• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Gazhane Kültür Parkı 6 ayda tamamlandı

Bartın Belediyesi, içerisinde Deniz Tarihi Müzesi, amfi tiyatro, sanatsal aktivite alanları, dinlenme alanları ve çocuk oyun parkının da bulunduğu Gazhane Kültür Parkı Projesi halkın beğenisine sunuldu.
Gazhane Kültür Parkı 6 ayda tamamlandı

Bartın Belediyesi tarafından projelendirilerek ihalesi gerçekleştirilen 5 bin metrekaresi peyzaj çalışmaları ve 6 bin metrekaresi de yeniden inşa edilen toplam 11 bin metrekarelik alan üzerine uygulanan Gazhane Kültür Parkı Projesinde sona gelindi. Açık hava sineması, Maket Ustası Ahmet Güldür’e ait Bartın'ın tarihi mekanlarının maketleri, 12 metrelik Bartın Çektirmesi gemisi, kafeteryası, Araştırmacı Yazar Çetin Asma’nın arşivinden tarihi Bartın fotoğrafları, peyzaj düzenlemeleri, aydınlatma ve kent mobilyaları, çocuk oyun parkı,  ve birçok güzelliği ile dikkat çeken Bartın Belediyesi Gazhane Kültür Parkı’nın açılışı 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 18.30’da gerçekleştirildi. 4 milyona mal olan proje büyük ilgi gördü.

4 milyon TL’ye mal oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bugün burada Gazhane Parkı dediğimiz gerçekten b izim için tarihi olan bir yeri olan ve tarihinde gaz satılan yer burası. Zamanla kontrplak fabrikası olarak kullanılmış. Tabii eskiyince biz buraları yeniden düzenleyelim istedik. 6 bin metrekare ilave alan bizim garajımızdı. Burayı sanayiye yeni yerine taşıdık. Bu alanları birleştirince 11 bin metrekarelik alan ortaya çıktı. 70 ilave ağaç diktik.4 bin bitki diktik.  Burası ihale bedeli ve kendi belediyemizin harcadıklarıyla beraber 4 milyon TL’ye mal oldu. Bu 4 milyon TL’yi de nakit ödedik” dedi.

Emeği olan herkese teşekkür ediyorum

Açılışın 26 Ağustos’ta yapılmasının nedenini de anlatan Başkan Akın; “Bugün açmamızın nedeni 26 Ağustos’ta iki önemli olayın olmasıdır. Bunlardan bir tanesi Malazgirt Savaşıdır. Diğeri de Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük taarruzu başlattığı gün olmasıdır. Bugünü özellikle bu yüzden seçtik. 6 ayda projeyi tamamladık. Özel günlerde açılışlar yapmaya gayret ediyoruz. Burada birçok arkadaşımızın emeği var. Maket evlerde Ahmet Güldür abimizin ve fotoğraflarda da Çetin Asma abimizin büyük emekleri var. Park Bahçeler Müdürümüz, Ulaştırma Müdürümüz ile Fen İşleri Müdürümüz de büyük emek verdi. Tüm müdürlüklerimiz elinden geleni yaptı. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Birçok önemli sorunu hallettik

Biten ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren Akın, şu ifadeleri kullandı; “Biz bu çalışmaları yaparken biten büyük projelerimiz de var. Bartın ve İnkumu Kanalizasyon Arıtmalarını yaptık. 31 Milyonluk bir proje 28 Milyonu Avrupa Birliği’nden hibe. Yine doğalgaz çalışmaları bu sene bitiyor. Yollar bitiyor. 40 Milyon TL yatırım yaptık. Alternatif suyu getirdik. Artık suyumuz bulanık akmıyor ve sularımız yeterli hale geldi. Üç bin tonluk bir depoyu da Kültür Bakanlığı’ndan hibe alarak yaptık. Karaçay Piknik Alanını gerçekleştirdik. 140. Yıl Parkı gerçekleşti. Aladağ’a mesire alanı kazandırdık. Hükümet Caddesi düzenlendi. Kent içi yollarım aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Çok önemli olan itfaiye binası projesini gerçekleştirdik. Ulaşım Hizmetleri de tamamlandı.

Kent Tarihi Müzesi 29 Ekim’de açılacak

Bundan sonrada Bartın Kent Tarihi Müzesini gerçekleştiriyoruz. 3,5 Milyon TL’lik bir proje yapılıyor. Nasip olursa 29 Ekim’de açılışını gerçekleştireceğiz. Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı 4-4,5 Milyon TL’lik bir proje olacak. Orası 20 bin metrekarelik bir alan. Yılbaşına gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Açılışını da iki ay sonraya planlıyoruz. Yine Hendekyanı’nda üst geçit çalışmaları devam ediyor. Kanlı Irmak’ta bir düzenleme yapacağız. Bayramdan sonra çalışmalara başlayacağız. Elmalığa park yapıyoruz. Üç ay içerisinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün şu andaki yerini sanayiye kaldırıyoruz.

Allah buralara dert sıkıntı vermesin

Hürriyet Mahallesine ve Cumhuriyet Mahallesine bir yaşam merkezi projesi gerçekleştiriyoruz. Bunları sadece biz mi yapıyoruz? Hayır. Bunları sizlerle beraber yapıyoruz. Halkımız adına yapıyoruz. Fikirler alıyoruz. İstişareler yapıyoruz ve projeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hepsini Bartın’da yaşayan vatandaşlarımızın kullanacağı alanlar. Allah buralara dert sıkıntı vermesin. Allah hep beraber çoluk çocuğumuzla buraları gezmeyi nasip etsin.”

Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Vali Yardımcısı Erkan Kalender ise konuşmasında; “Gazhane Kültür Parkı Projesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yoğun katılım oldu

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Atölyelerinin bulunduğu alanda yapımı tamamlanan pakın açılış törenine Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Garnizon Komutanı Vekili Dz. Alb. Hakan Metinkişi, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, eski Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Zafer Çakan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Meteoroloji Müdürü Süleyman Yılmaz, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı, Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı, Bartın Ülkü Ocakları İl Başkanı Bünyamin Özgüroğlu, Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Besim Coşkun, Hakan Gürcan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

img_7581.jpg21034613_1404027756377987_2829180308530543448_n.jpg

gazhane.jpg1.jpggazhane.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535