• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • Bartın 3 °C
  • Ankara 1 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 2 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Halk Dansları Topluluğu, 310 dansçısıyla sahne alacak

Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 310 dansçısıyla sahne alacağı 6. Şölen programında seyircisiyle buluşacak.
Halk Dansları Topluluğu, 310 dansçısıyla sahne alacak

Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 310 dansçısıyla sahne alacağı 6. Şölen programında seyircisiyle buluşacak. Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Halk Dansları Topluluğu, faaliyet sezonu boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalarını şölen programıyla sürdürecek. 28-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleştirilecek olan 6. Şölen programı, 310 dansçı ile 13 gurup performanslarıyla Anadolu’nun dört bir yanından esintiler taşıyan dans motiflerini, yeni koreografiler eşliğinde sergileyecek. Akın, 28-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Kültür Merkezi Sahnesinde gerçekleştirilecek olan Bartın Belediyesi 6. Halk Dansları Şöleni ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde, Belediye olarak kentin alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla kültür, sanat, spor ve sporcunun her zaman destekçisi olduklarını ifade etti.

Başarılarının devamını diliyorum

Kültürel ve sanatsal hayatın zenginleştirilmesine yönelik faaliyetlere de büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Akın, “Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini aralıksız ve disiplinli bir şekilde sürdüren halk dansları topluluğumuzda, yaş kategorileriyle her kesime hitap eden gurupları bulunuyor. Topluluğumuz, gerek ilimizde gerekse de çevre iller ve yurt dışında halk danslarımızı, topluluğumuz dansçılarının başarılı performanslarıyla sergileyerek, Bartın’ımızın tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bartın Belediyesi Halk Dansları ekibimiz çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin serbest zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirdikleri ve her geçen gün çok daha büyüyen, büyüdükçe birçok başarılı gösteriye imza atan, 7’den 70’e herkese hizmet veren bir oluşumdur. Halk Dansları Topluluğumuz bu sene altıncı şölen programıyla sanatsever halkımıza buluşmaya hazırlanıyor. Her yıl düzenlediğimiz şölen programımıza halkımızın yoğun katılımı ve halkımızdan aldığımız talepler ışığında iki gün gerçekleştireceğiz. 28-29 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan şölen programı için uzun süredir meşakkatli bir hazırlık sürecinde olan dansçılarımızın gösterisini izlemeye tüm halkımızı davet ediyorum. Halk Dansları Hocamız Orhan Doğan’a ve gönüllülük esasıyla halk dansları ekibimizde yer alan tüm dansçı dostlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz

Belediye Başkanı Cemal Akın renkli görüntülere sahne olacak olan şölenle ilgili yaptığı açıklamada, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin tıpkı alt yapı ve üst yapı çalışmaları gibi önemli ihtiyaçlar olduğu bilinciyle hareket ederek bu hizmetleri de halka en güzel şekilde verdiklerini belirtti. Halk Dansları Şöleni’ne tüm Bartın halkını davet eden Başkan Akın, kültür, sanata ve sanatçının destekçisi olduğunu vurguladı. Akın, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren gece gündüz yol, su kanalizasyon, çevre düzenleme, güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştırmak ve daha modern bir Bartın oluşturmak için hayata geçirdiğimiz projelerimiz kadar sosyal, kültürel, sportif, sanatsal, kurs faaliyetleri ve etkinliklerle de halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz.

Gereken desteği vermeye devam edeceğiz

Belediye olarak değerli halkımıza imkanlarımızın elverdiği ve üzerimize düşen her konuda ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bartın Belediyesi olarak Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği Koroları, Şehir Tiyatrosu, Halk Dansları Topluluğu, Belediye Bandosu ve Mehter Takımı, çocuklara yönelik ritim, müzik, enstrüman ve ebru kursları, genç ve yetişkinlere yönelik Step-Aerobik Kursu, Resim Kursu, İngilizce ve Almanca dilleri eğitim kursları gibi çok sayıda kurs ve bu kurslarla bütünleşen etkinliklerle halkımıza kültürel ve sanatsal anlamda da ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kurs ve sportif faaliyetlerimizden binlerce vatandaşımız yararlandı. Bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Kültürel ve sanatsal çalışmalarımızla da halkımızın ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyor, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerin ilgi ve ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Biz büyük bir aileyiz

Bartın Belediyesi Halk Dansları topluluğu ve 6. Halk Dansları Şöleni ile ilgili bilgiler veren Halk Dansları Antrenörü Orhan Doğan, her yıl katlanarak büyüyen, dansçı sayısı 310’a ulaşan büyük bir aile olduklarını vurguladı. Bartın Belediyesi 6. Halk Oyunları Şöleni’nde 13 gurubun sahne alacağını belirten Doğan, A grubu, B grubu, Minikler, Yıldızlar, Roman Grubu, Altın Kızlar Hobi Grubu, Gümüş Kızlar Hobi Grubu ve 2019/2020 sezonunda yeni başlayanlar grubumuzla muhteşem performanslarıyla, halkoyunları sevenlerin beğenisini kazanacaklarına emin olduğunu söyledi. Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun, yurt dışında da gösteriler sergilediğini ve başarılara imza attığını ifade eden Doğan, “Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, İspanya’da 16 ülkenin katıldığı organizasyonda 1’incilik kupası, Gürcistan’da da yine 12 ülke arasından Roman Grubu, 1’incilik ödülünü almıştır. Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’muz her sene biraz daha büyümeye devam ediyor. Biz büyük bir aileyiz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535