• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Bartın 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“En büyük aşı aldığımız tedbirlerdir”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tüm dünyanın gündemine oturan ve çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine sebep olan COVİD-19 virüsüne karşı alınan tedbirlerin önemine değindi.
“En büyük aşı aldığımız tedbirlerdir”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, alınan tedbir kurallarıyla birlikte ilimizde vaka sayılarında düşüş yaşandığını belirterek, tedbir kurallarına uyulması gerektiğini yineledi. Vaka sayılarında yaşanan düşüşün ve aşının ülkemize getirilecek olmasının tedbir kurallarına uyulmaması anlamı taşımadığını belirten Akın, her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “En büyük aşı aldığımız tedbirlerdir” dedi.

Bütün Bartın’ı 7 Sefer Dezenfekte Ettik

Bartın halkına çağrıda bulunan Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “9 Mart’tan bu tarafa Bartın’da salgınla beraber yaşıyoruz. Bir dönem sıfıra kadar hasta sayımızı düşürmüşken, son zamanlarda yükselmeye başlamıştı. Allah’a şükürler olsun ki alınan tedbirlerle hasta sayımız düşmeye başladı. Bu süreçte sağlıkçılarımıza büyük görevler düştü. Çok büyük emek verdiler. Allah onlarda razı olsun. Bartın Valiliği’mizin önderliğinde tüm kurum ve kuruluşlar titiz bir çalışma örneği gösterdi. Bartın Belediyesi olarak bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma gerçekleştirdik.  

Gece Gündüz Demeden Çalıştık

Bu süreçte tüm birimlerimizle mücadele vererek, gece gündüz demeden çalıştık. Şehrin dört bir yanını dezenfektan maddelerle yıkadık. 9 Mart’tan bu tarafa dezenfekte merkezleri kurarak, bütün Bartın’ı 7 sefer dezenfekte ettik. Tabii cadde ve sokakların yanı sıra şehir merkezindeki tüm camilerimizde, piknik alanlarında, umumi tuvaletlerde, pazaryerlerinde, müzelerde, belediyeye ait hizmet binalarında, otobüs duraklarında, muhtarlık bürolarında, çöp konteynerlerinde ve kavşak suyu çeşmelerimizde de aynı çalışmayı yaptık. Bakteri ve virüslere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan maddelerle önlem amaçlı dezenfektasyon çalışması gerçekleştirdik.

50 Bin Civarında Aracı Dezenfekte Ettik

Bartın Belediyesi Araç Dezenfeksiyon İstasyonu kurarak bugüne kadar 50 bin civarında aracı dezenfekte ettik. 19 Mart 2020 tarihinde kurulan istasyonumuzda il genelinde yolcu taşımacılığı faaliyetlerini sürdüren M ve H plakalı toplu taşıma araçları, ticari taksiler, kamu kurumlarına ait araçlar, sağlık çalışanları, muhtarlar, emniyet ve askeri personel, PTT ve Telekom çalışanları, basın mensupları, fabrika ve benzeri kuruluşların personel servisleri, elektrik kurumu, doğalgaz ve belediye çalışanlarının araçlarını ücretsiz dezenfekte ediyoruz. İstasyonumuz hafta içi ve Cumartesi günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Salgın hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarındaki riski azaltmaya yönelik bu çalışmamız büyük önem taşıyor. Bir diğer önemli çalışmamız da Koronavirüse yakalan vatandaşların ikamet ettikleri yerlerin dezenfektesiyle ilgili. Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Koronavirüse yakalanmış vatandaşlarımızın adresleri bizimle paylaşılıyor. Vatandaşlarımızın ikamet ettiği apartmanlarda dezenfekte çalışması gerçekleştiriyoruz.

Hep Birlikte Maske, Mesafe ve Hijyen Kurallarına Uyalım

Vatandaşlarımıza buradan önemli bir çağrıda bulunuyorum. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra asıl önemli olan vatandaşlarımızın tedbirlere uymasıdır. Acil işimiz olmadığı müddetçe sokağa çıkmayalım. Hep birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarsak bu zorlu süreci atlatabiliriz. Halkımızın zorunlu haller haricinde dışarı çıkmamalarını, çıktıkları takdirde de sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla dikkat etmelerini rica ediyorum.  Virüsle ilgili aşı ülkemize getirilecek. Ancak şunu unutmayalım. En büyük aşı bizim alacağımız tedbirlerdir. İnşallah bu süreci atlatacağız. Pandemi döneminde tüm tedbir kurallarına uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hasta olan kardeşlerimize Allah’tan şifa, bu salgın nedeniyle hayatını kaybedenlere de rahmet diliyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535