• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 24 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

“Daha Fazla Heba Edemezseniz”

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Kurucaşile ve Tekkeönü'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.
“Daha Fazla Heba Edemezseniz”

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, geçtiğimiz hafta içerisinde, Kurucaşile ilçesi ve Tekkeönü'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnafların yaşadığı sıkıntıları ve haklı taleplerini yerinde dinleyen Bankoğlu'na, Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Selim Karakaş'ın yanı sıra Partililer de eşlik etti.  CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu, Kurucaşile ilçesi ve Tekkeönü'nde gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin şu açıklamaları yaptı: "Kurucaşile ilçemizde ve Tekkeönü'nde, pandemi koşullarına da riayet etmek suretiyle, CHP Bartın İl Başkanımız Selim Karakaş ile birlikte, esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek yurttaşlarımızın nabzını tuttuk. Esnaf, AKP iktidarının "şovu bol ama içi zayıf" faizli kredi paketleriyle bu zorlu koşullarda, daha fazla yaşayamaz. Pandemiden çok önce başlayan ekonomik kriz; hükümetin beceriksizliği ile mirasyedi gibi tamtakır bıraktığı, üzerine bir de borç batağına soktuğu Hazine'nin üzerine ekonomiden anlamayan iktidar partisinin de eklenmesiyle, ciddi bir buhrana dönüşmüştür. İşin aslı, sürekli surette Partimize ve Partililerimize yapılan sataşmalar, esnafın dertlerini çözmeye derman olamıyor. Yurdumuzun dört bir köşesine sirayet etmiş işsizlik belasını ortadan kaldırmıyor. Sayıları, maalesef 10,5 milyonu aşan işsizlerimizin sıkıntılarını azaltmıyor. Koşullar ne olursa olsun doğruları söylemek, Partimizin en önemli prensiplerindendir. Ülkeyi yönetmekte mahir olamayıp adeta savrulan AKP iktidarı, asli görevlerinin haricinde başka her meseleyle ilgilenmeyi marifet zannediyor."

Sağlam Bir "İrade"Ye İhtiyaç Var

Yalnızca Kurucaşile veya Bartın'dan değil; Türkiye'nin her noktasından, esnaf başta olmak üzere garsonundan taksicisine, servisçisinden kahvecisine pek çok kesimden "geçim" çığlıklarının yükseldiğini belirten CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, öncelikle kapsamlı bir programa ve yurttaşlara gerçekten yardım etme konusunda sağlam bir "irade"ye ihtiyaç olduğunun altını, özellikle, çizdi. Bankoğlu, açıklamalarını sonlandırırken şunları söyledi: "Salgın şartlarından etkilenen, üstelik neredeyse bir yıla yakın süredir bu olumsuz tesirlere maruz kalan yüz binlerce esnafımız var. Yalnızca üç ay süreyle, ayda bin lira yapacağız diyen iktidarın önüne çarpıcı ama yurttaşlarımız açısından vahim ve affedilemez bir gerçek koymak isterim. Bu yıl içerisinde, önceki yıllarda ödenen tutarları katmıyorum bile bu hesaba, "kamu - özel iş birliği" dolayısıyla belirli şirketlere, Devlet'in ödemesi gereken tutar, tam 21 Milyar Türk Lirası. Bu meblağ, tek başına bir anlam ifade etmiyor elbette. Peki, esnafa "yardım / destek" adı altında ödenecek tutar ne kadar? Topu topu, stopajı da dâhil edince, 7 Milyar TL. Havalı biçimde böbürlenseler de rakamların yetersizliği ortada. Bu miktarı ödemeye de, Parti olarak aylardır yaptığımız ısrarlı çağrıların ardından  ancak karar verebildiler. İkişer, üçer maaş alanlar veya milletin cebindeki, taksitle alınmış, cep telefonuna göz dikenler, yurttaşlarımızı adeta suçlayanlar, kendi devirlerinin bitmeye yaklaştığını, gayet iyi biliyorlar.  İktidarın bu suçlayıcı ve ayrıştırıcı dili, panik havası karşısında, CHP, kendi önerilerini sunmaya ve çözümler üretmeye devam edecek. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği üzere iktidar olduğumuzda, vakit kaybetmeden, stopajı kaldırarak esnafımızı rahatlatmaya başlayacağız. Türkiye'nin potansiyelini daha fazla heba etmeye kimsenin hakkı yoktur."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535