• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Dilencilik yapmaktan işimizi yapamıyoruz’

Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut, Bartınspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının iptal olma ihtimali olduğunu belirterek, kongre ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade etti.
‘Dilencilik yapmaktan işimizi yapamıyoruz’

Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut, 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 17.00'da Ticaret ve Sanayi Odasında yapılacak olan Bartınspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kongrenin şehrin ileri gelenlerini yönetime alma adına yaptıklarını belirten Başkan Bulut, Bartınspor’un 23 kişilik yönetimine 10 kişi dahi bulamadıklarını ifade ederek, şehrin ekonomik anlamda ileri gelenlerinin takıma sahip çıkmamasına tepki gösterdi. Dilencilik yapmaktan asıl görevlerini yapamadıklarını söyleyen Bulut; “Genel kurula gelince bizim bir yönetim sorumuz yok. 23 yöneticimiz mevcut. Bunların bir kısmının görev alanları olduğu için bizler gibi bu işe çok fazla zaman ayıramıyorlar. Geçen yıl da aynı sorunları yaşadık. Genel kurulun nerden çıktığına gelince 18 yıldan beri bu şehir profesyonel lige çıkmak için bir mücadele veriyor ve her sene ekonomisinden bir bedel ödüyor. Bu yıl bizler çok ciddi riskler aldık. Ben bugün başkanlığı bırakmaya dahi hazırım. Bu sorumluluktan kaçtığım anlamına gelmiyor. Bu yönetime bugün benden ekonomik olarak daha güçlü bir isim başkan olabilecekse samimiyetimle söylüyorum ki başkanlığı bırakıp onun yönetimine girmeye hazırım. Bütün bilgi, tecrübelerimi aktarmaya hazırım. 2 yıldır yönetici arkadaşlarımızla birlikte bu takım başarılı olsun diye bir mücadele ediyorum. Yakalanan bu başarıyı bu sefer bitirelim istiyorum. Benim amacım budur” dedi.

Kimseyle kişisel bir hesabımız yok

Başkan Bulut, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Biz kimseyi eleştirmiyoruz, kimseyle kişisel bir hesabımız yok. Bizim Bartınspor olarak tek hesabımız şu; yakalanmış olan bu kadro yapısı, başarı ve puan bu şehre bu sene şampiyonluk olarak gelebilir. Biz riski satın aldık ve bu kadroyu kurduk. Geldiğimiz nokta bu. Ekonomik sıkıntı yaşamamız halinde bu şampiyonluğu kaybedersek bu şehre tekrar bir 18 yıl bedel ödettirecektir. Bunu ödememek için herkes karınca kararınca bu şehrin takımına destek olsun diyoruz. Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Valimiz bizlere bu konuda ciddi anlamda destek olmaya çalışıyor. Ancak işadamlarından şuana kadar arzulanan ciddi desteği bulmuş değiliz. Bunu bulma adına herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Ama ortada sonuç yok.

Vergi rekortmenlerinden takıma destek yok

100 kişilik vergi sıralamasında Bartın Belediyesi’ni hariç tutarsak geriye kalan 99 kişiden 20 kişinin Bartınspor’un yönetiminde olması gerekir. Mevcut yönetimden 10 kişinin yönetimde olması gerekir. O zaman Bartınspor doğru yönetimi bulmuş olur. Mesele bundan ibaret. Doğruları her platformda aklımın erdiğince paylaşacağız. 26 yıldır bu şehirde ben işadamlığı yapıyorum. Ama şunu söylüyorum ki 26 yılda bu şehrin ekonomisine yön veren insanları ben bugüne kadar tanıyamamışım. Bunları söylediğimde rahatsız oluyorlar. Kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok. Aslında onların rahatsızlıkları “Neden bu şehrin takımı yerlerde sürünüyor?” diye olmalıdır. Rahatsızlıkları bu olmalıdır. 100 kişilik vergi rekortmenleri listesinde olanlar bu kadar sorumsuz olmamalı. Bu kadar sorumsuz olma hakları yok. Bu şehirden ekmek yiyorlar. 100 tane adamdan biri destek olsa bu şehrin kaderi bu olmaz.

Konuşmaya gelince hepsi bu şehrin sahibi

“İnsanlar vermek zorunda değil” diye bir şey yok. Bu kadar net söylüyorum ki vermek zorundalar. Bu şehirden ekmek yiyorsan bu şehrin sosyal aktivitelerine karşı sorumlu olmak zorundasın. Konuşmaya gelince hepsi bu şehrin sahibi. Biz Allah’ın emanetçisi, Trabzonlusu oluyoruz. Kimse kusura bakmasın. Doğruları konuşacağız. Kulübün kapısı orada bizde her şey şeffaf. İsteyen gitsin oradan kimin bu takıma ne kadar katkısı varsa baksın görsün. Ben dilencilikten yönetimdeki asıl sorumluluğumu yerine getiremiyorum. Eğer herkes bu takıma destek olduğu halde ben başarısız olursam o zaman çıkıp bu şehirden özür dilemesini ve ben bu işi yapamıyorum demesini de bilirim. Bu şehrin kaderi bu olmamalı. Bu kaderi hep birlikte değiştirmek zorundayız.

10 tane yönetici arkadaş bulamıyoruz

Bizim 2 aydır genel kurul yaparak yönetimi güçlendirmek adına çalışmalarımız var. Gönüllü olarak destek verebilecek, ekonomik olarak ta güçlü olan şehrimizin esnaflarıyla biz bu istişareleri yaptık. Bu takımda yönetim sorunu yokken resmi bir karar alamamamıza rağmen ortak bir fikir olarak kamuoyuyla da paylaştık. Ama ne acıdır ki şuanda 199 bin nüfuslu bir şehirden 10 tane yönetici arkadaş bulamıyoruz. 5 tane kardeşimiz var. 5 tane kardeşimiz için olağanüstü genel kurul yapmayalım noktasına geldik. Bunun yönetici arkadaşlarımızla birlikte bir istişaresini yapacağız. Bununla ilgili de yarın kamuoyuyla bilgi paylaşacağız. Keşke 100 kişi bu yönetime girmek için gayret gösterse. Biz yönetime giren arkadaşlarımızı haraca bağlamıyoruz. Onların gırtlağına yapışmıyoruz. Onları seviyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535