• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 14 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Dernek Başkanı Altunok’tan destek çağrısı

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ekrem Altunok, Ramazan ayı münasebetiyle yardımda bulunmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu.
Dernek Başkanı Altunok’tan destek çağrısı

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Ekrem Altunok, Ramazan ayı münasebetiyle yardımda bulunmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulundu. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşların telefonla, mail yoluyla veya sosyal medya üzerinden ulaşıp şehit ve gaziler adına para toplayan kişi veya kişilere itibar etmemeleri gerektiğini söyleyen Altunok, bağışta bulunmak isteyenlerin makbuz karşılığında Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği’ne destekte bulunabileceğini ifade etti.

Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin önemli bir kapısı

Altunok; “Vatandaşları telefonla veya sosyal medya üzerinden ulaşıp şehirlerimiz ve gazilerimiz adına para topladıklarını duyuyoruz. Telefonla arayıp şehit aileleri ve gazileri derneğinin genel merkezinden aradığını söyleyip de para isteyenlere itibar etmeyin. Şehitlerimizin ve gazilerimizin adını sahtekârlığa bulaştıran bu hain kişi ve kişilerle ilgili yasal işlem yapılmasını sağlayalım. Aradıklarında emniyet güçlerimize durumu bildirelim. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne makbuz karşılığında bağış yapabilirler. İlimizdeki derneğimize sahip çıkalım. İl dışından arayan ve gerçek olup olmadığı dahi belli olmayan derneklere destek olmak yerine ilimizde faaliyet gösteren şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin önemli bir kapısı olan bu derneğe sahip çıkalım. Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımıza çağrıda bulunalım. Gelin bu derneğe sahip çıkalım. Bu kapının kapanmasına izin vermeyelim” dedi.

Projeleri ilimizde uygulamak kolay olmuyor

Derneğin faaliyetleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Altunok, şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğimiz günden bu yana dernek faaliyetleri kapsamında birçok proje gerçekleştirdik. Önemli çalışmalara imza attık. Tabii bu çalışmaları tek başına yapmadık. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç, Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın İbrahim Kayış ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle çok sayıda proje gerçekleştirdik. Derneğimiz hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan faaliyetlerini sürdürüyor. Bu nedenle yaptığımız projelerle derneğin ayakta kalmasını sağlıyoruz. Fakat projeleri ilimizde uygulamak pek de kolay olmuyor.

Tek çatı altındayız

Benim sürekli söylediğim bir şey var. Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olarak çok şanslıyız. Tek çatı altındayız. Türkiye de sadece iki ilde bu güzellik var. Şehitler, marup gaziler ve malül gaziler olarak tek çatı altındayız. Osmaniye ve Bartın’da tek çatı altında buluşuyoruz. Bu nedenle bu derneğin yaşaması önemli. Şehit yakınlarının ve gazilerin tüm sıkıntılarında yanlarında olan bu derneğin ayakta kalmasını sağlamak hepimizin görevi. Derneğimizin giderleri oluyor. Bu giderleri karşılamak için yaptığımız faaliyetler büyük önem taşıyor. Bu faaliyetler kapsamında son olarak 2018 yılı için masa sümeni projesini gerçekleştirdik. 2016-2017 yılında masa üstü takvimi projesi yapmıştık tüm şehitlerimizin resimleri ve bilgileri yer alıyordu aynı zamanda da destek olan esnaf ve işadamlarının da reklamlarını koymuştuk, sayı olarak da yüksek miktarda bastırmıştık. Ancak takvimleri satıp derneğimize gelir elde edemedik. 2018 yılı için proje değişikliğine gittik. Masa Sümeni Projesini yaptık sayı anlamında da 350 adet bastırdık. Masa Sümeni Projesi İl Özel İdaresi genel sekreteri Sayın İbrahim Kayış’ın büyük destekleri sonucunda gerçekleşti. Genel Sekreterimiz İbrahim Bey bize her zaman destek oluyor. Bu vesile ile bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum.

Olur olmaz şeylerle insanları yıpratmayın

Bizler dernek olarak ayakta kalmanın yollarını arıyoruz. Derneğimize nasıl maddi destek sağlayacağımızı düşünüyoruz. Hiç kimsenin bu dernekten herhangi bir çıkarı olamaz. Bizim tek derdimiz Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin Bartın da tek kapısı olan derneğimizi yaşatmanın derdindeyiz. Ancak bu çabalarımıza rağmen halen eleştirilebiliyoruz. Eleştiri olacaktır. Her zaman açığız. Ancak yapılan eleştiriler yapıcı olmalı. Dernekten ben ve yönetimimdeki arkadaşlarımız bir lira dahi gelir elde etmiyorlar. Yönetimimiz dışında birçok kardeşimiz de koşuşturuyor. Onlar da gönüllü olarak destek oluyorlar. Bu sağda solda konuşanlar bir gün gelsinler yaptığımız çalışmaları anlatalım. Her şey açık ortada. Allah aşkına olur olmaz şeylerle insanları yıpratmayın. Ayıptır. İnsanların hakkına girmeyin. Burada herkes derneğin ayakta kalması için mücadele ediyor.

Dernek adına Web sitesi kurduk

Aynı şekilde Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, üyelerine ve ziyaretçilerine bilgi sunmak, iletişim olanaklarını ve bağış oranını artırabilmek amacıyla www.bartinsehitgazi.org adlı internet sitesi yayına hazır hale getirdik. Sitede ziyaretçilere derneğin kuruluş amaçları ve etkinlikleri ile ilgili bilgiler verilirken, oluşturulan bağış butonu ile de hayırsever vatandaşların derneğe bağışta bulunması sağlanıyor. Ziyaretçilerin dernek hakkındaki düşüncelerini iletebilecekleri ve soru yöneltebilecekleri iletişim olanakları da sunulurken, Web sitesinden şehit ve gazilerimizin fotoğraflarıyla bilgilerine de ulaşabiliyor.

Sitemize bağış butonu koydurduk

Bir de sitemize bağış butonu koydurduk. Hayırsever vatandaşlarımız derneğimize bağışta bulunmak isterlerse sitemizi üzerinden derneğimizin hesap bilgilerine ulaşabilirler. http://www.bartinsehitgazi.org adlı sitemizde bağış butonu sekmesine tıkladıkları taktirde bu bilgileri görebilirler. Tabii bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız bizzat derneğimize gelerek de bağışta bulunabilirler. Bu Web sitesinin yapımında da İbrahim Bey bize gereken desteği fazlasıyla vermiştir. Bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Derneğimizin gelirlerini artırıcı birçok proje uygulamaya koyduk. Bizler için büyük öneme sahip olan bu derneğimizi daha ilerilere taşıyabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Burada bizler kalıcı değiliz. Ancak hizmetlerimizin kalıcı olması önemli. Derneğimize kalıcı değerler bırakabilmek için mücadelemize devam ediyoruz.

Başkan bizi hiç geri çevirmedi

Bu çalışmalarımızın yanında Fahri Üyelik Projesini başlattık. Projemize ilk destek Bartın basınından geldi. Tabii projenin duyulmasının akabinde derneğimize bir diğer destek de Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Sayın Osman Arslan’dan geldi. Biz ilk olarak Sayın Valimizi ziyaret edip projemizle ilgili bilgiler verdik. Sayın Valimiz projemizin büyük önem taşıdığını belirterek, derneğimize fahri üye oldu. Valimizin akabinde Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’ı da ziyaret ederek, projemize destek istedik. Sayın Başkanımız da gurur duyacağını belirterek, derneğimizin fahri üyesi oldu. Sayın Başkanımıza ne zaman gitsek bizi hiç geri çevirmemiştir. Her zaman destek olmuştur. Her zaman sorunlarımızla ilgilenmiştir. Allah ondan razı olsun. Buradan kendisine teşekkür ediyorum.

Fahri üye olmakla en büyük gururu yaşıyorlar

Proje ile amacımız diğer projelerde olduğu gibi derneğimizin ayakta kalmasını sağlamaktır. Amacımız hem derneğimizin üye sayısını artırmak hem de derneğimize gelir sağlamaktır. Şehit yakınları ve gazilerimizin yanında olmak isteyen tüm vatandaşlarımızı derneğimize fahri üye olmaya davet ediyorum. Fahri üye olmak isteyen vatandaşlarımızın 2 fotoğraf ve 1 nüfus kağıdı fotokopisi ile derneğimize bizzat gelerek, başvurması gerekiyor. Tabii şu anda kadar 50’nin üzerinde Fahri Üyemizi derneğimize kazandırdık. Bakıldığında bu sayı önemli. Dediğim gibi Bartın’da bir projeyi başarıya ulaştırmak kolay olmuyor. Vatandaşlarımız derneğe gelip fahri üye olmakla en büyük gururu yaşıyorlar. Çünkü şehit ailelerinin ve gazilerimizle aynı safta olmak kadar güzel bir şey olamaz. Biz bugün bu topraklarda huzur içerisinde yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz.

Destek olan herkese teşekkür ediyorum

Bu projede dahi bizi kovanlar, tersleyen oluyor. Masa sümeni dağıtırken dahi kovulduk. Terslendik. Dernek işleriyle uğraşmak kolay değil. Gerçekten büyük emek ve sabır gerektiren bir iş. ‘Siz ne yapıyorsunuz? Koskoca devlet var’ deniliyor. Devlet biziz. Biz olmasak devlet olmaz. Bunu göz önünde bulundurmak lazım. Vatana evladını feda eden annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. ‘Devlet gerekeni yapıyor. Siz neden koşuşturuyorsunuz. Size ne? Devlet baksın. Bırakın bu işleri’ diyenler dahi çıkıyor. Her şeyi devletten beklemek doğru değil. Evet devletimiz şehit yakınlarına ve gazilerimize hak ettiği değeri veriyor. Ancak şunu sormak istiyorum. Bu sözleri söyleyenler acaba hiçbir şehit yakınını ziyaret ettiler mi? Yapılan ziyaretlerde ailelerin mutluluğunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Hastanede tedavi gören gazilerimizi ziyaret ettiğimizde onların mutluluğu gözlerinden okunuyor. Bu dernek onları ziyaret ederek yanlarında oluyor. Mutlu ve sıkıntılı tüm zamanlarında hep yanlarında. Bizler her zaman olduğu gibi bundan sonra ki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ben buradan bir kez daha bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535