• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 8 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Göreve Başlama Törenine katıldılar

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Törenine katıldıklarını belirterek, yoğun katılımın olduğu törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıkladığını söyledi.
Göreve Başlama Törenine katıldılar

Merakla beklenen yeni kabine belli oldu, hangi isimler hangi bakanlıkların başına geçecek sorusu cevap buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Bakanlar Kurulu'nda ilk kez milletvekili olmayan isimler yer aldı. Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni” düzenlendi. 81 ilden yoğun ilginin olduğu törene ilimizden Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Rektörü Dr. Orhan Uzun, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve partililer katıldı. Burada davetlilere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra törene katılan misafirler onuruna akşam yemeği verdi. Saat 22.30’da kameraların karşısına geçen Erdoğan, yeni sistemin ilk kabinesini açıkladı.

Yeni hükümet bürokrat değil özel sektör ağırlıklı oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni sistem kabinesinde tüm kesimleri temsil eden ‘karma bir liste’ hazırlarken, tercih ettiği isimlerle sürpriz yaptı. Listeye mevcut kabineden dört bakan girerken, yeni hükümet bürokrat değil özel sektör ağırlıklı oldu. Milletvekili seçilen dört bakanın istifa etmesiyle AK Parti’nin 294 olan milletvekili sayısı 290’a düşecek. Berat Albayrak, Abdulhamid Gül, Süleyman Soylu ve Mevlüt Çavuşoğlu kabinenin ‘siyaset’ temsilcileri oldu.

Kabinede iki kadın bakan yer aldı

Yeni kabinede, ‘siyasetçi, özel sektör ve bürokrasi’ dengesi korunurken, beklendiği gibi bürokratların ağırlığı olmadı. Özel sektör daha fazla sayıda temsil edildi. Kabineye iki kadın bakan alınma geleneği değişmedi. Eski Bakan Atilla Koç’un kızı olan Zehra Zümrüt Selçuk Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı, özel sektörde CEO olarak çalışan Ruhsar Pekcan da Ticaret Bakanı oldu.

Fuat Oktay tek yardımcı oldu

Yeni hükümette, daha öncekilere benzemeyen görevlendirmeler de gerçekleşti. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı, özel hastane Medipol’un sahibi Fahrettin Koca’nın Sağlık Bakanı, ETS Tur şirketinin sahibi Mehmet Ersoy’un Kültür ve Turizm Bakanı, Maya Okulları sahibi Ziya Selçuk’un Milli Eğitim Bakanı yapılması en çok dikkat çeken görevlendirmeler oldu. Cumhurbaşkanı’na en az üç yardımcı beklenirken, ilk etapta tek isim açıklandı. Eski Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay tek yardımcı oldu. Bu sayının daha sonra arttırılabileceği belirtiliyor.

Yeni kabinede önemli isimler yer aldı

Yeni kabine şu isimlerden oluştu; “Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan.”

Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Törenine katılan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, yoğun katılımın olduğu törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıkladığını söyledi. Kalaycı; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’de yemin etmesiyle birlikte de Türkiye’de parlamenter sistem sona erdi ve resmen cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildi. Sayın Cumhurbaşkanımız hem devletin hem de hükümetin başına geçmiş oldu. Külliyede düzenlenen törenle de kabine açıklandı. Parlamenter sistemin bittiği, başkanlık sistemine geçtiğimiz tarihi ana bizler de şahitlik ettik. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Gece gündüz çalışacağız

Kalaycı; “Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri tamamlandı. Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıda ülke arasına girdik. Bir kez daha hem seçim sonuçlarının, hem de yeni yönetim sistemimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni sistem ülkemizin şahlanışına vesile olacaktır.  Hizmetler hızlanacaktır. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535