• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Halk Oyunları Şöleni izleyenleri büyüledi

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen Bartın Belediyesi 4. Halk Dansları Şöleni vatandaşların yoğun katılımı altında gerçekleşti.
Halk Oyunları Şöleni izleyenleri büyüledi

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenerek geleneksel hale getirilen Halk Dansları Şöleninin bu yıl 4.’sü düzenlendi. Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen etkinliğe Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu hizmetlerimizin sayısını artırmaya devam edeceğiz

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ”Göreve geldiğimiz 2009 yılında itibaren birçok kültürel etkinlik düzenledik. Bu gün itibariyle 2500 civarında vatandaşımız bu hizmetlerimizden faydalanıyor. 72 bin nüfuslu bir il için çok yüksek bir rakam. Bartın Belediyesi olarak somut olan ve somut olmayan tarihimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Tarihimizi bulmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Gazhane Kültür Parkı, Bartın Kent Müzesi, camiler,  tarihi çeşmeler ve bunlar gibi birçok tarihi değerlerimizi göz önüne çıkaracak çalışmalar gerçekleştirdik.  Somut olmayan çok güzel ve çok önemli bir geçmişe sahibiz. Bunları da ön plana çıkartmak için resim, müzik, halk oyunları, tiyatro gibi birçok sosyal alanda çalışmayı hayata geçirdik. Bugün Orhan Hocamızın eğitmenliğinde 230 arkadaşımız Halk Oyunları eğitimi görüyor.  Gerçekten ilimize göre çok yüksek bir rakam.   Göreve geldiğimizde Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosunu kurduk.  Bu gün itibariyle Tiyatromuzda 252 vatandaşımız eğitim görüyor.  Bugüne kadar ise 1600 civarında vatandaşımız tiyatro eğitimi aldı. Bu hizmetlerimizin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Bartın bir kültür sanat şehri. Yeraltı ve Yerüstü hizmetlerimiz gibi sosyal ve kültürel anlamda da halkımıza en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Katılımız için teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” dedi.

Bengütürk  geceye özel canlı yayın yaptı

230 dansçı tarafından 11 yöre oyunun sahnelendiği programda yerel sanatçıların seslendirdiği türküler de geceye ayrı bir renk ve anlam kattı. Bartın Belediyesi 4. Halk Dansları Şöleni, Ulusal yayın yapan Bengütürk Kanalının geceye özel canlı olarak yayınladığı program,  Bartın Özel Canlı Yayını ile dünyanın her yerinde ki Türklerle ve Bartın’lı hemşerilerimizle buluşturuldu.

Kültür ve Sanata Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz

Gösterinin ardından Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Halk Dansları Eğitmeni Orhan Doğan’a çiçek takdim. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Burası bize yeterli olmuyor. Biz bu eksikliği kapatmak için Bartın Belediyesi olarak bin 400 metrekare taban alanlı Kültür Merkezi inşasını gerçekleştireceğiz. Bu tür projeleri pek açıklamıyorum aslında ama bu akşam bunu söylemek elzem oldu. Bir de 3 kat altta, 4 kat üstte 380 metrekareden 7 katlı bir konservatuar projesi de önüme geldi. Ayrıca bir de 4 katlı 300 metrekareden oluşan bir binada sadece kadınlarımıza ve çocuklarımıza tahsis edeceğiz bir proje çalışmamız var. Aslında daha çok şey var ama bunları da ifade etmeyeyim. İnşallah bu projelerimizi de gerçekleştireceğiz. Bu gece için emek veren Orhan hocama çok teşekkür ediyorum. Bartın’da gerçekten çalışan birileri var güzel işler de onlarla birlikte oluyor. Bartın Belediyesi olarak kültüre ve sanata sahip çıkıyoruz, sahip çıkmaya da devam edeceğiz.” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535