• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 20 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

‘Emeklinin günü var kutlayacak hali yok’

Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı, 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arası "Emekliler Haftası" ve 30 Haziran "Dünya Emekliler Günü" dolayısıyla sitemize özel açıklamalarda bulundu.
‘Emeklinin günü var kutlayacak hali yok’

Her yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arası "Emekliler Haftası" ve 30 Haziran günü ise "Dünya Emekliler Günü" olarak kutlanıyor. Ülke genelinde birçok ilde etkinlikler düzenlenirken ilimizde ise herhangi bir etkinlik gerçekleştirilmedi. Önceki yıllarda gerçekleştirilen etkinliklere katılım oranın çok düşük olması nedeniyle herhangi bir etkinlik tertip etmediklerini belirten Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı, emeklilerin maddi sıkıntılarla boğuştuklarını ve bu nedenle emeklilerin birçok konuda ilgisizleştiğini söyledi. Bartın ilinin ilgisizliğinden yakınan Başkan Kalaycı, Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi tarafından Ankara’da birçok etkinlik tertip edileceğini ifade etti.

Kutlamalar yapmıyoruz

Gazetemiz Muhabiri Sercan Engin’e özel açıklamalarda bulunan Kalaycı; “Bugün emeklilerimizin günü. Aslında en mutlu günü demek isterdik. Ancak maddi sıkıntılarla boğuşan emeklilerimiz mutlu değiller. Maalesef emeklilerimiz dar boğazdan bir türlü kurtarılmadı. Ancak şükürler olsun ki zor da olsa geçinebiliyoruz. Bugünler kutlanması gereken günler. Tabii bir de sıkıntıların dile getirilmesi gerektiği günler. Bartın ilinde bugün dolaysıyla kutlamalar yapmıyoruz. Çünkü geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz etkinliklere emekliler tarafından katılan olmadı. Bu nedenle düzenlemedik. Ancak Genel Merkezimiz bu önemli gün dolayısıyla birçok etkinlik gerçekleştiriyor” dedi.

Ayda 2TL’yi vermemek için üye olmuyorlar

Bartın ilinde emeklilerin birlikteliği sağlayamadığını söyleyen Kalaycı; “Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği’miz 1970 yılında Ankara’da kuruldu. Geçen 46 yıllık dönemde sürdürdüğü kararlı ve sağduyulu hak arama mücadeleleriyle başta işçi emeklileri, dul ve yetimler olmak üzere, bütün emeklilerimizin ve kamuoyunun dikkatini üzerine toplamış ciddi bir sivil toplum kuruluşuyuz. 2016 yılı itibariyle ülke genelinde yaklaşık 900 Bin üyemiz var. Bartın’da da 15 bin üyemiz mevcut. Ancak Bartın’da emekli sayımız 48 bin. Yani 48 bin kişiden sadece 15 bini derneğe üye oldu. Bir olamıyoruz. Çalışırken sendikaya koşa koşa üye oluyoruz. Ancak emekli olunduğunda derneğe üye olmaktan çekiniyoruz. Ayda 2TL’yi vermemek için üye olmayan emeklilerimiz var. Yılda 24 TL çok değil. Üye anlamında sayımızın fazla olması bize güç katacak. Alınacak zamlarda olsun veya diğer haklarda olsun derneğimiz söz sahibi olur” diye konuştu.

Emeklilerimiz çok mutsuz

Kalaycı; “Emeklilerimiz çok mutsuz. Her biri bankaya kendini kaptırmış. Kredilerle boğuşuyor. Emeklinin günü var. Fakat kutlayacak hali yok. Sıkıntıların giderilmesi tek arzumuz. Ekonomik anlamda emeklilerimizin refaha kavuşması tek isteğimiz. İnşallah bu olacaktır. 2000 yılı sonrası işçi ve BAĞKUR emeklilerini kapsayan İntibak Yasası ile ilgili de sıkıntı büyük. Şu anda mahkemede. Mahkeme kararını bekliyoruz. Ben mahkemenin emeklilerimizin adına olumlu karar alacağı kanaatindeyim. Biz Türkiye Emekliler Derneği olarak konunun takipçisiyiz. Olumlu sonuçlandığı takdirde 2000 sonrası emekli ilan vatandaşların aylıklarında önemli bir artış olacak” şeklinde konuştu.

TOKİ konutları için toprak analizi yapıldı

TOKİ konutlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı; “Emeklileri kandırdığımız sağda solda konuşuluyormuş. Böyle bir şey doğru değil. TOKİ Bartın’a emekliler için yüzde n99 konut yapacak. Şu anda 12 noktadan toprak analizi alındı. Sonuçların olumlu olduğunu duyduk. Fakat kuruma sonuçlar ulaştırılmadı. Bekliyoruz. Ulaşır ulaşmaz işlemler hızlanacak. 500 konut yapılacağı söyleniyor. Sayın Milletvekilimiz 700 konut diyor. Yani proje netleşmeden sayı da tam net değil. TOKİ 2.başkanı Bartın’a geleceğini ifade etmiş. Geldiğinde konut sayımızın artırılması yönündeki talebimizi kendisine ileteceğiz” diye konuştu.

Ülkenin her yerinde alın terleri var

Mustafa Kemal Atatürk'ün emekli oluşunun 90. yılı olduğunu belirten Kalaycı; “Emeklilerimiz bu ülkenin kalkınmasında emeğini harcamıştır ve ülkenin her yerinde alın terleri vardır. Emeklilerimizin, 2000'den sonrasının intibakı, katkı paylarının gözden geçirilmesini, ömürlerinin sonunda da olsa konut sahibi olmayı, TÜFE'den çıkmayı ve adil bir zam yapılmasını, yaşam standartlarının yükseltilmesini beklemektedir. Emekli, dul ve yetimlerimizin, Emekliler Haftasını kutlar, sağlık, sıhhat ve uzun ömürler dilerim” dedi.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535