• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Ekonomik destek paketini yetersiz’

Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik destek paketinin yetersiz olduğunu savundu.
‘Ekonomik destek paketini yetersiz’

Koronavirüs salgını kapsamında yürütülen çalışmalarda görev alan herkesi tebrik eden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik destek paketinin yetersiz olduğunu savundu. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip (Kovid-19) salgınının etkilerine karşı açıklanan 'ekonomik destek paketi'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında Gebiç, şu ifadeleri kullandı; “Geçtiğimiz günlerde ekonomik destek paketi açıklandı. Böyle bir paketi gerekli görmekle birlikte yetersiz bulduğumuzu ifade ettik. Bu konuda Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan gerekli açıklamaları yaptı.

Allah'tan yardım diliyoruz

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığını tebrik eden Sayın Genel Başkanımız şu ifadelerle düşünceleri aktardı; “Türkiye'de başta Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere, tüm devlet kurumları başından itibaren süreci titizlikle takip ediyorlar ve gerekli tedbirleri ivedilikle alıyorlar. Bu nedenle özellikle Sağlık Bakanlığımızı, toplum sağlığı konusundaki hassasiyetinden ve soğukkanlı, tedbirli yaklaşımından dolayı tebrik ediyoruz. Sağlık Bakanlığımıza ve tüm sağlık personelimize bu çok önemli mücadelede Cenabı Allah'tan yardım diliyoruz.

Halkın ekonomik açıdan da mağdur olmaması önemli

Devletler hem vatandaşının sağlığını korumak, hem de sağlık tedbirleri nedeniyle ortaya çıkan sonuçlar sebebiyle halkın ekonomik açıdan mağdur olmaması için mücadele veriyor. Bizim ülkemizde de 'Coronavirüs krizi' zaten uzun zamandır piyasaları, toplumu en ağır şekilde etkileyen ekonomik krizin üstüne gelmiş durumdadır. Konkordatoların, karşılıksız çeklerin, icra-iflas dosyalarının tavan yaptığı, diplomalı işsizler ordumuzun 1,3 milyon kişiyle silahlı kuvvetler ordumuzun neredeyse 3 misline çıktığı ülkemizde bir de bunların üstüne Coronavirüs kriziyle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla şu anda bizim durumumuz ekonomik olarak diğer pek çok ülkeden daha da sıkıntılıdır. Bu nedenle Türkiye'de hükümetin toplum sağlığı alanındaki etkili ve titiz mücadelesinin yanında, virüsün yol açtığı kriz sebebiyle ekonomik sıkıntısı daha da artan vatandaşlarımıza, çalışan kesime ve işverenlerimize de çok güçlü 'Ekonomik Destek Paketleri' ile en etkili şekilde destek olması da çok önemli bir zarurettir.

Destek paketi beklentileri karşılamıyor

Açıklanan destek paketi,83 milyon nüfusa sahip ülkemiz için bir başlangıç paketi, bir ilk adım paketi olabilir ama nüfusumuza ve ekonomik anlamda içinde bulunduğumuz şartlara bakıldığında, eksik bir destektir. Almanya Hükümeti, 550 milyar Euro hacminde destek paketi açıklarken, Konya ovası kadar büyüklüğü olan, 17 milyon nüfuslu Hollanda'da Hükümet "100 milyar Euro’luk destekte bulunacağını ilan ederken, Hollanda'nın toprak olarak 20 katı büyüklüğünde, nüfus olarak da 5 katı büyüklüğünde olan ülkemizde hükümetin açıkladığı "16 milyar dolarlık destek paketi, oluşan beklentinin ve felaketin boyutlarının çok altında kalmış durumdadır. Türkiye'de turizm sektörünün geçen sezon elde ettiği gelirin "35 milyar dolar" seviyesinde olduğunu göz önünde bulundurursak, hükümetin açıkladığı bu destek paketinin sadece turizm sektörünün bile kayıplarını karşılamaya yetmeyeceğini açıkça görmüş oluruz.

Ekonomik destek paketi revize edilsin

Uzun lafın kısası bu açıklanan paket ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır. Bu sebeple, Yeniden Refah Partisi olarak; hükümetin açıkladığı bu ekonomik destek paketinin tekrar gözden geçirilip, revize edilmesi veya ilave paketler açıklanması gerektiğini ve böylelikle vatandaşlarımıza, çalışan kesime ve işverenlerimize en azından "100 milyar dolar" hacminde bir desteğin sağlanması gerektiğini ifade ediyoruz. Devletimiz bu şekilde "Destek" adımlarını atarsa, virüs krizinin ülkemiz üzerindeki olumsuz etkileriyle çok daha etkili bir mücadele yapılmış olur kanaatini taşıyoruz."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535