• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 0 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

“Emeklilerimize market alışverişi desteği, çocuklarımıza kırtasiye yardımı yapacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan sorunların çözümüne ve insanının mutluluğuna odaklı bir belediyecilik anlayışını Bartın’a kazandırmak istediklerini söyledi.
“Emeklilerimize market alışverişi desteği, çocuklarımıza kırtasiye yardımı yapacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan, seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, kahve toplantıları ve site toplantılarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan sosyal belediyecilik vurgusu yaptığı konuşmalarında 31 Mart’tan sonra Bartın halkının ‘İyi ki CHP varmış’ diyeceklerini söyledi.

Şehrin sorunlarını da insanlarını da unuttular

Bartın halkının şahsına ve partisine gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu belirten, halkın son 10 yıldır yaşanan yönetim zafiyetini de çok iyi gördüğünü söyleyen CHP Belediye Başkan Adayı Arslan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Halkımız son 10 yıldır Bartın Belediyesinin iyi yönetilmediğini görüyor ve değişim bekliyor. Evet, halkımız artık ‘yeter’ diyor ve değişim bekliyor. Park bahçe yapmaktan başka hiçbir şeye odaklanmayan mevcut yönetim şehrin sorunlarını da insanlarını da unutmuş durumda.

Değişim zamanı geldi

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında mevcut yönetimin vatandaşların cebini ve aile ekonomisini düşünen hiçbir çalışması olmadığı gibi projesi de yok. İnsanlarımız vatandaşına dokunabilen, vatandaşın derdiyle dertlenebilen ve en önemlisi derdine derman olabilecek bir yönetim anlayışı bekliyor. Bastırdığı reklam kitaplarına yüz binlerce TL harcayan bir belediyenin konu insanı olunca bir kuruş bile harcamadığını herkes 10 yıldır gördü. Ve artık seçim zamanı geldi çattı. Değişim zamanı geldi çattı. Kendini değil halkını düşünen sosyal belediyecilik anlayışının zamanı geldi.

Halkımız bizlere sımsıkı sarılıyor

Bartın’ın dört bir yanında vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anlatıyoruz. Mevcut belediye yönetiminin sosyal belediyecilik anlayışından ne kadar uzak olduğu konusunda herkes ama herkes hemfikir durumda. Cumhuriyet Halk Partisinin sosyal belediyecilik anlayışını ve insanlarımıza sunacağımız imkanları anlattığımızda halkımız bizlere sımsıkı sarılıyor. Bizde göreve geldiğimizde halkımıza sımsıkı sarılmanın sözünü veriyoruz. Çünkü biz ülkemizin yaşadığı kriz ortamında halkımızın derdine derman olmaya geliyoruz.

Çocuklara 500 TL kırtasiye yardımı yapılacak

Bartın’da sorunların çözümüne odaklanan ve aynı zamanda insanı için üstüne düşen görevi yapan belediyecilik anlayışıyla göreve talibiz. Bu kapsamda şehrimizde dar gelirli ailelerimizin okuyan çocuklarına her yıl 500 TL kırtasiye ve giyim yardımı yapacağız. Hiçbir çocuğumuz okula boynu bükük gitmeyecek. Hiçbir anne baba çocuğuna karşı mahcubiyet yaşamayacak.

Emeklilere yıllık 1.800 TL market yardımı

Eğitimle başlayacak olan sosyal belediyecilik anlayışında çocuklarımız gibi emeklilerimizi de unutmayacağız. Bartın bir emekli kenti. Emeklilerimiz aldıkları maaşlarla zor geçiniyorlar. Kiralarını ödeyemez durumdalar. Market alışverişi yapamaz durumdalar. Torunlarına bir gofret, bir oyuncak alamamanın üzüntüsünü yaşayan emeklilerin olduğunu biliyoruz. Biz emeklilerimizin de derdine derman olacağız. Evine tek gelir giren ve kirada oturan emeklilerimize her ay 150 TL olmak üzere yıllık 1.800 TL market alışverişi imkanı sunacağız. Emeklimiz evinin, mutfağının temel ihtiyaçlarını her ay rahatça karşılayacak. Yağını, tuzunu, şekerini, çayını, ununu, salçasını, ve bakliyatını rahatça alacak. Evine tek gelir giren ve kirada oturan emeklilerimiz bu sayede rahat bir nefes alacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla kendilerini güvende hissedecekler. En önemlisi de yalnız olmadıklarını bilecekler.

Kaynakları insanlarımız için kullanacağız

Bizim derdimiz insanımız. Bizim derdimiz insanımızın mutluluğu, mutlu olması. Ülkemizi saran ekonomik krizde kim nasıl mutlu olacak? Bu soruyu kendimize hep soracağız. Belediye olarak üstümüze düşeni yapacağız. On binlerce kitap bastırmak, şehrin her caddesine, her sokağına dev afişler yaptırmak ve halkın parasını hoyratça israf edip sokağa atmak yerine bu kaynağı çocuklarımız, emeklilerimiz ve Bartın’da yaşayan herkes için kullanacağız. Sular şehri Bartın’da suya yüzde 40 indirim uygulayacağız. Böylece her ailenin ekonomik bütçesine katkı sunmuş olacağız. Halkımıza, ‘dünya varmış dedirteceğiz’, ‘iyi ki CHP varmış’ ve ‘iyi ki Mehmet Arslan varmış’ diyecekler."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535