• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 29 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya şehit aileleri yarına konferans verecek

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, beraberinde derneğin ilk fahri üyesi Sercan Engin ile birlikte İl Emniyet Müdürü Ogün Vural’ı ziyaret etti.
Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya şehit aileleri yarına konferans verecek

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, beraberinde derneğin ilk fahri üyesi Sercan Engin ile birlikte İl Emniyet Müdürü Ogün Vural’ı ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Dernek Başkanı Altunok, dernek yararına gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Siyah pantolon hikâyesini anlatan ve herkesi duygulandıran Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’yı Bartın’a getirmek istediklerini belirten Altunok, kurum ziyaretlerinin ardından bu konuda gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

Üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız

Bartın Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenlemek istediklerini belirten Altunok, “Eğer kurumlarımızdan ve Bartınlılardan gerekli desteği görürsek Mayıs ayı içerisinde Sayın Alişan Kapaklıkaya’yı getirmek istiyoruz. Ancak sadece şu an düşünce aşamasındayız. Kesinleşmiş bir şey yok. Konuyla ilgili kurumlarımızla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Şartlar uygun olursa Sayın Kapaklıkaya’yı Bartın’a getirip, dernek yararına konferans verdirmek isteriz” dedi. Altunok’un konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Ogün Vural da gerçekleştirilecek olan projede her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. Her zaman derneğin yanında olduklarını belirten Vural; “Derneğimizin ayakta kalması için bu tür projeler önemli. Bu nedenle üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız” diye konuştu.

Önemli miktarda gelir elde ettik

Bolu Şehir Tiyatrosu tarafından dernek yararına sergilenen Sihirli Eşek Oyunu çalışmasında başarılı olduklarını belirten Altunok; “Etkinlik kapsamında 27 Şubat Salı günü 09.00’da Gökkuşağı Anaokulu, Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlkokulu ve Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, saat 10.00’da İMKB Ortaokulu, saat 11.00’da İnönü İlkokulu, 13.10’da Kemal Sabri Ocakçı İlkokulu, saat 14.00’da Çaydüzü İlköğretim Okulu ve Gökkuşağı Anaokulu öğrencileri tiyatro oyununu izledi. 1 Mart Perşembe günü saat 09.00’da İstiklal İlkokulu, 10.00’da Cumhuriyet İlkokulu, 13.20’de TOKİ Ortaokulu ve saat 14.10’da 23 Nisan Anaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri oyunu izledi. Yine 5 Mart Pazartesi günü de Sihirli Eşek Oyunu ile Bolu’dan gelen tiyatrocular saat 09.00’da Fatih İlköğretim Okulu, saat 11.00’da Atatürk İlkokulu, 13.00’da Gazi İlköğretim Okulu ve saat 14.00’da Gazi Ortaokulu öğrencilerinin karşısına çıktı. Tabii bu oyunlardan derneğimiz önemli miktarda gelir elde etti” dedi.

Destek olan herkese teşekkür ediyorum

Altunok; “Tiyatro oyunlarının merkez ayağını tamamlayıp,  ilçelere başlayacaktık. Ancak üzücü bir haber aldık. Bolu Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Atik’in vefat haberini öğrendik. Bu nedenle programlarımızın tamamını iptal etik. Derneğimize büyük katkılar veren Merhum Erdal Atik’e Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalanlarına sabırlar ihsan ediyorum. Bu tiyatro oyunlarında bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Derneğimiz yararına konferans vermesini rica edeceğiz

Derneğin yararı için projeler ürettiklerini belirten Altunok; “Tiyatro oyunlarımızın iptali sonrası dernek yönetimi olarak yeni projeler geliştirdik. Daha öncede dediğim gibi bizim tek amacımız bu derneğin ayakta kalmasını sağlamak. Bu nedenle derneğe gelir getirici tüm çalışmaların içerisinde yer alıyoruz. Son olarak da siyah Pantolon hikayesini anlatan ve herkesi duygulandıran Aile İçi İletişim, Evlilik ve Aile Hayatı, Derslere Nasıl Âşık Olabilirim?, İlham Veren Öğretmen, Mesleki Motivasyon, Olumlu Çocuklar Yetiştirmek gibi başlıklar altında birçok konferanslar veren Alişan Kapaklıkaya’yı ilimize getirmek istiyoruz.  Bu düşüncemizi kurum müdürlerimizle de paylaşıyoruz. TRT Diyanet ekranlarında yayınlanan Yeni Güne Merhaba programına katılımım sağlayarak, bilgiler paylaşan Kapaklıkaya’yı ilimize davet edeceğiz. Derneğimiz yararına konferans vermesini rica edeceğiz” dedi.

Yaşadığı ibret dolu olayları anlatıyor

Alişan Kapaklıkaya ile ilgili de bilgiler veren Altunok, şu ifadeleri kullandı; “Alişan Kapaklıkaya, eğitimci ve yazardır. Yoksul bir ailede dört kardeşten biri olarak dünyaya gelen Kapaklıkaya, "Bizim çocukluğumuzda var yoktu, yok vardı" sözleriyle çocukluğunda yaşadığı ibret dolu olayları anlatıyor. Sosyal medyada "Siyah Pantolon" olarak yayılan hikâye ile eğitimci ve yazar kimliği ile tanınan Alişan Kapaklıkaya, adeta tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğdu. Küçük kardeşi Rafet'e babasının durumunun olmaması nedeniyle pantolon alamadığını ve sonrasında yaşananları anlatırken herkes duygusal anlar yaşıyor. Hikâyelerini içeren video kısa sürede tıklanma rekoru kırdı. Kapalıkaya “Sevginizi gösterin sevdiklerinize” mesajı ile tüm dinleyenlere ibret oluyor. 1962 yılında Eskişehir Sivrihisar’da dünyaya gelmiştir. 4 kardeş olan Kapaklıkaya yoksul bir ailenin evladıydı. Alişan Kapaklıkaya evli ve kanserden vefat eden bir kızı var.

Tüm dinleyenlere ibret oluyor

1981 – 1985 yıllarında Marmara Üniversitesinden mezun oldu. 1985 – 2000 yılları arasında Adana Merkez’de bulunan liselerde öğretmenlik yaptı. Aynı zaman da 1987 – 1992 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2000 yılında NLP ile tanıştı. NLP ve eğitimi öğrеnmеk Konusunda uzmаnlık alarak uluslarası аlаnlаrdа çаlışmаlаr yaptı.  NLP’nin insan yaşamına getirdiği kaliteyi fark etti. Araştırmalarında derinleştikçe bizim türkülerin yabancıların sazıyla söylenemeyeceğini anladı. Öğrendiklerini önce kendi hayatına uyguladı. Etkili olduğunu anlayınca eğitimlere başladı. Cumhurbaşkanlığı personeline, lise düzeyinde okullara,  üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarında aile içi iletişim evlilik ve aile hayatı, olumlu çocuklar yetiştirmek gibi birçok konuda konferanslar vermektedir.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535