• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

‘Gece maçları düzenlenebilir’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, bakım ve onarım çalışmaları devam eden Ömertepesi Futbol Sahası 1 Nolu Sahasında projektör sorununun da çözülmesiyle gece maçları oynanabileceğini ifade etti.
‘Gece maçları düzenlenebilir’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, bakım ve onarım çalışmaları devam eden Ömertepesi Futbol Sahası 1 Nolu Sahasında projektör sorununun da çözülmesiyle gece maçları oynanabileceğini ifade etti. Altınçubuk, açıklamasında; “Amatör Spor Kulüpleri olarak Sayın Valimizi ziyaret ettiğimizde Ömertepesi’ndeki bir nolu sahanın ödeneğinin çıkartıldığının müjdesini aldık. Ödeneğin çıkartılmasını sağlayan başta Valimiz Sayın Sinan Güner olmak üzere AK Parti Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a, Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a, İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Kenan Dursun’a ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Tabii bu sahamızın mevcut alanını gençlere Sayın Cemal Akın vermişti. Bu alanı saha yapılmak şartıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğüne vererek, gençlerimizin spor yapabilmeleri adına ilk adım atılmıştı. Sayın Milletvekilimizde gerekli ödenekleri sağlayarak Bartın’a modern bir saha kazandırılmıştı. Tabii yıllar geçtikçe yıpranmalar olabiliyor. Bu yapılan çalışmalar da tadilat amaçlı gerçekleştiriliyor. Şuanda bir nolu sahamızın oyun alanında çalışmalar tamamlanmış durumda. Çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu sahamızın aydınlatmasıyla ilgili sıkıntılarımız var. Projektörlerin bazıları yanmıyor. Eğer bu sorun da çözülebilirse gece maçları dahi oynatabiliriz. Miniklerin maçları gece saatlerinde düzenlenebilir. Böyle olduğu takdirde fikstürler sıkışmaz. Bu yatırımların ilimize kazandırılması gençlerimiz adına çok önemli. Ben tekrar emeği ve desteği olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yeni sahamız Bartın’a hayırlı olsun

Ömertepesi Futbol Sahası 2 Nolu Sahası ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Altınçubuk; “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk’un Ömertepesi mevkiinde amatör spor kulüplerinin büyük bir ihtiyacı olan ikinci saha talebi gerçekleşiyor. 2 nolu sahamız için uzun uğraşlar verdik. Talebimizi Sayın Milletvekilimize her fırsatta ilettik. Sayın Milletvekilimiz amatör spor kulüplerinin saha talebine kayıtsız kalmadı. Spor kulüplerinin büyük bir ihtiyacı olan ikinci saha için gerekli adımların atılması gençlerimiz için büyük önem taşıyor. Ömertepesi Spor Kompleksi bünyesinde ikinci bir futbol sahasıyla ile ilgili olarak Sayın Milletvekilimiz, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşerek talebimizi iletti. Sayın Bakanımız talebimizi olumlu karşılamış ve Spor Toto Başkanlığı bütçesinden ayrılacak ödenekle yapılması talimatını verdi. İnşallah kısa sürede çalışmalara başlanacaktır. Amatör Spor Kulüplerimiz, okul sporcularımız için önem arzeden sentetik yüzeyli FIFA standartlarında tribün ve aydınlatmalı, çevre düzeni ve duvar tahkimatları ile birlikte 3,5 milyon TL tutarındaki yeni sahamız Bartın’a hayırlı olsun” diye konuştu.

Kulüplerin kalbi Bartın Üniversitesi’dir

2 nolu sahanın  amatör spor kulüpleri için büyük bir değer taşıdığını belirten Altınçubuk; “Kulüplerimiz Bartın Üniversitesi ile koordineli bir şekilde olmak zorunda. Sporcu ihtiyaçları üniversitede eğitim gören yavrularımızla karşılanıyor. Takımlarımız gerçekten sporcu bulmakta zorlanıyordu. Ancak üniversite ile birlikte büyük bir sorun gönderildi. İyi ki Bartın’a üniversite yapmışlar. Kulüplerin kalbi Bartın Üniversitesi’dir. Kulüplerimizi amatörde ayakta tutmuştur. Her kulüpte 9-10 futbolcumuz Bartın Üniversitesi’nde eğitim gören yavrularımızdan oluşuyor. Üniversite olmasa Bartın’da futbol biter. Burada yine altyapıların önemi ortaya çıkıyor. Kulüp sayılarımızda artış oldu. Tabii 11-12 kulübümüz aktif bir şekilde yarış içerisinde olacaklar. 12 kulüp Ömertepesi’nde bulunan tek sahada nasıl idman yapacak? Antrenmanlar sırayla yapılıyor. Bu sefer de çalışmalar geceye sarkıyor. O zaman da futbolcuların evlerine dönmeleri zor oluyor. Kulüplere ciddi yük biniyor. Teknik direktör ücreti, servis ücreti, malzeme ücretleri takımlarımızın belini büküyor. 2 nolu sahanın tamamlanmasıyla birlikte spor yapan gençlerimiz ve buna bağlı olarak da kulüplerimiz mağdur olmayacak. 2 nolu saha Bartın için iyi bir kazanım olacak. İnşallah Türk sporuna iyi sporcular yetiştiririz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535