• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

“Daha Temiz Daha Yaşanabilir Bir Bartın İçin Çalışıyoruz”

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir'i ve beraberinde ki heyeti makamında ağırladı.
“Daha Temiz Daha Yaşanabilir Bir Bartın İçin Çalışıyoruz”

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir, beraberinde Müdür Yardımcısı Okan Sürül, Şube Müdürü Ömer Yücel ve Çevre Mühendisi Gülhan Albayoğlu ile birlikte 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi. Misafirperverliği ve temiz bir çevre adına gerçekleştirilen çalışmalar için Başkan Fırıncıoğlu’na teşekkür eden İl Müdürü Özdemir, çalışmalarında kolaylık diledi. Daha temiz, daha yaşanabilir bir Bartın için aralıksız çalıştıklarını belirten Başkan Fırıncıoğlu ise gerçekleştirdikleri bu anlamlı ziyaret için teşekkür etti.

“Ekiplerimiz Gece Gündüz Çalışmalarına Devam Ediyor”

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin 7/24 görev yaparak hem rutin temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü hem de vatandaşların taleplerine cevap verdiğini belirten Fırıncıoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Şehrin dört bir yanında çalışmalarına aralıksız devam eden ekiplerimiz, kaldırım yol ve refüjlerdeki temizlik çalışmalarının yanı sıra; yol ve kaldırım yıkamaları, ırmak kenarlarının temizliği, park alanları, yeşil alanlar, inkumu sahil temizliği ile çöp konteynırlarının hijyenikliği konusunda oldukça titiz çalışmalar yürütüyorlar. Ekipler, sabahın erken saatlerinde araç ve ekipmanlarıyla birlikte sürdürdüğü çöp toplama, mıntıka temizliği, konteynerlerin etrafına bırakılan çöp ve atıkların kaldırılması çalışmalarının yanı sıra tüm mahallelerde detaylı temizlik çalışması da yapıyor. Detaylı temizlik çalışması ile mahallelerde cadde, sokak ve kaldırımların süpürülüp yıkanırken, çöp konteynerleri de dezenfekte ediliyor. Kentimizi temiz ve sağlıklı şartlarda tutabilmek adına ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

“Geri Dönüşüme Büyük Önem Veriyoruz”

Atıkların geri dönüşüme gönderilmesine de büyük önem veriyoruz. Atık çıkışı olan işletmeler başta olmak üzere muhtarlıklar, okullar ve şehrimizin muhtelif yerlerine atık yağ biriktirme ekipmanları koyarak atık yağların geri dönüşümü sağlıyoruz. Bu çerçevede şehrimizdeki atık yağ üreticilerini ziyaret ederek, atık yağların kaynağında ayrı toplanarak lisanslı firmalara teslim edilmesinin gerektiği hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca atık yağ çıkışı olan üniversite, yurt, fabrika yemekhaneleri ile cafe ve restoranları gezerek atık yağ fıçısı bırakıyoruz. Çevre kirliliğini önlemek, geri dönüşüme ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla atık yağları toplayarak, geri dönüşüme kazandıran ekiplerimiz, 2022 yılında 18 ton ve 2023 yılında da 5 aylık dönemde 7.5 ton atık yağı toplayıp geri dönüştürerek, hem doğaya hem de geleceğe önemli bir katkı sağladı.

“Atıklar Ekonomiye Kazandırılıyor”

Ambalaj atıklarının toplanması ile ilgili de Bartın Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisinde çalışmalar yürütülüyor. Kent merkezinin belli noktalarında okullarda ve sitelerde toplamda 140 adet geri dönüşüm konteyneri, okul ve resmi kurumlarda toplamda 2000 adet iç mekan kutusu bulunuyor. İşyeri ve marketlere geri dönüşüm kafesleri dağıtılarak, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması sağlanıyor. Bu biriktirme noktalarındaki ambalaj atıklarını bir plan çerçevesinde araçlarla toplayıp, Gürgenpınarı’nda ki tesise naklederek ayrıştırma işlemi gerçekleştiriliyor. Ambalaj atıkları(kağıt, karton, cam, plastik ve metal) ile atık pilleri ve atık yağları toplayan ekiplerimiz tarafından 2022 yılında 1.400 ton ambalaj atık, 18 ton atık yağ ve 40 kg da atık pil geri dönüşüme gönderildi. 2023 yılında 5 aylık dönemde de 20.000 ton evsel atığı ve 583 ton ambalaj atığı geri dönüşüme gönderilerek çevre kirliliğini önlendi.

“5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Tebrik Ediyorum”

Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar çok değerli. Çünkü çevre, tüm insanlık için yaşamsal öneme sahip. Doğal çevrenin kirlenmesi evrensel bir sorun. Sanayileşmenin, küresel ısınmanın ve nüfus artışının hızla ilerlediği günümüzde çevreye karşı duyarlı olmak başlıca görevimiz. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre konusunda farkındalık oluşturulması adına 5 Haziran Dünya Çevre Günü de önemli. Böylesine önemli bir günde gerçekleştirmiş olduğunuz bu anlamlı ziyaret için teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşanabilir temiz bir çevrede tüm insanlığa sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür dileyerek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü tebrik ediyorum.”

daha-temiz-daha-yasanabilir-bir-bartin-icin-calisiyoruz-2.jpgdaha-temiz-daha-yasanabilir-bir-bartin-icin-calisiyoruz-1.jpgdaha-temiz-daha-yasanabilir-bir-bartin-icin-calisiyoruz-2.jpegdaha-temiz-daha-yasanabilir-bir-bartin-icin-calisiyoruz-3.jpegdaha-temiz-daha-yasanabilir-bir-bartin-icin-calisiyoruz-5.jpegdaha-temiz-daha-yasanabilir-bir-bartin-icin-calisiyoruz-6.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535