• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Güzelcehisar Lav Sütunları ile ilgili proje yatırım programına alındı

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarının birinci oturumu bir aylık tatilin ardından gerçekleştirildi. 20 gündem maddesiyle başlayan Meclisin ilk oturumunda 6 madde görüşüldü.
Güzelcehisar Lav Sütunları ile ilgili proje yatırım programına alındı

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarının birinci oturumu Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis dün yapılan Ağustos ayı birinci oturumunda 6 madde görüştü. Bir aylık tatilin ardından Meclis İl Genel Meclis Salonu’nun tadilatta olması nedeniyle İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda toplandı. İl Genel Meclis Üyelerinin eksiksiz katıldığı Meclis’te görüşülen maddeler arasında en dikkat çeken konu Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesinin 2017 Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu, Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’ndan gelen raporlar oldu. 3 komisyonun raporu oy birliğiyle kabul edilerek, Lav Sütunları projesi 2017 yılı yatırım programına dahil edildi.

Yeni bir heyecan olarak yansıyacak

Meclisin tatil ayını değerlendiren İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “5302 sayılı Özel İdare Kanunu gereği meclisin bir yıllık çalışma süresi içerisinde 1 ayı tatil olarak tamamlamasının zorunlu olması nedeniyle Haziran ayı toplantı döneminde meclisimizin Temmuz ayı toplantı dönemini tatil ayı olarak karar aldı. Meclis çalışmalarına yasa gereği 1 ay ara verildi. Her ay yoğun bir gündemle çalışan meclisin verilen bu arayı bir nefeslenme ve dinlenme ayı olarak görmekle birlikte yine geçmişin ve geleceğin muhasebesini de yapma fırsatı olarak değerlendirdik. O nedenle verilen ara ağustos ayı toplantıları başta olmak üzere yapılacak olan tüm çalışmalara yeni bir heyecan olarak yansıyacak” dedi.

Denk bütçeleriyle hafızalarda yerini aldı

Dursun; “6.dönem meclisi geride bıraktığı 40 aylık süreye bakıldığında 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan denk bütçeleriyle hafızalarda yerini aldı. 2017 bütçesinin yarı yıl göstergeleri baz alındığında burada da sevindirici gelişmelerin yaşandığını, o nedenle 2017 yıl sonu hedeflerinde de önemli bir sapmanın yaşanmayacağını görüyoruz. 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan bütçe döneminin Özel İdare tarihine bu anlamda önemli bir kayıt düştü. 40 aylık başarılarla dolu çalışma süresinin gayretleriyle unutulmaz kılan tüm meclis üyelerimizi kutluyor yine bu süreçte meclis çalışmalarına katkısı olan Sayın Valilerimiz ve özel idaremizin tüm çalışanlarına da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Katkı vermeye devam edecek

Başkan Dursun, 6.dönem meclisinin kalan 20 aylık süre içerisinde yürüteceği çalışmalarla ilgili değerlendirmesinde; “6. döneminin üçte ikilik bölümü tamamlandı. Kalan 20 aylık süre içerisinde yine 2 bütçe dönemi var. Bunlardan ilki hemen 3 ay sonra 2018 yılını kapsayan bütçe çalışması olarak Meclise gelecek. 3 bütçe dönemini başarıyla geride bırakan bu meclis yine aynı anlayış ile yürüteceği çalışmalarla 2018 ve 2019 bütçelerinde planlayarak Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı vermeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Kötü bir görünüme bürünmüştü

Lav Sütunları Projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dursun, şu ifadeleri kullandı; “Güzelcehisar sahili denize girilebilir plaj özelliğinin yanında arkeolojik sit ile doğal siti içerisinde barındıran tarihi surları ve lav sütunlarına sahip en önemli plajlarından birisi. Bu kadar güzelliği içerisinde barındıran bir sahilin uzun yıllar insanlığın hizmetine sunulmamasının önemli bir eksiklik olarak gördük. İki binli yılların ortasına gelindiğinde doğa harikası bu sahil plansızlık nedeniyle çarpık yapılarla doldurulmaya başlanmasıyla kötü bir görünüme bürünmüştü. O nedenle o dönem meclisimizde aldığımız radikal kararla uygunsuz ve izinsiz yapılan tüm yapılar plajdan temizlendi. Bu müdahalenin ardından yine 2010 yılında 5. dönem meclisinde alınan karar ile birlikte içerisinde doğal ve arkeolojik sit olan sahilimizin Koruma Amaçlı İmar Planını da onaylayarak ilgili kurulların onayına hazır hale getirdik. Artık Güzelcehisar sahili gecikmeli de olsa tarihi kalesi, doğal siteleri ve lav sütunlarını da içerisinde barındıran koruma amaçlı plana kavuştu.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz

Artık Güzelcehisar da mevcut plan ile gelişecek. O nedenle bugün bu plana uygun olarak milyonlarca yıllık lav sütunlarını insanlığın görüp buradaki tarihi anlamasına vesile olacak bir proje plana uygun bir şekilde hazırlandı. Bu projede sahilden denize doğru lav sütunlarına yapılacak yürüyüş iskelesinin yanında festival alanı ile yine seyir terası da yapılacak. Buna bağlı olarak plan üzerinde belirlenen tüm yollar ve sosyal alanlarda aynı şekilde yürütülecek. Kültür Müdürlüğü ve Üniversitenin de projeye katkıları var. Özel İdare proje maliyetinin yüzde 40’ını finans edecek. Diğer yüzde 60’lık kısmının ise Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hibe olarak destekleyecek. O nedenle bu önemli projeye destek veren Sayın Valimiz Nusret Dirim’e, Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Yepyeni bir plan ile Mugada gelişti

6. dönem meclis çalışmalarında turizmin gelişmesi adına çok önemli ve bir o kadarda radikal sayılabilecek kararların alındığını söyleyen Dursun; “Bu kapsamda Bartın’ın gerdanlığı olarak nitelendirilen plajlar arasında yer alan Mugada, Büyükkızılkum, Hatipler ve Güzelcehisar sahillerinde önemli düzenlemelerin yapıldı. Bu kapsamda İl Genel Meclisi’nde alınan kararlar ile özellikle Mugada sahilinde ve diğer sahillerin tamamında kaçak ve uygunsuz yapılaşma engellendi. Akabinde Mugada sahilinde yapılan uygulama imar planları dahilinde yürütülen 18.madde uygulamaları ile de 34 hektarlık bir alanın yolları ve yeşil alanları ile güne birlikçilerin kullanacağı tüm sosyal alanları içerisine alan yepyeni bir plan ile Mugada gelişti” dedi.

Her birimizin boynunun borcu

Dursun; “Yine hazırlanan plan dahilinde Mugada plajı ile Hatipler plajlarını birbirine bağlayacak olan 960 metrelik sahil yolunda artık sona yaklaşıldı. Bu yolun açılmasıyla her iki plajın bir birine entegre edilecek olması Mugada plajındaki sıkışıklığı çözeceği gibi Hatipler Plajına büyük bir hareketlilik getirecek. Özellikle sahil köylerini ve plajlarını içerisine alan ve bu kapsamda 2012 yılında başlayan haklı mücadelenin meclisimizin ortaya koyacağı kararlılıkla Büyükkızılkum, Hatipler ve diğer plajlarında da sürdürülerek Bartın’ın gerdanlığı diye nitelendirilen sahillerinin planlı bir şekilde gelişmesini sağlamak her birimizin boynunun borcudur” diye konuştu.

5 köyün yerleşik alan tespiti onaylandı

Başkan Dursun’un konuşmasının ardından gündemin 2., 3., 4., 5. ve 6. maddesinde yer alan sırasıyla Konak, Döngeller, Doğan, Çubuklu, Dibektaş Köylerinin Yerleşik Alan Tespiti ile ilgili Komisyon Raporları görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporlarının okunmasının akabinde 5 madde oy birliğiyle kabul edildi. 5 maddenin de karara bağlanmasıyla İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarının birinci oturumu 2 Ağustos Çarşamba günü saat 15.00’da toplanmak üzere sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535