• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • Bartın 2 °C
  • Ankara 2 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 2 °C
  • Karabük 1 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

‘Dobi Hasan’ resmi sözleşmeyi imzaladı

Bartınspor Teknik Direktörlüğü’ne 3-3 berabere kalınan Ereğli maçı sonrası görevine son verilen Hasan Basri Kara’nın yerine getirilen Samsunspor ve Trabzonspor'un eski futbolcularından Hasan Şengün için imza töreni düzenlendi.
‘Dobi Hasan’ resmi sözleşmeyi imzaladı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grupta zirveyi yakından ilgilendiren Karadeniz Ereğli Belediyespor karşılaşmasından 3-3 berabere ayrılarak, 3.sıraya gerileyen temsilcimiz Bartınspor’da fatura teknik heyete kesilmişti. Son haftalarda alınan puan kayıpları, son oynanan Karadeniz Ereğli Belediyespor maçında 2-0 öndeyken sahadan 3-3 beraberlikle ayrılması bu kararın çıkmasına neden olurken, Teknik Direktör Hasan Basri Kara’nın ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişlikleri sonrasında takım 2-0 öndeyken 3-2 yenik düşmüş olması, bardağı taşıran son damla oldu.

12 teknik direktörle görüşüldü

Karşılaşma sonrası görevine son verilen teknik direktör Kara’nın yerine hoca arayışlarına başlayan Bartınspor Yönetimi, 3 gün boyunca aralarında eski profesyonel futbolculardan Bartınlı teknik direktör Deniz Kıral ve Bartınspor'un efsane futbolcularından Ferruh Yücel’in de aralarında bulunduğu 12 teknik direktörle görüşme sağladı. Yapılan görüşmeler sonucunda "Dobi Hasan" lakaplı eski milli futbolcu Hasan Şengün’de karar kılındı. Büyük umutlarla takımın başına getirilen Samsunspor ve Trabzonspor'un eski futbolcularından Hasan Şengün için imza töreni düzenlendi. İmza törenine;  Kulüp Başkanı Mehmet Bulut başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Ahmet Oktay, Yüksel Özkan, Yusuf Gören ve taraftarlar katıldı. 

Kan değişikliğine gidildi

İmza töreni öncesi hoca değişikliği ile ilgili bilgiler veren Bartınspor Başkanı Mehmet Bulut; “Son karşılaşma ile ilgili herkesin bildiği gibi Ereğli ile karşılaşmış olduğumuz müsabakada galibiyeti çok istememize rağmen ilk yarıda oynadığımız futbol ile 2-0 öne geçmemize rağmen galip gelemedik. Artık futbolun şansızlığı veya hocanın şansızlığı mı dersiniz, hocanın oyunu tutmaya yönelik sahaya stratejiyi koyma işimi dersiniz yani hiç bir mazeret hiç bir gerekçe bizler tarafından alınan sonuç itibariyle doğru bulunmamıştır. Bu doğrultuda hocamızın liderlik mücadelesi verdiğimiz takımlarla yapmış olduğumuz müsabakalarda çok kaliteli kadromuzun olmasına rağmen galibiyet alamaması ve 2-0 öne geçmemize rağmen oyunu tutamayışımız skor üstünlüğünü koruyamayışımızın sonuçları itibariyle hocamızın ve teknik ekibin yetersizliğine verilmiştir. Futbolda bu talihsizlikler vardır. Bunları kabul etmekle beraber yeni bir kan değişikliğine gidilmiştir” dedi.

Taraftarımız ile girdikleri polemik görevden alınmalarının kısmi sebebi

Görevine son verilen Hasan Basri Kara’nın Ereğli maçı sonrası Bartınsporlu taraftarlarla arasında yaşananlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Bulut; “Hocalarımızın görevi sahadaki futbolcuların motivesini taktiksel anlamda sahayı etkilemeleri gerekir. Taraftarımız ile girdikleri polemik görevden alınmalarının kısmi sebebidir. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Hoca hocalığını yapacak futbolcu futbolculuğunu yapacak. Taraftarda taraftarlığını yapacak. Burada da taraftarlarımız bu şehrin takımının gerçek sahipleridir ama şunu da söylüyoruz. Diyoruz ki bu futbol takımı kolay kurulmuyor. Ekonomik boyutu ve futbolcuların psikolojik boyutlarını üst üste koyduğumuz zaman taraftarımız da artık kendine bir çeki düzen vermelidir. Burada bir yönetim vardır. Bunu bilmelerini istiyorum. Bartınspor’un hocası kim olursa olsun bu yönetim kurulu kararı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda Bartınspor’a hoca olarak layık görülüyor. Dolayısıyla biz taraftara göre hoca alamayız. Taraftara göre futbolcu alamayız. Eğer taraftara göre biz bu işi yöneteceksek o zaman yönetimin anlamı yoktur. Gelsin taraftar yönetsin. Taraftarda artık bu saatten sonra ciddi bir sürece giriyoruz. Sonuç ne olursa olsun galibiyet olur yenilgi olur. Bizim gerçek taraftarımız her sonuçta yanımızda olur. Başarı gönlümüzün arzusu” diye konuştu.

Çok dikkat etmemiz gerekiyor

Bulut; “Bütün yönetici kardeşlerim başarıyı istiyor. Ancak bunun içerisinde başarısızlıkta vardır. Biz kendimizi takım olarak yönetim olarak başarısız görmüyoruz. Bartın son 18 yılın en başarılı dönemini yaşıyor. Bunu yıkmamız gerekiyor daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor. Yöneticilerimiz de bu saatten sonra verdikleri mesajlar ile rakipleri rakip taraftarları germemeleri gerekiyor. Taraftarımız sosyal medya üzerinden rakip taraftarın taraftarı ile yazışma ile karşılıklı taraftarı kışkırtma tarzındaki şeylerden kaçınması gerekiyor. Önümüzde 9 haftalık bir takvim var. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Sporun bir dostluk olduğu unutmamak lazım. Dolayısıyla bu süreci el birlik taraftarıyla, yöneticisiyle ve şehriyle kenetlenip arzuladığımız ve hedeflediğimiz sonucu Allah’ın izni ile alacağız. Bunun altını çizerek söylüyorum taraftara göre hoca, taraftara göre topçu alamayız. Taraftar her şeyin en iyisini ister ama imkanlar çerçevesinde oluyor her şey” şeklinde konuştu.

9 maç sonra şampiyonluğa ulaşacağız

Başkan Bulut’un konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Hasan Şengül; “İnşallah bu yolun sonu güzel olacak. Sevgili başkanımız bizleri tercih ettiler. Güzel bir kulübe geldik. Zaten çok değerli bir kadrosu var. İyi bir yönetimi var. İnşallah burada aldığımız bu görevi 9 maç sonra şampiyonluğa ulaşacağız.  Hedefimiz bu. Kadromuza güveniyoruz. Yönetimimize güveniyoruz. Halkımızla beraber bütünleşerek  hedefimize ulaşacağız. Başka bir gayemiz yok. Bu yolda yönetim kurulu gerekli desteklerini yapıyorlar. İlk maçımızı bu hafta sonu oynayacağız. 9 maçı tek tek hedefledik. Biz kendi işimize bakacağız. 9 maçın sonunda da hem arzu ettiğimiz futbola hemde şampiyonluğa ulaşacağız. Bu konuda sizlerin desteği çok önemli. Çünkü bir bütün, bir aile olmalıyız. O açıdan maçlarda seyircilerimizin bize vereceği destek çok önemli. Bu konuda şüphemiz yok. İnşallah lig sonunda arzu ettiğimiz hedefe hep birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

Hasan Şengün kimdir?

"Dobi Hasan" lakaplı Türk futbolcudur. 14 Temmuz 1961 Trabzon doğumlu tecrübeli teknik adam Hasan Şengün futbolculuk hayatında A Milli formanın yanı sıra Samsunspor, Trabzonspor gibi önemli takımlarda oynadığı futbolla unutulmazlar arasına girmeyi başardı. Samsun doğumlu olan futbolcunun millî takıma yükselmesi ve adını Türk futboluna duyurması 1979'da profesyonelliğe adım attığı Samsunspor'da oldu. 1983 yılında 12.5 milyon TL gibi astronomik bir rakamla Trabzonspor'a transfer oldu. Teknik direktörlük kariyerinde ise uzun yıllar Samsunspor, Erbaaspor, Tokatspor, Çarşambaspor, Termespor, İlkadım Belediyespor, Adıyamanspor, Dikbıyık Belediyespor takımlarında görev yaptı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535