• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Görme engelliler bağımsız hareket edebilecekler

Görme engellilerin bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılan proje kapsamında hazırlanan ‘Gören Göz’ cihazları Bartın Valiliği Toplan
Görme engelliler bağımsız hareket edebilecekler

“Gören Göz” cihazı dağıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde görme engellilerin bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılan proje kapsamında hazırlanan ‘Gören Göz’ cihazları Bartın Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen programla görme engellilere dağıtıldı. Programa Vali Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Milletvekili Adayı Yaşar Arslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ile görme engelliler ve aileleri katıldı.

32 kişi başvurdu

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin gerçekleştirdi. “Gören Göz” projesi için Bartın’dan 33 kişinin başvuruda bulunduğunu kaydeden Şahin; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla Ulaştırma Bakanlığının Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu 2017 yılında Gören Gözler Projesiyle engellilerimize cihazlar dağıtılmış olup 2018 yılında yine bir proje hayata geçirilmiş ve 41 ilde 5 bin cihaz dağıtılacaktır. Bu nedenle ilimizde de 7 Mayıs 2018 tarihinden itibaren duyurular yapılmış 33 tane müracaat alınmış, 32 tanesi değerlendirmeye hak kazanmış 1 tanesi hale değerlendirilmekte olup bugün engellilerimizin hayata tutunması, ulaşımda, seyahatte daha rahat etmeleri için bu cihaz dağıtılacaktır” diye konuştu.

Hükümetimiz elinden gelen ne varsa yapıyor

Şahin’in konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın başlattığı Gören Göz Projesi inşallah sizlere faydalı olur. Teknolojinin imkanlarından görme engelli olan vatandaşlarımızın da faydalanması lazım. Hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak, onların daha iyi hayat sürmelerini sağlamak, ülkemizi daha ileri taşımak, milletimizin refahını arttırmak için elinden gelen ne varsa yapıyor. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok çok teşekkür ediyoruz. 15 yıl önce engelli vatandaşlarımız için kanun bile yoktu. Kanunun çıkardı. Bu çıktıktan sonra sosyal yardımlarla ilgili Bakanlık kurdu. Bu bakanlığı sizlerin emrine verdi. Sizler de hemen bir telefonla muhatap bulabiliyorsunuz. İllerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerini ve çalışanlarını sizlerin emrine sundu” dedi.

Cihazlarınızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Tunç; “Evde bakıma ihtiyacı olan engellilerimize maaş bağladı. Sadece aile ve sosyal politikalar alanında değil, diğer alanlarda da ülkemiz çok büyük ilerlemeler sağladı. İnşallah bundan sonrada sağlamaya devam edecek. Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak, onların diğer vatandaşlarımızdan dezavantajlı olmamaları için gerekli çalışmalar neyse hep beraber yapıyoruz. İlimizde de çok değerli Valimiz ve İl Müdürümüz sizlerin ihtiyaçlarını giderme noktasında çok büyük bir gayret gösteriyorlar. Ben Sayın Valimize, İl Müdürümüze ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Cihazlarınızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Ülkemiz çok önemli gelişmeler sağlamış durumda

Ülke olarak hem engellilerimizin hayat standartlarını yükseltmeye yönelik hem de onların hayata katılmalarını kolaylaştırıcı birçok imkâna sahip olduğumuzu belirten Bartın Valisi Nusret Dirim, ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bir ülkenin ne kadar kalkındığına dair değerlendirme kriterlerinden biride artık o ülkedeki engelli bireylerin hayata ne kadar katılabildiğidir. Hiç kimsenin yardımı ve desteği olmadan kamu ve özel imkânlarından faydalanabildiğidir. Eskiden bir ülkenin kalkınma kriterleri o ülkenin ne kadar demir, beton, çimento ve enerji tükettiğiyle ölçülüyordu.  Şimdi gelinen noktada engelli bireylerle ilgili önemli bir kriter kullanılıyor. Bu anlamda da ülkemiz çok önemli gelişmeler sağlamış durumda.

Hayatlarınızı kolaylaştırıcı bir proje

Engellilerini saklayan bir toplumdan artık engellilerini artık nimet olarak algılayan bir toplum haline geldik. Engellilerimizin hayat standartlarını yükseltmeye yönelik hem de onların hayata katılmalarını kolaylaştırıcı birçok imkânlar var. Bu anlamda kurum ve kuruluşlarda kendi bünyelerinde değişiklikler yapıyorlar. Bu projede siz görme engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı bir projedir. Tabi sizlerde eğer bu projenin yazılım olarak eksiklikleri varsa bunları yetkililerle paylaşırsanız bu eksikler giderilip bu proje eklenebilecektir. Bu projenin hayatlarınızı kolaylaştırmasını diliyorum.” 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535