• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü son noktayı koydu

Bartın Valiliği tarafından Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılacağının açıklanması ile ilgili yaptığımız haberin ardından yurdu inşa eden firmanın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da açıklama yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü son noktayı koydu

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Sinan Güner başkanlığında olağanüstü toplanarak yeni kararlara imza atmış, açıklanan kararlar arasında en dikkat çeken madde karantina yurdu ile ilgili değişikliği içeren 20.madde olmuştu. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin açıkladığı 20.madde şu şekilde; “Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılacak bakım/onarım gibi teknik faaliyetler nedeni ile Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılmasına karar verildi.” Yapılan bu değişiklik tepkilere neden olurken, yaptığımız haberin ardından yurdu inşa eden firmanın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da açıklama yapıldı.

Gençlik Spor Doğruladı

Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun tercih edilmesi ile ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile merak edilenler yanıt buldu. Firma yetkilileri söz konusu yurt için kira bedeli aldığını doğrulasa da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu konuyu üstü kapalı anlatmayı tercih etti.  Kalorifer sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle yurt değişikliği yapıldığını açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mehmet Rıfat Efendi Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılacak olmasından dolayı firma sahibine ayrıca bir kira bedeli ödenmeyeceği ifade edildi. Açıklamada belirtilen “ayrıca bir kira bedeli ödenmeyecek” ifadesi aslında her şeyi anlatan bir ifade olarak algılandı. Bu ifadeyle firmaya bir kira bedeli ödendiği, karantina yurdu olmasından dolayı ekstra bir bedel ödenmeyeceği üstü kapalı bir şekilde anlatılmaya çalışıldı. 

Peki İlgili Firma Ne Demişti

Eylül ayından 14 gün, Ekim ayından 30 gün ve Kasım ayından da 30 günlük kira bedelinin alındığını belirten firma yetkilileri, Aralık ayı için de faturanın kesildiğini ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden tahsil edileceğini ifade ettiler. Oruç Reis Erkek Öğrenci Yurdu ve Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 713 erkek öğrencinin Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’na geçişinin sağlandığı öğrenilirken, firma tarafından yapılan açıklamayla yurdu yapan firmanın kira bedeli aldığı doğrulanmıştı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sadece karantina yurdu olması nedeniyle ayrı bir ücret ödenmeyeceğini belirtti. 

Ayrıca Bir Kira Bedeli Ödenmeyecek

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; "İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 01.12.2020 Salı günü gerçekleştirilen toplantı sonrası alınan kararların 20.maddesine istinaden Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılacak bakım/onarım gibi teknik faaliyetler nedeni ile Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılmasına karar verilmiştir. Sosyal medyada çıkan bir takım paylaşımlara istinaden açıklama yapılması zarureti doğmuştur. Müdürlüğümüz teknik ekipleri tarafından yapılan tespitte, Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdunun merkezi ısıtma sisteminde meydana gelen arıza sonucu 4. katlarda bulunan odalara sıcak su verilememektedir, imsat (sıcak su) deposu arızalı olup bakımı gerekmektedir. Ayrıca kalorifer sistemindeki bakımsızlık bazen baca sıkıntılarına da neden olmaktadır. Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu Bakanlığımızca 17.09.2020 tarihinde sözleşmesi imzalanarak teslim alınmış olup modern ve teknik açıdan da şu an ilimizdeki en donanımlı yurdumuzdur. Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı karantinaya alınması zorunlu olan vatandaşlarımızın mevsimler şartlardan etkilenmeden bu süreci atlatmaları amacıyla yurt değişikliği zarureti doğmuştur. Mehmet Rıfat Efendi Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılacak olmasından dolayı firma sahibine bu nedenle ayrıca bir kira bedeli ödenmeyecektir. Karantina yurdunda kalan misafirlerimizin sağlık ve rahatlarının en üst düzeyde tutulması ve karantina sürecini atlatmaları bizim için son derece önemlidir. Pandeminin başladığı ilk günden itibaren vatandaşlarımızın sağlığını koruma adına alınan tedbirlere destek olmak üzere kurumumuz özverili bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535