• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Hem yürütmede hem yasamada istikrar”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem 6. Yasama Yılı’nın başlaması dolayısıyla TBMM TV’ye değerlendirmelerde bulundu.
“Hem yürütmede hem yasamada istikrar”

Yeni yasama döneminin yoğun geçeceğine dikkat çeken Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hem yürütmede hem yasamada istikrar getirdiğine vurgu yaptı. Yeni yasama yılında, vatandaşların beklediği yasal düzenlemeleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini dile getiren Tunç, Genel Kurul gündeminde “sosyal medya düzenlemesi” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Kamu Denetçiliği Kurumunun 2021 yılı raporu ile uluslararası sözleşmelerin uygun bulunmasına dair 42 kanun teklifinin bulunduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar tarafından kamuoyuyla paylaşılan ve yasal düzenleme gerektiren konuların da Meclisin gündemine geleceğini bildiren Tunç, Kredi Yurtlar Kurumuna borcu olan gençlerin borçlarının faizlerinin silinmesine yönelik düzenlemenin bunlardan biri olduğunu söyledi. Tunç, 3 milyon gencin faydalanacağı düzenleme ile devletin yaklaşık 26 milyar liradan vazgeçeceğine dikkati çekti. TBMM’nin, demokrasinin kalbi, milli iradenin tecelligahı olduğunu vurgulayan Tunç, milletvekillerinin yasama sürecine katılmasının önemine işaret etti. Düzeyli bir tartışmayla bu yasama süreçlerini geçirebileceklerini ifade eden iktidarıyla muhalefetiyle herkese bu anlamda önemli görevler düştüğünü belirten Tunç, yeni yasa dönemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Tarihimizde bir rekor”

“Bu meclis tarihimizde demokrasi tarihimizde bir rekor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği bir yasamaya istikrar getirdiğinin bir göstergesi. Bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hatta 5. Yasama yıllarını bile görmemiş. Ama şu anda biz 6. Yasama yılını geçireceğiz dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hem yürütmede hem yasamada nasıl bir istikrar getirdiğini görüyoruz. Tabi hükümet sistemiyle birlikte sistemin güçlü yapısı da ortaya çıktı. Meclisin kanun yapma yetkisi anlamında milletvekillerinin münhasır yetkili olması Meclisi güçlendiren bir husus. Çünkü kanun yapma aşamasında artık tasarı ortadan kalktığı için milletvekilleri tekliflerin, kanun teklifi taslaklarının hazırlık sürecinden genel kurul aşamasına kadar her safhasında bulunmak durumunda. Dolayısıyla her milletvekilimiz kendi ihtisas alanı içerisinde hem komisyon çalışmasında hem komisyon öncesi kanun teklifi taslakları hazırlanırken o çalışmaların da mutfak çalışmalarında bulunmak zorunda. Dolayısıyla milletvekillerinin yasama sürecinde daha aktif bir katılım sağlayan bir dönemi geçiriyoruz.

“Meclisin ilk gündeminde yer alacak”

Özellikle düşünce ve ifade özgürlüklerini kısıtlayan değil sosyal medyada dezenformasyona yönelik yalan habere yönelik tedbirler alan ve özellikle halkımızın haber alma hakkını daha doğru kullanılmasını sağlayacak önemli bir düzenleme bu Meclisin ilk gündeminde yer alacak. Bundan sonra tabi ki Endüstri Bölgeleri Kanunu var. Sanayicimize yönelik endüstri bölgelerinde teşvikleri arttıracak olan üretimi daha da arttıracak olan bir kanun teklifi. Bunun yanı sıra Kamu Denetçiliği Raporu var. 2021 raporu görüşülecek. Yine yurtdışına asker gönderme teskereleri var ve 42 tanede uluslararası sözleşme var. Tabi 17 Ekim itibari ile de Plan Bütçe Komisyonuna 2023 Yılı Bütçe Teklifi gelecek ve bunun görüşmeleri başlayacak. Sonrasında da Genel Kurul aşamasında görüşmeleri devam edecek.

“2 milyona kadar olan borçlar silinecek”

3 milyon gencimiz bundan faydalanacak. Yaklaşık 26 milyar liradan devletimiz vazgeçmiş olacak. Bunun da gençlerimiz için çok önemli bunu geciktirmeden Meclisin gündemine inşallah torba kanunu teklifi ile beraber getireceğiz. Yine burada icra borçlarının tasviyesiyle ilgili durum söz konusu. Özellikle toplamda 5 buçuk milyon dosya yaklaşık 6 milyona yakın insanı ilgilendiren bir durum. Bunu da sayın Cumhurbaşkanımız açıklamıştı. 2 milyon liraya yakın borçların tasviyesi söz konusu. Abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan borçlar var. Yine varlık yönetim şirketlerine devredilen dosyalar var. Burada da 2 milyona kadar olan borçlar silinerek bunların vatandaşların bu yükten kurtarılması sağlanmış olacak.

“Yasama sürecini aksatmadan devam etmemiz lazım”

TBMM bizim göz bebeğimiz. Demokrasinin kalbi, milli idarenin tecelligahı, yıpratılmaması lazım. O nedenle milletvekilleri olarak bizlere çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Düzeyli bir tartışmayla biz bu yasama süreçlerini geçirebiliriz. Dolayısıyla kırıcı olmadan daha temiz bir dille hakarete varmadan karalamaya varmadan konuşmalar gerçekleştirilebilir. Tabi ki milletvekillerimizin yorgun olduğu, stresli olduğu zamanlar oluyor. Dolayısıyla siyasi atmosferin orada biraz daha arttığını görüyoruz. Orayı yumuşatacak argümanları da devreye sokarak yine yasama sürecini aksatmadan devam etmemiz lazım. İktidarıyla muhalefetiyle hepimize bu anlamda önemli görevler düşüyor.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535