• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

“FETÖ ile mücadele milli bir meseledir”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İYİ Parti’nin 15 Temmuz Darbe girişimine yardım edenlerin, işbirlikçi ve sorumlularının belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulmasına dair Grup önerisi üzerinde AK Parti grubu adına bir konuşma yaptı.
“FETÖ ile mücadele milli bir meseledir”

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti’nin 15 Temmuz Darbe girişimine yardım ve yataklık edenlerin, işbirlikçi ve sorumlularının belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulmasına dair Grup önerisi üzerinde AK Parti grubu adına bir konuşma yaptı.

Güçlenen Türkiye’yi hazmedemediler

Milletvekili Tunç, konuşmasında; 15 Temmuz darbe girişiminin, AK PARTİ iktidarıyla güçlenen Türkiye'yi hazmedemeyen ve Türkiye'nin tutumu nedeniyle bölgedeki çıkarlarını gerçekleştiremeyen küresel güçlerin desteğiyle gerçekleştirildiğini belirterek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizin tarihî kahramanlığı sayesinde akamete uğratılmış bir darbe girişimidir.” Dedi

FETÖ ile mücadeleyi Darbe girişiminden 5 yıl önce AK Parti başlattı

Darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütüyle mücadelenin aslında darbe girişiminden çok daha önce başlatıldığını belirten Milletvekili Tunç, “7 Şubat 2012'de MİT müsteşarının tutuklanmaya kalkışılması süreciyle başlayan, dershanelerin kapatılmasıyla devam eden, Gezi olaylarıyla farklı bir boyut kazandırılan, 17-25 Aralıkta yargı eliyle darbe girişiminde bulunarak hükûmetin düşürülmesine varan, MİT tırlarının durdurulması ve terörün azdırılarak toplumda kaos ortamının oluşturulması çabalarıyla devam eden, yaklaşık beş yıllık mücadele sürecinde başarısız olan küresel güçler ve onun piyonu FETÖ terör örgütünün son koz olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunması sonrasında da devam eden uzun bir mücadeleden bahsediyoruz.” Şeklinde konuştu.

AK Parti FETÖ ile mücadeleyi başlattığında muhalefet karşı çıktı

Tüm bu olaylar sonrasında Hükûmetin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin her girişimin arkasından devreye girdiğini ve gerekli tedbirleri aldığını belirten Milletvekili Tunç, “gerekli kanuni düzenlemeleri hep birlikte bu çatının altında gerçekleştirdik ve bu girişimlerin her birini sonuçsuz bıraktık. FETÖ'nün yayın organları, televizyonları, en önemli insan devşirme organizasyonu olan okullar ve dershanelerin kapatılması, finans kaynaklarına el konulması, tüm bunlar Hükûmetin büyük mücadelesi sonucunda gerçekleştirilmiştir. Bunlar yapılırken ise gerekli destek diğer siyasi partiler tarafından verilmemiştir. Bu, gerçektir; bu, açıktır. Hatta bunları yaparken Hükûmet diktatörlük suçlamalarıyla da karşı karşıya kalmıştır.” Dedi.

Bağımsız yargı gerekli soruşturma ve kovuşturmaları yapıyor

Darbe girişimi sonrası 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen olağanüstü hâl çerçevesi içerisinde de FETÖ'yle irtibatlı ve iltisaklı olduğu değerlendirilenlerin kamudan ayıklanması sürecinin başlatıldığını belirten Milletvekili Tunç,  suç unsuru olan hususlarla ilgili olarak da bağımsız yargı gerekli soruşturma ve kovuşturmaları başlatmıştır.” Dedi.

FETÖ Devlete 40 yıl önceden sızmaya başlayan ve tüm siyasi partilerle ilişki kurmaya çalışan bir örgüt

AK PARTİ'den önce hemen hemen tüm siyasi partilerle ilişki kurmaya çalışmış olan bu örgütün AK PARTİ'yle devlete sızdığını söylemek büyük bir haksızlıktır diyen Milletvekili Tunç, “Bu hain örgütle mücadele AK PARTİ döneminde başladığı için FETÖ darbe girişiminde bulunmuş ve AK PARTİ'yi ve onun liderini ortadan kaldırmaya cürete kalkışmıştır.” Dedi.

FETÖ ile mücadele milli bir meseledir

Milletvekili Tunç, konuşmasının devamında; “FETÖ'yle mücadele millî bir meseledir değerli milletvekilleri. AK PARTİ henüz yokken kırkyıl öncesinden devletin kurumlarına çöreklenmiş bu yapının tasfiyesinde tüm siyasi partilerimiz destek olmalıdır. FETÖ mensupları ve darbe girişiminde bulunan teröristler ve onlara destek olan kim varsa, sıfatı ne olursa olsun, bağımsız yargı önünde hesap vermektedir. 97 bin derdest soruşturma vardır, 51 bin dava vardır. 148 bin derdest dosyadan bahsediyoruz, 272 bin şüpheli ve sanık vardır ve 31 bin tutuklu, 16 bin de hüküm giymiştir. Bu aşamada, bağımsız yargının kararlarını beklemek gerekir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535