• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Demokrasi zaferini kutlayalım’

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle Bartın Valiliği tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin önemine değindi.
‘Demokrasi zaferini kutlayalım’

Dernek Başkanı Altunok, 15 Temmuz akşamı herkesi meydana davet etti

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle Bartın Valiliği tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin önemine değinerek, 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı’nda tutulacak olan demokrasi nöbetine tüm Bartın halkını davet etti. Altunok, 15 Temmuz’da, Türkiye tarihinde ilk kez silahlı bir darbe teşebbüsünün milletin askeriyle polisiyle ele ele vererek karşı koyması sonucunda engellendiğini belirtti. 15 Temmuz’un yalnızca Türkiye değil, yaşanılan coğrafya açısından da tarihi bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Altunok, "15 Temmuz belki ilk bakıldığında yalnızca aziz milletimize ve devletimize karşı yapılmış bir hareket olarak gözükebilir ancak dikkatlice irdelendiğinde anlaşılacaktır ki ümidini Türkiye’ye bağlamış, gönlü ve gözü Türkiye ile beraber olan dünyadaki tüm kardeşlerimize ve dostlarımıza karşı da yapılmış bir darbe girişimidir" diye konuştu.

15 Temmuz’u daima canlı tutmalıyız

 Gelinen süreçte hainlerin adalet karşısında hesap vermeye devam ettiklerini ve en ağır cezaları aldıklarını aktaran Altunok; "15 Temmuz, bu yüce milleti bölmek, parçalamak, yıkmak isteyen iç ve dış mihraklara karşı aynı Çanakkale Savaşı, İstiklal Savaşı’ndaki gibi büyük bir ders olarak Türk milletinin şanlı tarihindeki yerini almıştır. Milletimiz, 15 Temmuz’da tüm dünyaya, dünyanın dünü ve yarınlarının tarihinin Türkiyesiz yazılamayacağını bir kez daha hatırlatmıştır. 15 Temmuz’u daima canlı tutarak, hatırlanmasını sağlayarak yavrularımıza, evlatlarımıza, kısacası geleceğimize vatan, bayrak sevgisini aşılamaya, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya çalışacağız" dedi.

15 Temmuz’da neler yaşandığını gençlere anlatalım

Türk halkının önce 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü cuntacılara, ardından Demokrasi Nöbetleri ile de tüm dünyaya milli irade dersi verdiğini belirten Altunok, şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz günün unutulmaması gerekiyor. Milletimiz için çok önemli bir gün. Halkın devlerine ve hükümetine sahip çıktığı bir gün. Birlik ve beraberliğini herkese gösterdiği önemli bir gün. Tabii bu günü hatırlamak ve dediğim gibi de unutmamak önemli. 15 Temmuz’da neler yaşandığını paylaşalım. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan FETÖ mensupları, emir komuta zincirinin dışına çıkarak 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı saat 21.00 sularında bir askeri darbe girişimi başladı.15 Temmuz darbe teşebbüsü Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak başlatıldı. İstanbul’da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, Atatürk Havalimanı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü zapt edildi. Ankara’da ise devletin Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi gibi stratejik kurumlarına bombalı saldırılar düzenlendi. Her iki şehirde de darbeciler kaçırdıkları F-16’larla alçak uçuşlar gerçekleştirdi.

TSK içinde küçük bir azınlık

İstanbul ve Ankara’daki TRT binaları işgal edilerek, kendisini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak Tanımlayan darbeci çete üyelerinin hazırladığı bildiri zorla okutuldu. Metnin içerisinde sokağa çıkma yasağının yanı sıra tüm özel yayın organlarının bu bildiriyi okuması dikta edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Başbakanlık ile birlikte çeşitli Belediye binalarına saldırılarda bulunuldu. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne darbeci çete tarafından kaçırılan F-16 uçaklarından bomba atıldı. Ulusal televizyon kanallarından canlı bağlantı ile halka hitap eden Cumhurbaşkanım Erdoğan, söz konusu darbe teşebbüsünün TSK içinde küçük bir azınlığın kalkışması olduğunu belirtti.

Erdoğan, sokaklarda darbeye direnme çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan millete, iradesine sahip çıkmak için sokaklarda darbeye direnme çağrısında bulundu ve halk darbe kalkışmasını engellemek için sokaklara çıktı. Darbeciler, silahsız bir şekilde sokağa çıkan halka ateş açtı. İstanbul ve Ankara’daki darbe karşıtı protesto ve direniş eylemlerinde 248 sivil hayatını kaybetti. 1537 kişi yaralandı. 24 darbeci ölü, 50 darbeci yaralı ele geçirildi. 15 Temmuz ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktasıdır. Fert, millet, devlet ve medeniyet açısından tarihin önemli bir eşiğinde olduğumuzu göstermektedir. Bu zor zamanda hemen her vatandaş darbe girişimine tepki vermiş ve ortak ideal çerçevesinde halk bir araya gelerek bir destan yazmıştır. 15 Temmuz sadece bugünlerde değil, Türkiye tarihinde demokrasi zaferi olarak yer alacaktır.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535