• BIST 5.103,55
  • Altın 1328.362
  • Dolar 20.879
  • Euro 22.5236
  • Bartın 26 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 24 °C
  • Doğal gazla ilgili müjdeyi verdi
  • Kızılay Toplumun Anası Kadınlarımızın Yanında
  • “Yaraları Birlikte Sarıyoruz”
  • Doğal gazla ilgili müjdeyi verdi
  • Kızılay Toplumun Anası Kadınlarımızın Yanında
  • “Yaraları Birlikte Sarıyoruz”

Dünyanın 'en uzun genç kızı' oyunu kullandı

Karabük'te, 213 santimetrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rümeysa Gelgi, ikinci oyunu kullanmanın sevincini yaşadı.
Dünyanın 'en uzun genç kızı' oyunu kullandı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 2014 yılında 213 santimetrelik boyuyla "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında sandık başına gitti.

Annesi ve babasıyla Altın Safran İlkokulu'na gelerek, oyunu kullanan Gelgi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ikinci kez oy kullandığını söyledi.

İlk oyunu 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerinde kullandığını ifade eden Gelgi, "Bu referandumun ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlık görevimi yapmak için buradayım. Umarım her şey çok güzel olur." dedi.

Uzun yıllar tedavi gördüğünü ve evden çıkamadığını aktaran Gelgi, şöyle konuştu: "Sırtımdan operasyon geçirdiğimde 17 yaşındaydım, yaşım da tutmadığı için o zaman oy da kullanamamıştım. Sadece seçimler değil her türlü aktivitelere katılmam ve bunları rahatça yapmama imkan sağlandığı için bu tedaviler benim hayatıma çok büyük kolaylıklar getirdi. Vatandaşlık görevim her şeyden önemli."

Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2014'de 213 santimetreyle "dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu genç kızı" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi, 7 Haziran seçimlerinde fiziksel durumunu İlçe Seçim Kuruluna bildirmekte geç kaldığı ve sandığın bulunduğu ikinci kattaki sınıfa çıkamadığı için oy kullanamamış, ilk oyunu 1 Kasım genel seçimlerinde atmıştı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535