• BIST 9530.47
  • Altın 2483.763
  • Dolar 32.4961
  • Euro 34.8541
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Hayır Çarşısı açıldı

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Bartın Temsilciliği tarafından hazırlanan Hayır Çarşısı Kermesinin açılışı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından yapıldı.
Hayır Çarşısı açıldı

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Bartın Temsilciliği tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler ve aileler yararına gıda, el işi ve hazır giyimden oluşan bir kermes açıldı. Kemer Köprü Mahallesi’nde cuma namazı çıkışı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından gerçekleştirilen açılış sonrası katılımcılar kermesi gezerek alışveriş yaptılar. Açılışa Başkan Akın’ın yanı sıra AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz da katılarak destek oldu.  Kermes hediyelik eşya, giyim, zücaciye, ev tekstili ve ayakkabı reyonlarıyla 15 gün boyunca hizmet verecek. Yıl içerisinde vakıf gönüllüsü bayanların el emeği göz nuru ile hazırladıkları eşyalar ve işadamlarının yaptıkları ayni bağışlarla yapılan kermesten elde edilecek gelir ile ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere yükseköğrenim, ortaöğrenim ve barınma bursu verilecek.

Hayırlara vesile olmasını diliyorum

Açılışta yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Cemal Akın; “Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Bartın Temsilciliği tarafından Hayır Çarşısı Kermesi düzenleniyor. Hayır çarşısından alınan her şeyin hayra harcandığını biliyoruz. Allah bu kermesi düzenleyenlerden razı olsun. Hizmet edenlerden razı olsun. Vesile olanlardan razı olsun. Bu hayır çarşısının da hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

36. kuşaktan Peygamberimizin soyundandır

Kermes açılışı sonrası Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi  ile ilgili bilgiler veren Vakfın Bartın Temsilcisi Metin Kural; “Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi 1914-1990 yılları arasında Darende’de yaşamış bir gönül sultanıdır. Soy bakımından 12. batından Somuncu Baba‘ya oradan da Hz. Muhammed (S.A.V) Efendimize ulaşan nesebiyle 36. kuşaktan Peygamberimizin soyundandır. Babası Es-Seyyid Şeyhzâde Hatip Hasan Efendi, annesi Seyyid İbrahim Taceddin-i Veli soyundan Fatıma hanımdır. Her iki yönden de Peygamber Efendimizin soyundandır. 1945-1987 yılları arasında 42 sene bilfiil Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba Camii‘nde görev yapmıştır” dedi.

Örnek ahlâkıyla sergiledi

Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi ‘nin birçok eseri olduğunu belirten Kural; “Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi aynı zamanda mutasavvıf ve şairdir. Divan şiirinin 20.yüzyıldaki örnek temsilcisi olarak; Gazel, İlahi, Kaside, Rubaiyyat ve Müstezat türünden meydana gelen, Divân-ı Hulûsi-î Darendevî adlı eseri ile yakınlarından başlamak üzere ahbaplarına yazdığı, nazım ve nesir şeklinde mektupların toplandığı Mektûbat-ı Hulûsi-î Darendevî ve Hutbeler adlı eserleri vardır. Bu eserler kendisinin kuruculuğunu yaptığı Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı tarafından neşredilmiştir. Her zaman halkın yanında Hakk’la beraber olma yüceliğini şahsında ve eserlerinde görmek mümkündür. Hayatı boyunca kendini insanlığa hizmete vakfetmiş, gerçek manâda tasavvufun insanlığa hizmet olduğunu örnek ahlâkıyla sergilemiştir” diye konuştu. 

Tüm insanlığa hizmet ediyor

Kural; “Yapılan hizmetleri Allah için yapan ve topluma örnek olan yüce şahsiyetlerden biridir. Geçmişten geleceğe hizmet etme aşkı ve heyecanı ömrünün son günlerine kadar devam etmiştir. Tarihin derinliklerinde yaşayan, değişik yol ve metotlarla tüm insanlığa hizmet eden büyük mutasavvıflar, Mevlana, Somuncu Baba, Yunus Emre, Alaaddin Attar, Hacı Bayram-ı Veli, Akşemseddin, Abdurrahman-ı Erzîncâni, Musûli, Taceddin-i Veli gibi Osman Hulûsi Efendi de kendi asrı olan 20.asırda insanlığa hizmet etmenin neşvesini ve neşesini insanlık alemine göstermiş, bir insan ömrünün nasıl dolu dolu yaşanacağını, güzel ve örnek ahlâkı ile ortaya koymuştur. 1990 yılında vefat eden Osman Hulusi Efendi‘nin kabri şerifleri Darende Şeyh Hamid-i VeliSomuncu Baba Türbesi ve Külliyesi hazire bölümünde yer almaktadır” dedi.

Vatandaşlarımızı kermesimize destek vermeye davet ediyorum

Vakıf ile ilgili de bilgiler veren Kural“Hulusi Efendi Vakfı “her canlıya hizmet…” düstûru ile 1986 yılında Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi tarafından kurulmuştur. Genel Merkezi Malatya‘nın en büyük İlçesi olan Darende‘de bulunan Vakfımız, memleketin kalkınması ve toplumun aydınlanması yolunda örnek çalışmalarına buradan yön vermektedir.Vakfımızın kurucusu Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi’nin 1990 yılında vefatından sonra Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı, Hamid Hamidettin Ateş Efendi yürütmektedir. Birçok ilde temsilcilikleri bulunmaktadır. Eğitim, sağlık, sosyal yardımlar, restorasyon çalışmaları ve kültürel alanlarda yurt içi ve yurt dışı faaliyet gösteren vakfımız, 2007 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile vergiden muaf kamu yararına faaliyet gösteren bir vakıf olarak kabul edilmiştir. Bugün de açılışını yaptığımız hayır çarşılarından elde edilen gelirler; ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardım olarak sarf edilmekle birlikte, öğrencilere burs olarak verilmekte ve eğitim yardımı olarak harcanmaktadır. Tüm vatandaşlarımızı kermesimize destek vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535