• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 1 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

DSİ Bartın’da 52 proje uyguluyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 23.Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, DSİ tarafından tamamlanan ve devam eden yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
DSİ Bartın’da 52 proje uyguluyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 23.Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, DSİ tarafından tamamlanan ve devam eden yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. DSİ’nin Bartın’da 52 projesi olduğunu belirten Baysal, şu ifadeleri kullandı; “Bölgemiz hizmet alanı coğrafi bakımdan yurdumuzun Batı Karadeniz bölümünde yer alır. Bölge yüzölçümü Kastamonu ili 13.108 kilometrekare, Zonguldak ili 3.430 kilometrekare, Bartın ili 2.143 kilometrekare,, Karabük ili 4.145 kilometrekare, olmak üzere toplam 22.877 kilometrekaredir. Ülkemizin su ve toprak kaynaklarını geliştirmekle yükümlü bulunan Genel Müdürlüğümüzün 26 Bölgesinden birini teşkil eden 23. Bölge Müdürlüğümüz, Kastamonu ili merkez olmak üzere Zonguldak, Bartın, Karabük illeri dahilinde faaliyet göstermektedir. Bölge Müdürlüğümüz 18 Şubat 1980 tarihinde kurulmuş olup, hizmet alanı içerisindeki su ve toprak kaynaklarının geliştirilmesinde, istikşaf, master plan, planlama, uygulama ve işletme safhasına kadar bütün hizmetleri yürütmekle sorumludur. Bu kapsamda DSİ’nin Bartın’da 52 projesi bulunuyor. Toplam 995 milyon proje tutarı vardır. Bu tutarın 300 milyonunu harcamış durumdayız. Bu sene revize ödeneğimiz 64 milyon TL’dir.

Barajın radyan kapakları takıldı

2018 yatırım programımızda şimdiye kadar harcadığımız miktar 47 milyondur.  Revize ödeneğimizde zaten 64 milyondur. Yani az bir şey kalmış durumda. 2018 yılı için proje çalışmaları devam eden yatırımlarımız var. Kirazlıköprü Barajının sulama ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Yine Kozcağız Barajının sulamasının proje çalışmaları devam ediyor. Proje çalışmaları belli aşamaya geldiklerinde bedellerini de vereceğiz. Yatırım programında yer alan büyük su işlerinde de Kirazlıköprü Barajı İkmali ile ilgili projeler yer alıyor. Barajın açılışını törenle yapmıştık. Barajın radyan kapakları eksikli. Bu yıl kapakları taktık.

Su dip savaktan sürekli bırakılıyor

Yine aynı şekilde T1 ve T2 tünellerinin için borular vardı. Bu tünellerle ilgili T1 tüneli bitmiş durumda. T2 tüneli ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Bu barajımızdan enerji üretilecek. Bununla ilgili planlama raporu ve çalışmalar da tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilecek. Radyan kapaklarının olduğu seviyeye kadar suyu tutacağız. Şimdiye kadar kapaklar açıktı. Şimdi kapaklar takıldı. Herhangi bir taşkın anında baraj havzası suyu tutacak. Taşkını Bartın hiç hissetmeden su boşaltılacak. Dip savaktan su akıtılacak. Risk olmaya başladığında radyan kapakları kapatıp da suyu tutabiliriz. Bundan sonra Kirazlıköprü ayağından herhangi bir sel tehlikesi yaşanmayacak. Su kontrol altına alındı. Su dip savaktan sürekli bırakılıyor.

Kozcağız Barajında paraya ihtiyaç var

Kozcağız Barajı tamamlandığında Bartın ili emniyette olacak. Çünkü bu 3. ve son barajımız. 64 milyon sözleşme bedeli olan barajımızda çalasımlar tüm hızıyla devam ediyor. 2019 yılında bitirilecek. 2018 yılında 14 milyon para gönderildi. Bu paranın tamamını harcamış durumdayız. Ayrıca müteahhit de kendi imkanlarıyla 15 milyon harcadı. Bununla ilgili para istedik. İkinci defa ısrarla yazı yazdık. Umutla bekliyoruz. Müteahhidin de imkanlarını kullanmasıyla çalışmalar durdurulmadı.

Önümüzdeki sene inşaatına başlayacağız

Kışla Sel Kapanı projemizi geçen sene hizmete almıştık. Tüneldeki cepli boru çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene bunu da bitireceğiz. Bartın ırmağı ve yan kolları ıslahı projesi de çok önemli. Amaç taşkından koruma. 310 milyon değerinde bir proje. Proje çalışmaları devam ediyor. Proje çalışmaları tamamlandığında programa teklif edeceğiz. Yine Bartın Irmağı Köprüsü ile ilgili de ihalesini gerçekleştirdik. Yerinde yapılacak olan incelemelerin ardından 2019 yılında ödeneklerin ayrılmasını sağlayacağız. Önümüzdeki sene inşaatına başlayacağız. 23 adet de küçük su işlerimiz var.  Tabii bu işlerimiz arasında çalışmalara başlamadığımız projeler de var.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535