• BIST 4.931,41
  • Altın 1281.235
  • Dolar 20.393
  • Euro 22.008
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 19 °C
  • Doğal gazla ilgili müjdeyi verdi
  • Kızılay Toplumun Anası Kadınlarımızın Yanında
  • “Yaraları Birlikte Sarıyoruz”
  • Doğal gazla ilgili müjdeyi verdi
  • Kızılay Toplumun Anası Kadınlarımızın Yanında
  • “Yaraları Birlikte Sarıyoruz”

Güreş Takımı Türkiye Şampiyonu oldu

Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan Güreş Takımı, Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonası Grekoromen stilde 2 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Güreş Takımı Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversiteler Ünilig Güreş Şampiyonasında A Klasman Grekoromen Stil müsabakaları sona erdi. Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Güreş Takımı, Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

2 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya aldılar

Şampiyonada, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Furkan Sonkur 66 kiloda ve Burhan Akbudak 82 kiloda altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu oldular. A Klasman Grekoromen Stilde Cihat Liman 55 kiloda, Ekrem Öztürk 63 kiloda, Doğukan Kuru 97 kiloda ve M. Furkan Dursun ise 130 kiloda ikincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandılar. Bartın Üniversitesi öğrencisi A. Ömer Saraç ise şampiyonada 77 kiloda bronz madalyayı takımının hanesine yazdırdı. Böylece Bartın Üniversitesi Güreş Takımı 7 madalyayla en fazla puanı toplayan üniversite olarak birincilik kupasını kaldırmayı başardı.

“Genç sporcularımız gururlandırmaya devam ediyor”

Spor Bilimleri Fakültesi ile geleceğin sporcularını yetiştirdiklerinin ve Türk Sporuna değer katmaya devam ettiklerinin altını çizen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, elde ettikleri başarılardan dolayı genç sporcuları tebrik etti. Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmak için bilimsel anlamda gösterdiğimiz gayretin yanında, spor alanında da söz sahibi olma hedefimiz var. Spor Bilimleri Fakültemiz ile bireysel ya da takım halinde bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında sayısız başarıya imza attık. Sporcularımız Bartın Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak göğsümüzü kabarttı. Sürdürülebilir bir gelişim hedeflediğimiz yolculuğumuzda elde edilen yeni başarılar geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Bu düşüncelerle bizleri gururlandıran genç sporcularımızı başarıları dolayısıyla tebrik ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin gelişimlerine yönelik olarak gösterdikleri gayretler dolayısıyla tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BARÜ, Wushu Kung Fu’da zirvede02 Mayıs 2023 Salı 13:54
  • BARÜ’lüler Avrupa Güreş Şampiyonasında gururlandırdı25 Nisan 2023 Salı 08:15
  • BARÜ mezunu milli güreşçi Avrupa şampiyonu oldu25 Nisan 2023 Salı 08:14
  • Şampiyonlar Direk 3.Lige Çıkarıldı24 Nisan 2023 Pazartesi 10:32
  • Milli halterci Avrupa üçüncüsü oldu18 Nisan 2023 Salı 17:12
  • Bartınspor olağan kongreye gidiyor13 Nisan 2023 Perşembe 17:02
  • Bir sezon daha gitti09 Nisan 2023 Pazar 17:26
  • Türk Sporuna değer katacak çalışmalar konuşuldu07 Nisan 2023 Cuma 10:50
  • Türkiye ikincisi oldular06 Nisan 2023 Perşembe 15:04
  • Şampiyonluk İçin Mucize Lazım05 Nisan 2023 Çarşamba 17:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535