• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 19 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

En Başarılı Belediye Başkanları Arasına Girdi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ORC Şirketi tarafından yapılan “2020 Yılının Enleri” araştırmasında il belediyeleri arasında %61’lik başarı oranı ile ilk beş arasında yer aldı.
En Başarılı Belediye Başkanları Arasına Girdi

ORC Araştırma Eğitim ve Danışmanlık şirketi tarafından yapılan “2020 Yılının Enleri(En Başarılı Belediye Başkanları)” araştırmasında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, il belediyeleri arasında %61’lik başarı oranı ile ilk beş arasında yer aldı. Şirket tarafından bu araştırma, 1-19 Aralık tarihleri arasında 30 büyükşehir ve 51 ilde toplam 42.510 kişi ile yüz yüze ve CATI(Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemiyle gerçekleştirildi. Binlerce kişiyle görüşülerek yapılan araştırma “En Başarılı Büyükşehir, İl ve Büyükşehir İlçe Belediye Başkanlarını” belirlemeye yönelik yapıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2020 Yılı En Başarılı İl Belediye Başkanları kategorisinde yüzde 61’lik oranla 4. sırada yer aldı.

3 Temel Sorun Üzerinde Yoğunlaştık

Şirket tarafından gerçekleştirilen araştırma ile ilgili düşüncelerini paylaşan Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı; “ORC Araştırma Eğitim ve Danışmanlık şirketi tarafından yapılan “2020 Yılının Enleri” araştırmasında il belediyeleri arasında %61’lik başarı oranı ile ilk beş arasında yer aldık.  Bu başarı hepimizin başarısıdır. Göreve geldiğimiz günden buyana Bartın’a kazandırdığımız projelerin ürünüdür. Bartın’a çok uzun yıllar hizmet verecek çalışmalar yaptık. Göreve geldiğimizde 3 temel sorun üzerinde yoğunlaştık. Bunlardan bir ilimizdeki hava kirliliğiydi. Doğalgazın ilimize gelmesi ile ilgili aldığımız karar neticesinde 2011 yılında ilk kazma vuruldu. Bugün itibariyle bir kaç nokta hariç çalışmalar tamamlandı. Bir diğer sorun ise mevcut suyun kirliliği ve yetersizliğiydi. Çayır Köyü’nde bulduğumuz alternatif suyu ilimize taşıyarak bu sorununda önüne geçmiş olduk. Suyumuz alınan tahliller sonucunda gayet temiz ve berrak olup içilebilecek durumda. Bir önemli çalışmamız da Bartın Irmağı’nın kanalizasyonda kurtulması ile ilgili çalışmamız oldu. Bu çalışmamıza da 7 yıl büyük uğraşlar verdik. Belediyemiz bütçesinden 3 milyon TL harcanan, ayrıca geri kalan proje bedelinin yüzde 85’i Avrupa Birliği, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibeleri ile karşılanan Bartın Belediyemizin en büyük yatırımlarından biri olan Bartın Belediyesi Dallıca Atıksu Arıtma Tesisi ile Bartın Irmağı’nı her gün tonlarca akan kanalizasyondan kurtardık.

Yeni Yaşam Alanları Kazandırdık

3 temel sorunu hallettikten sonra vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği yeni yaşam alanları kazandırdık. Daha önce insanların gündüz bile geçmeye korktuğu Yalı Sevgi Parkı ile başlayan çalışmalarımız 11 bin metrekare alanda uyguladığımız Gazhane Kültür Parkı ile devam etti. Daha önce Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün de bulunduğu bu alanı ilimize yakışır şekilde düzenleyerek halkımızın hizmetine sunduk. İki ödül kazanan bu projemizi modern bir park alanının yanı sıra ziyarete gelen vatandaşlarımıza ilimiz tarihi hakkına bilgiler edinebileceği bir alan olarak tasarladık. Bir diğer Projemiz olan Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı ise 21 bin metrekare alanda birçok sosyal donatıyı içinde barındıran bir çalışma oldu. Özellikle yaz akşamları halkımızın büyük ilgi gösterdiği parkımızda bin 200 ağaç ve 6 bin bitki diktik. İleride çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını umut ediyoruz. Bu çalışma ile Kaynarca Bölgesi’ne büyük hareketlilik kazandırdık. Bunların dışında Çağlayan Piknik Alanı, Karaçay Piknik Alanı, VefaPark’ı ve Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı gibi birçok proje ile halkımıza yeni yaşam alanları oluşturduk. Göreve geldiğimiz günden buyana altyapı ve üstyapı ile ilgili de çok önemli çalışmalara gerçekleştirdik. Altyapı ihtiyaçlarını karşıladığımız alanların üstyapısını sil baştan yeniledik. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra şehrimizin tarihini ortaya çıkartmak için de birçok proje ortaya koyduk.

2020 Yılında 2 Projemiz Ödül Aldı

Ortaya koyduğumuz projelerin vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgi görmesi bizler için en büyük mutluluk. Tabii bu projeleri vatandaşlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, belediye başkan yardımcılarımızla ve belediye çalışanlarımızla hep birlikte hayata geçirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bu hizmetlerimiz ödüle de layık görülüyor. 2020 yılında 2 projemiz ödül aldı. Özelkalem Dergisi tarafından düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri Ödül Töreninde “Bartın Atıksu Arıtma Tesisi” Projesi ile Çevre Koruma Kategorisi’nde ödüle layık görüldük. Yine Yön Engelsiz Sanat Derneği tarafından bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Engelsiz Sanat Ödülleri Töreninde de “Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi” projesi ile “Yılın Belediye Başkanı” ödülü verildi. Bu ödülleri bize layık gören seçici kuruldaki değerli üyelere teşekkür ediyorum. Son olarak da ORC Araştırma Eğitim ve Danışmanlık şirketi tarafından yapılan “2020 Yılının Enleri” araştırmasında en başarılı belediye başkanları arasında yer aldık. Bu araştırmada kapsamında Bartın Belediyesi ile ilgili düşüncelerini paylaşan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarılar hepimiz gayretiyle ortaya çıkmıştır. Gece gündüz demeden halkımız için çalışmaya devam ediyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535