarlık yapmak yerine, onlara meydan okuyoruz. Ne demek zağarlık? Av köpeği. Hazreti Ali'ye atfedilen güzel bir söz var. "Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz" Biz sadece hakkımızı değil, aynı zamanda ülkemizin de şerefini savunuyoruz. 15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık. Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyoruz. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa imkân da vardır.

Birlik olduğumuzda hiç kimse bizle baş edemedi

Kazandığımız her başarıyı bir sonraki başarıların başlangıç noktası olarak gördük. AK Parti olarak masa başı siyaset yapmadık, asla karanlık odakların dümen suyuna girmedik. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar. Hiç kimse bu milletle oynamaya kalkmasın. Son 5-6 yılda karşılaştığımız hadiselerde gördük ki, kardeş olduğumuzda, birlik olduğumuzda hiç kimse bizle baş edemedi. Dize getiremedi. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz.’ Sayın Cumhurbaşkanımız, konuşmasını Peygamber Efendimiz'in Uhud duasından esinlenerek yaptığı dua ile bitirdi. Kongrenin tekrar ülkemiz, milletimiz ve partimiz açısından hayırlara vesile olsun.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535