• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Görünmez Kahramanlar İş Başında

Daha temiz bir Bartın için Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 7/24 görev yaparak hem rutin temizlik çalışmalarını sürdürüyor hem de vatandaşların taleplerine cevap veriyor.
Görünmez Kahramanlar İş Başında

Daha temiz bir Bartın için Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 7/24 görev yaparak hem rutin temizlik çalışmalarını sürdürüyor hem de vatandaşların taleplerine cevap veriyor. Şehrin dört bir yanında çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, kaldırım yol ve refüjlerdeki temizlik çalışmalarının yanı sıra; yol ve kaldırım yıkamaları, ırmak kenarlarının temizliği, park alanları, yeşil alanlar, inkumu sahil temizliği ile çöp konteynırlarının hijyenikliği konusunda oldukça titiz çalışmalar yürütüyorlar. Ekipler, sabahın erken saatlerinde araç ve ekipmanlarıyla birlikte sürdürdüğü çöp toplama, mıntıka temizliği, konteynerlerin etrafına bırakılan çöp ve atıkların kaldırılması çalışmalarının yanı sıra tüm mahallelerde detaylı temizlik çalışması da yapıyor. Detaylı temizlik çalışması ile mahallelerde cadde, sokak ve kaldırımların süpürülüp yıkanırken, çöp konteynerleri de dezenfekte ediliyor.

“Temiz Bir Bartın İçin Hep Birlikte Özveri Göstermeliyiz”

Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kent merkezindeki temizlik çalışmalarını ödün vermeden sürdürdüklerini belirtti. Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışarak, yaz-kış ayrımı yapmadan kent merkezini köşe bucak temizlemek için yoğun çaba gösteriyor. Ekiplerimiz Belediye sınırları içerisinden günlük olarak yaklaşık 130 ton, yıllık olarak ise 48.000 ton atık topluyor. Evsel atıklar her gün tüm konteynerlerin boşaltılması ve etraflarının temizlenmesi şeklinde düzenli olarak yapılıyor. Tüm mahallerin çöpleri her gün belirlenen vardiyasında 1 defa, şehir içi çöpleri ise 3 vardiyada alınıyor. Temizlik işlerinde kullanılan bütün araçlar çalışırken görüntü ve koku problemi oluşturmamak için vardiyalarının sonunda yıkama motoru kullanılarak yıkanıyor. İçleri temizlenerek temiz bir şekilde bırakılıyor. Bu da çok önemli. Böylece kötü kokuyu önlemiş oluyoruz.

“Gece Vardiyasında Sürekli Temizlik Sağlanıyor”

İlimizde Salı, Cuma ve Pazar günleri kurulan pazaryerleri, haftanın 3 günü pazaryerleri (şehir içinde kurulanlar ve semt pazarları) toplandıktan sonra süpürülerek alanlardaki çöpler kaldırılıp; ardından tankerle deterjanlı yıkanarak dezenfekte ediliyor. Büyük mahallelerimizin temizliğini sağlamak için haftada 1 kere 4-5 kişilik ekip kurularak genel temizlik yapılıyor. Toptancılar halinde haftada 2 gün (pazartesi ve cuma) etrafa dağılan çöpler toplanıp süpürülerek temizleniyor. Şehir içinde gündüz vardiyasında 5 personel, 4-12 vardiyasında 3 personel ve gece vardiyasında 8 personel çalışarak sürekli temizlik sağlanıyor.

“Tüm Mahalleler ve Caddeler Düzenli Periyotlarla Yıkanıyor”

Şehir içinde taşların aralarına giren ve elle ulaşılamayan çöplerin temizliği için elle çekmeli süpürme makinesi kullanılıyor. Ana caddeler ve mahallelerin uygun kısımları vakumlu yol süpürge aracı kullanılarak temizleniyor. Her gün kurulan yıkama ekibi ile tüm mahalleler ve caddeler düzenli periyotlarla yıkanıyor. Şehir içi ve trafiğin yoğun olduğu caddelerin yıkanması gece vardiyasında yapılıyor. Bartın’da bulunan piknik alanları pazartesi ve cuma günleri olmak üzere haftada iki kere temizleniyor. Irmak kenarında bulunan yürüyüş yollarının temizliği haftada 3 kez yapılıyor. Yaz sezonunun başlamasından itibaren her gün 4 çim biçme makinesi ve 10 personelle mahalle, cadde ve sokaklarda çim biçme çalışması yapılıyor. Bu kapsamda tüm mahalleler bir kere yabani ot temizleme ekibiyle dolaşılmıştır. Otların büyüme yoğunluğuna göre mahallelerde yabani otların temizliği sırasıyla tekrar gerçekleştiriliyor.

Cami Halıları Yıkanıyor”

Çevre yollarına atılan çöpler haftada 1 gün el mıntıkası yapılarak temizleniyor. Bazı mücavir alanların (Güzelcehisar, Yıldız Köyü, Boğaz Aksakal Mevkii, Dallıca Köyü, Karasu Köyü, Kocareis Köyü, Akgöz Köyü, Topluca Köyü, Molla Osman Köyü, Gürgenpınarı, Kasapoğlu köyü yol boyu) çöplerinin toplanması da temizlik programımıza dahil. Bu alanların çöpleri belirlenen günlerde (haftada 1 veya 2 kere ) düzenli olarak alınıyor. Bartın Üniversitesi Yeni Yazıcılar kampüsü çöpleri de 1 gün arayla alınıyor. Belediye hizmet alanında ve ilimiz köylerinde bulunan camilerden talep gelmesi durumunda cami halıları halı yıkama makinesiyle yıkanıyor. Özellikle Ramazan ayının başlamasına yakın zamanda ve dini bayramlar öncesinde olmak üzere yıl içerisinde yaklaşık 30 kez halı yıkama hizmeti verildi. Milli bayramlar ve anma törenlerinden önce Cumhuriyet Meydanı ve Valilik önündeki tören alanları temizlenerek hazır hale getiriliyor.

“Her Ay Düzenli Bir Şekilde Yıkanıyor”

Konteynerlerin bakımı küçük arızalar için jeneratörle dolaşarak yerinde onarım yapılmakta; çok hasarlı konteynerler şantiyeye getirilerek düzeltme ve kaynak yapılarak tamir edilip boyanıyor. Kullanılamayacak durumda olan konteynerlerin yerine yenisi konularak eskisi belediye hurdalığına gönderiliyor. 2022 yılında toplamda 11,700 kg ağırlığında konteyner hurdaya gönderildi. Konteyner temizliğine büyük önem veriyoruz. Her ay düzenli bir şekilde yıkıyoruz.

“Koku ve Görüntü Kirliliğinin Önüne Geçmiş Oluyoruz”

Çöp konteynerlerinin yer altına alınması çalışmalarına devam ediyoruz. Yaptığımız bu çalışma ile kapakları otomatik sistemle kapanan, ayakla açılan pedal sistemine sahip yeraltı çöp konteynerleri ile bölgede oluşan koku, çöp suyu sızıntısı ve görüntü kirliliğinin önüne geçmiş oluyoruz. Bu kapsamda Köyortası Mahallesi (1), Gölbucağı Mahallesi(1), Kemerköprü Mahallesi(7), Orduyeri Mahallesi (2), Kırtepe Mahallesi (1), Demirciler Mahallesi (4), Karaköy Mahallesi (2), Esentepe Mahallesi (2) olmak üzere toplamda 20 adet yer altı konteyneri yerleştirildi. İnkumu tatil beldesinde kirlilik görüntüsünü ve çöplerin etrafa dağılmasını önlemek için toplamda 28 adet yer altı çöp konteyneri bulunuyor. Yaz sezonunda her gün 3 vardiya, kış sezonunda haftada 3 gün bu konteynerlerdeki çöpler boşaltılıyor.

“Gerekli Temizlik Çalışması Yapılıyor”

İnkumu Beldesi yaz sezonunda her gece 4 personelle komple süpürülerek temizleniyor. Yürüyüş yollarındaki çöp kovaları boşaltılıyor. Her gün gündüz vardiyasında da 1 personel yürüyüş yollarında dolan kovaları boşaltıp etrafa atılan çöpler toplanıyor. Kış sezonunda yapılan kontrollerde gerekli görülmesi halinde süpürme ekibi kurularak temizlik sağlanıyor. Sezon başlamadan önce genel temizlik kapsamında İnkumu yolu (Boğazdan İnkumuna kadar) kenarlarındaki dallar ve çalılar kesilerek ve kenarlardaki yabani otlar biçilerek temizleniyor. İnkumu yoluna (Boğaz ve İnkum girişi arası) atılan çöpler haftada 2 gün el mıntıkasıyla toplanarak temizliği yapılıyor. İnkumu sahilinde sezon başlamadan önce ve aşırı yağışlardan sonra ırmaktan gelen malzemelerle kumun kirlenmesi durumunda genel temizlik gerçekleştiriliyor. Kentimizi temiz ve sağlıklı şartlarda tutabilmek adına ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarına devam ediyor

“Geri Dönüşüme Büyük Önem Veriyoruz”

Atıkların geri dönüşüme gönderilmesine de büyük önem veriyoruz. Safran Geri Dönüşüm Firması ile ihale ile sözleşme imzalanmış ve Ambalaj atıklarının toplanması bu firma ile koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Marketlerden çıkan ambalaj atıklarının çöpe karışmasının önüne geçmek için marketlerin uygun noktalarına ambalaj atıklarını atabilecekleri kafesler yerleştirildi. Bu kafesler Safran Geri Dönüşüm Firması tarafından düzenli aralıklarla toplanıyor. Geri dönüşüm bilincinin oluşturulması amacıyla okullarda geri dönüşüm projesi yapılıyor. Proje kapsamında atıkların geri dönüşümü hakkında öğrencilere bilgilendirme yapılıp geri dönüşüm kutuları katlara yerleştiriliyor. Yerleştirilen ekipmanlar düzenli aralıklarla Safran Geri Dönüşüm Firması tarafından toplanıyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında ocak-kasım aylarında Bartın Belediyesi Hizmet Binalarında toplamda 5,84 ton kağıt, 4,00 ton plastik, 2,71 ton cam atık toplanarak geri dönüşümle ekonomiye geri kazandırıldı. 2022 yılında ilimiz sınırları içerisinden toplamda 1.400 ton ambalaj atığı, 18 ton atık yağ ve 40 kg atık pil toplanarak geri dönüşüme gönderildi.

“Personelimiz Selin İzlerini Silmek İçin Yoğun Çalıştı”

İlimizde yaşanan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen sel afetinin oluşturduğu olumsuzlukları gidermek için tüm ekiplerimizle sahada olduk. Bu anlamda Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli personelimize büyük iş yükü düştü. Birim personellerimiz selin izlerini silene dek özverili şekilde çalışmalarını sürdürdü. İlgili personelimiz su baskını yaşayan noktalarda yol ve kaldırım yıkama, çöp kaldırma gibi çeşitli çalışmalar yaptı. Tabii o süreçte tüm müdürlüklerimiz, ekipmanlarımızla, iş makinelerimizle ve oluşturduğumuz ekiplerimizle selin izlerini silmek için çalıştık. Vatandaşlarımızın yanında olduk. Görev alan personelimize özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.”  

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535