• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 29 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Gebiç’ten  'coronavirüs' uyarısı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziver Gebiç, Türkiye'nin Koronavirüs salgını nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini hatırlatarak uyarılarda bulundu.
Gebiç’ten  'coronavirüs' uyarısı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasının her şeyi net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Gebiç, Doğrudan doğruya milletimizin bekasıyla ilgili olan ‘temel gıda ihtiyacının karşılanması’ adına en önemli vazifeyi ifa eden çiftçilere bu zor günlerde mutlaka sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Gebiç, açıklamasında; “Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan 'coronavirüs' ile ilgili gerçekleştirdiği yazılı açıklamada konunun önemini bir kez daha anlattı. Gerekli uyarı yaparak, yapılması gerekenleri hatırlattı.  Yazılı değerlendirmesinde Sayın Genel Başkanımız şu ifadeleri kullandı; “Bu süreçte İnsanlar lüks tüketim ihtiyaçlarını erteleyebilirler; Yeni araba alma ihtiyacını, yeni bir kıyafet veya telefon almayı erteleyebilirler. Ama hiç kimse beslenmesini erteleyemez. Beslenmek ve hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu temel gıda maddelerini almayı erteleyemez. Bu temel gıda maddeleri de tarımsal üretim ile elde edilir.  (Buğday, nohut, mercimek, domates, biber, patates gibi.) Bu nedenle tarımsal üretim yapan üreticilerin evine kapanma, tarlaya gitmeme şansı yoktur.

Çiftçinin borçları ertelenmeli

Böylesi bir durum da ülkemiz ve milletimiz açısından son derece sıkıntılı sonuçlara sebep olacaktır. 'Efendim biz de üretim yerine şimdiye kadar yaptığımız gibi ithalatla sorunu çözeriz' diyemeyiz, çünkü Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada olağanüstü tedbirler var, bu nedenle de tarım ürünlerinin, temel gıda maddelerinin ithalatında aksamalar yaşanması kuvvetli bir ihtimaldir. Örneğin Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan dün itibariyle tarım ürünü ihracatını durdurduklarını açıkladılar! Kazakistan’ın bizim de yıllardır büyük oranda buğday ithal ettiğimiz bir ülke olduğunu da göz önünde bulundurmamız gerekir."

Borçların faizleri silinmeli

Bu zor günlerde Devletimiz tarafından yerli tarım üretimi ciddi şekilde desteklenmeli ve teşvik edilmeli,  çiftçilerimize yönelik acil bir ‘özel destek paketi’ açıklanmalıdır. Çiftçimizin Tarım Kredi kooperatifleri borçları ertelenmelidir. Bu borçların faizleri silinmelidir. Hali hazırda borcu olan çiftçimizin kredi limitleri yükseltilmeli,  'faizsiz', 6 ay geri ödemesiz finans desteği sağlanmalıdır. Tarımsal üretimde kullanılan mazottan alınan vergi acilen sıfırlanmalıdır. Tarım ürünlerine en yüksek düzeyde taban fiyatları bugünden ilan edilmelidir. Devlet gerekirse çiftçinin üreteceği tüm ürünler için alım garantisi vermelidir. Şu anda gübre, ilaç, makine ekipman, sulama malzemeleri ile ilgili vadeli satışlar neredeyse tamamen bitti, tüm satışlar nakde döndü ve çiftçimiz bu ürünleri satın alamıyor. Tarımsal üretimin sekteye uğramaması için bu duruma acilen bir çözüm üretilmeli, içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlara uygun mücbir sebep destek paketlerinin önü açılmalıdır. Bu kritik dönemde tarımsal üretimin devamlılığını sağlayabilmek için çiftçimizin icra ve hacizlerden kurtarılması gerekir. Çiftçimize yönelik, kamu kaynaklı her türlü haciz ve icra işlemleri net bir şekilde en az bir yıl ertelenmelidir.

Tarımın sürdürülmesi beka meselesidir

Önümüzdeki süreçte yerli tarım üretiminin kesintisiz ve güçlü bir şekilde devamı için gerekli adımlar atılmadığı takdirde telafisi mümkün olmayan zararlara uğranabilir. Temel gıda maddelerinin temini hayatta kalmak için zorunludur! Doğrudan doğruya milletimizin bekasıyla ilgili olan ‘temel gıda ihtiyacının karşılanması’ noktasında en önemli vazifeyi ifa eden çiftçilerimize bu zor günlerde mutlaka sahip çıkmalıyız, mevsimlik işçiler için gerekli tedbirleri acilen almalıyız.  Bu noktada en büyük desteği ve fedakarlığı da devletimizin yapması gerekmektedir." Sayın Genel Başkanımız süreçte neler yapılması gerektiği tek tek anlatmıştır. Çözüm önerilerini sunmuştur.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535