• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 19 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Hastane alanına fakülte kampüsü resmiyet kazandı

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Şubat ayında bir çok önemli faaliyet gerçekleştirirken Ereğli’nin geleceğini yakından ilgilendiren fakülte kampus alanıyla ilgili mecliste alınan karar aya damgasını vurdu.
Hastane alanına fakülte kampüsü resmiyet kazandı

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Şubat ayında bir çok önemli faaliyet gerçekleştirirken Ereğli’nin geleceğini yakından ilgilendiren fakülte kampus alanıyla ilgili mecliste alınan karar aya damgasını vurdu. Eski hastane alanına fakülte kampus alanı resmiyet kazandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ‘Oyak’a barış elimizi uzatıyorum, sert sözleri çekmeceye kilitledim’ açıklaması Belediye-Erdemir ilişkilerine yeni bir boyut kazandırdı. Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nin 4 güne çıkarılması ve 9-12 Temmuz’da yapılacağının duyurulması ile 8 Ağustos’ta Gurbetçiler Gecesi’nin düzenlenecek olması yaz dönemi ajandasında önemli tarihler olarak yer aldı. İşte 2020 yılının Şubat ayında öne çıkan Kdz. Ereğli Belediyesi faaliyetlerden bazıları:

Başkan Posbıyık, Almanya’da

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni yılın ikinci ayına Almanya’da Gurbetçilerle birlikte girdi. Gurbetçilerle dayanışma gecesinde buluşmak üzere Almanya’ya giden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gelsenkirchen şehrinde Ereğlili gurbetçinin iş yerinin açılışını yaptı ardından merkezi Almanya’da bulunan Almanya Ormanlılar Derneği’nin düzenlediği ‘Eğitim ve Yardımlaşma Şenliği’ne katılarak gurbetçilerle bir araya geldi. Yaz döneminde Ereğli’ye gelecek gurbetçilere bir de müjde veren Başkan Posbıyık, “İzinlerinizi bu yıl düzenleyeceğimiz festival ve gurbetçiler gecesine göre ayarlayın. Temmuz’un başında yapacağımız festivalimizin ardından 8 Ağustos’ta, Kurban Bayramı’nın hemen ardından büyük bir 'Gurbetçiler Gecesi' düzenleyeceğiz. Şimdiden tüm hemşerilerimi davet ediyorum” diye konuştu.

Otobüs duraklarına geçiş ve güzergah bilgileri asılıyor

Kdz. Ereğli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Özel Halk Otobüsü geçiş saatleri ile güzergah bilgilerini durakta ilan etme çalışmalarına başladı. Pilot güzergah olarak seçilen Hatip – Zirvekent – Sarıkorkmaz hattındaki duraklara, Özel Halk Otobüslerinin geçiş saatlerini ve güzergah bilgilerini gösteren panolar yerleştirildi. Diğer duraklarda ise çalışmalar devam ediyor.

Posbıyık “oyak’a barış elimi uzatıyorum”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şubat ayı meclis toplantısında çok önemli mesajlar verdi. Oyak yönetimine ‘Barış elimi uzatıyorum, sert sözleri çekmeceye kilitledim ama anahtarı cebimde’ diyen Posbıyık, Ereğli halkının haklarını savunmak için hukuksal mücadelenin süreceğini belirtti. Festival tarihini de açıklayan Posbıyık “Festivali 4 güne çıkarıyoruz, 9-10-11-12 Temmuz’da yapacağız, 8 Ağustos’ta da Gurbetçiler Gecesi düzenleyeceğiz” dedi.

“Festival 4 güne çıkıyor, 9-12 Temmuz’da”

EMITT Fuarını ve Almanya gezisini de değerlendiren Başkan Posbıyık şu açıklamayı yaptı: “EMITT’ten sonra Almanya’ya gittik. Ben 8 senedir Almanya’ya gitmiyordum. Benim bölgem olduğu için Ormanlılar gecesine katıldım. Ormanlılar Derneği Başkanı Abdullah beyi ve yönetimini kutluyorum. Muhteşem bir gece yaptılar. Bundan evvelkiler kıyaslandığında muhteşem bir kalabalık, ilgi vardı. Çok duygulandım. 250 kilometre uzaktan ‘Halil Posbıyık gelmiş’ diyerek gelen vatandaşlarımız vardı. Büyük mutluluk duydum. Almanya’da bulunduğum sürede her gün iş insanlarını ziyaret ettim. Çok müthiş iş yapanlar var. Sanayisini kurmuş iş insanlarımız var. Birikimleriyle Ereğli’de yatırım yapma konularını konuştuk. Bütün hemşerilerimizle hasretle kucaklaştık. Onlar da festivalimizi bekliyorlar. 26 Haziran’da Almanya’da okullar tatil oluyor. Ona göre bir ayarlama yaptık. Bu sene o tatilden sonra festivale katılabilsinler diye bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da festivalimizi yapacağız. Festivali 4 güne çıkarıyoruz. 8 Ağustos’ta da Gurbetçiler gecesi yapacağız. Orada ilan ettik. Dikkat ederseniz Zonguldak’ta gurbetçilere en çok değer veren bölge Ereğli’dir. Geçtiğimiz dönemde ben görevde olmadığım zaman da devam ettiler bu geleneğe. 8 Ağustos’ta onlara güzel bir gece için arkadaşlarımız hazırlığa başladılar.”

“Kızılcapınar protokolü yok hükmündedir”

Önceki dönem Belediye Başkanı tarafından Erdemir ve DSİ ile birlikte imzalanan ve Ereğli’nin içme suyunu ilgilendiren protokol hakkında da konuşan Posbıyık, bu protokolün meclisten onay alınmadığı için yok hükmünde olduğunu belirtti. Başkan Posbıyık, Ereğli’de her hangi bir su krizi olduğunda protokole imza atan ve İl Genel Meclisi’nden geçmesini sağlayan Ereğlili bazı İl Genel Meclis Üyelerinin sorumlu olacağını söyledi.

Çekmeceye kaldırıyoruz, barış çubuğu uzatıyoruz

Başkan Posbıyık, meclis konuşmasında Erdemir-Oyak ile Belediye arasındaki ilişkiler konusunda da önemli mesajlar verdi. Posbıyık şunları söyledi; “Bu nedenle, arasında canavar benzetmemizin de yer aldığı sert sözlerimizi bir dosyaya koyup kapağını kapatıyor, çekmeceye kilitliyoruz. Dilerim Erdemir, Ereğli'nin önceliklerini dikkate alacak adımlar atar. Biz de belediye olarak Erdemir'e destek olmak için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Dilerim yeni süreçler yaşanır ve bu süreçlerden Erdemir ve Ereğli halkı olarak karşılıklı pozitif sonuçlar elde ederiz. Yumruğumu sıkmadığımı, elimi uzattığımı daha önce de vurgulamıştım. Bu kez de diyorum ki yeni bir sayfa açalım, biz Belediye olarak Erdemir için ne yapabiliriz, Erdemir Ereğli halkı için neler yapabilir, artık bunları konuşalım ve somut adımlar atalım.”

Ereğli Belediye Meclisi'nde tarihi karar

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda oy birliğiyle tarihi bir karar aldı. Eski hastane alanına fakülte yapılmasının önündeki tüm yasal engeller kaldırıldı, imar planı onaylandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bugün çok mutluyum. Başta Kaymakamımız ve Valimiz olmak üzere, tüm siyasi partilerle ve belediye meclis üyelerimizle el ele vererek eski hastane alanına yükseköğretim tesisi yapmak için imar plan tadilatlarını bugün gerçekleştirmiş olduk. Ereğli’mize hayırlı olsun” dedi.

KDZ. Ereğli Belediyesi sahada

Bölgemizi Şubat ayının ilk haftalarında etkisi altına alan kar yağışına karşı teyakkuza geçen Kdz. Ereğli Belediyesi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürdü. Olumsuz hava koşullarına karşı 600 kilometrelik yol ağında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon, İtfaiye, Temizlik İşleri, Zabıta başta olmak üzere bütün birimler ana arterler, ara yollar ve yaya kaldırımlarında çalışmalarına devam etti, Belediye Başkanı Halil Posbıyık çalışmaları Belediye şantiyesinden koordine etti. Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kar yağışında sokak hayvanlarını unutmadı, Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları ile Sokak Kedileri Beslenme Evine mama yem ve suları koydu. Sahil bandında deniz kuşlarına ekmek, şehir merkezi içinde yaşayan kuşlara buğday ve beslenme noktaları dışında kalan şehrin değişik yerlerine köpek ve kediler için kuru mamalar konuldu. Ayrıca eski araç lastiklerinden kediler için yapılan evler de beslenme noktaları yanlarına yerleştirildi.

12’nci grup gönüllü itfaiyeci kursları başladı

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ kapsamında 40 kişi ile 12’nci grup gönüllü itfaiyeci kurslarını başlattı. Çalışma kapmasında bugüne kadar 11 grupta 220'si erkek, 109'u kadın olmak üzere toplam 329 kişi ‘Gönüllü İtfaiyeci’ oldu.

Uygulamalı bahçıvanlık kursu kayıtları başladı

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Park Bahçeler Birimi tarafından Uygulamalı Bahçıvanlık Kursu’nun üçüncüsü düzenlendi.

Roman vatandaşların sorunları ele alındı

Avrupa Konseyi ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında Türkiye genelinde Edirne, Konak, Pendik, Şişli ve Canik belediyeleri ile birlikte pilot belediyeler arasında yer alan Kdz. Ereğli Belediyesi, ‘Yerelde İyi Yönetişimin ve Roman Vatandaşların Güçlendirilmesinin Teşviki (ROMACTED)’ konulu toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Roman vatandaşların eğitimde yaşadıkları sorunlar ve çözümüne dair yapılanlar, sağlık hizmetlerinden faydalanabilmelerinin önündeki engeller ile daha güvenli ortamlarda barınma ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı konuları ele alındı. Toplantıda ayrıca Roman istihdamının önündeki engeller ve bölgedeki kalkınmanın hedefleri tartışıldı.

Güldere Mahallesini sevindiren çalışma

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Abalı Sokak'ta başlattığı 21 konutluk kanalizasyon hattı çalışmasına teşekkür eden Güldere Mahalle Muhtarı Ali Tezcan “Mahallemizde yaz aylarında kokudan durulmuyordu. Sorunumuzu çözdüğü için Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi. Bölgedeki 21 konutun kanalizasyon hattını TOKİ konutları kanalizasyon hattına bağlayan çalışma en çok Güldere Mahallesi sakinlerini sevindirdi. Yapılan çalışma ile Pençes deresi üzerinde kanalizasyonu bağlanmayan konut kalmayacak.

Çocuk meclisi’nden ‘kardeş okuluma hediye’ etkinliği

Kdz. Ereğli Belediyesi Çocuk Meclisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Kardeş Okuluma Hediye’ etkinliği düzenlendi, ilk etkinlik Erdemir İlkokulu ile Dikmen İlkokulu arasında yapıldı. Sonraki etkinlik ise Ereğli İlkokulu ve Bakırlık Çınar Boru İlkokulu arasında yapıldı. Okullar kardeş okullarına Akıl Zeka Oyunları hediye etti.

THK yönetimi, KDZ. Ereğli Belediyesi’ni ziyaret etti

Kdz. Ereğli’de göreve gelen Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Abdullah Hasçelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri Türk Hava Kurumu’nun (THK) kuruluşunun 95’inci yıldönümünde Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın şehir dışında olması nedeniyle THK heyetini Başkan Vekili Mehmet Akçakaya ağırladı. THK Başkanı Abdullah Hasçelik, THK’nın 95’inci yılını kutladıklarını belirterek oluşan THK yönetimiyle yeni dönemde güzel işlere imza atmak istediklerini, Belediye ile de koordineli bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

Sivrisinekle mücadele başladı

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sivrisinekle mücadele kapsamında bütün mahallelerde ilaçlama çalışmaları başlattı. Sineklerin yuva yaptığı eski binalara, mazgallara, köprü altlarına, tünellere ağırlık veriliyor.

3 adet iş makinesi hizmete alındı

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin araç filosuna 3 adet iş makinesi eklendi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yeni araçlarla belediye iş gücünün daha da arttığını söyleyerek “Bir çok şeyi önceden duyurmuyoruz ama Ereğli’de güzel şeyler oluyor, daha da olacak” dedi.

Köse’den Başkan Posbıyık’a ziyaret

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Görüşmede iki kent arasındaki işbirliğinin artırılması yönünde karşılıklı görüşler ifade edildi.

Posbıyık, dünya birincilerini kutladı

Posbıyık, Caribou Matematik Yarışması’nda dünya birincisi olan Kdz. Ereğli BİLSEM’in dört öğrencisini, öğretmenleri ve velileri başkanlık makamında ağırladı, başarılarından dolayı kutladı, hepsine Atatürk'ün "Nutuk" kitabını hediye etti.

Posbıyık kursa katıldı, cama şekil verdi

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Halk Evleri'ndeki kursların çeşitlendirilmesi ve geniş kesimlere ulaşabilmesi için önemli yatırımlar yapıyor. Bu kapsamda yeni kurulan cam atölyesi, yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler kısa sürede birbirinden çarpıcı ürünler ortaya koymaya başladılar. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da derslerden birine katılarak cama şekil verdi.

KDZ. Ereğli zabıtası, fırınları denetledi

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki 26 ekmek fırını, 8 ekmek satış noktası ve 11 simit fırınında denetim yaptı, kurallara uymayanlar uyarıldı ve cezai işlemler uygulandı.

Posbıyık’tan, Çelik ve Günaydın’a Ziyaret

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte Ereğli’de göreve başlayan Emniyet Müdürü Hakan Çelik ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Günaydın’ı ziyaret etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Köpekli arama timi kuruluyor26 Aralık 2023 Salı 09:04
  • ‘Sahil Yaza Hazır Olacak, Hiç Merak Etmeyin’13 Aralık 2023 Çarşamba 13:35
  • Çaycuma’ya kardeş okul geliyor01 Aralık 2023 Cuma 15:02
  • Festival 25-26 Kasım’da Yapılacak20 Kasım 2023 Pazartesi 12:00
  • İlçenin adı Almanya'da bir meydana verildi16 Kasım 2023 Perşembe 17:33
  • Medikal firması sahibi kendini astı!14 Kasım 2023 Salı 12:06
  • Belediye Başkanlığına Adaylığını Açıkladı30 Ekim 2023 Pazartesi 20:01
  • Toplantıda Divan Katibine Saldırdı05 Ekim 2023 Perşembe 14:45
  • Merve Özbey, Betül Demir ve Buray Sahne Alacak05 Ekim 2023 Perşembe 12:25
  • Zonguldak şairinin büstü açıldı05 Ekim 2023 Perşembe 11:36
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535