• BIST 5.095,23
  • Altın 1328.624
  • Dolar 20.8838
  • Euro 22.5285
  • Bartın 26 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 24 °C
  • Doğal gazla ilgili müjdeyi verdi
  • Kızılay Toplumun Anası Kadınlarımızın Yanında
  • “Yaraları Birlikte Sarıyoruz”
  • Doğal gazla ilgili müjdeyi verdi
  • Kızılay Toplumun Anası Kadınlarımızın Yanında
  • “Yaraları Birlikte Sarıyoruz”

Hayal kırıklığına neden oldu

Din-Bir-Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Arabacı, 2017 yılı hac ve umre kriterlerini değiştirmesiyle yaşanan hayal kırıklığı ve din görevlilerinin mağduriyetine neden olan düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belitti.
Hayal kırıklığına neden oldu

Din-Bir-Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Arabacı, 2017 yılı hac ve umre kriterlerini değiştirmesiyle yaşanan hayal kırıklığına değindi. Arabacı, açıklamasında:” 2017 yılı hac organizasyonunda görev alacak personelin müracaat kriterlerini incelediğimizde yine yeni kriterlerin getirildiği anlaşılıyor. Hac ve umre organizasyonlarından daha önce görev almayan personele müracaat hakkının tanınmadığı görülüyor. Yeni kriterleri incelediğimiz zaman personelin daha önce umre organizasyonlarında görevlendirilmiş olması ve grup oluşturanları hariç tutması açıkça eşitsizliktir. Bunda hakkaniyet yoktur” şeklinde ifade etti.

Din görevlilerinin önüne engel çıkarılmasını doğru bulmuyoruz

Arabacı; “Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı hac organizasyonunda görevlendirilecek personel seçiminde yeni bir düzenleme yaptı. Ancak bu düzenleme yeni mağduriyetlere neden oldu. Yeni düzenlemeyi geçen yılların kriterleri ile karşılaştırdığımız zaman ciddi bir adaletsizlik göze çarpıyor. 2017 yılında yapılacak görevlendirmelerde daha önce hac ve umre organizasyonlarında hiç görev almamış olan personelin müracaat hakkı kaldırıldı. Bunun yerine daha önce hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilmiş olması şartı getirildi. Ayrıca grup oluşturanları da hariç tuttu. Yeni düzenleme ile din görevlilerinin önüne engel çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Bu uygulamada hakkaniyet yok. Bu uygulama din görevlileri arasında hayal kırıklığına neden oldu” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535