• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Her evden bir oya talibiz’

Saadet Partisi Bartın 2.Sıra Adayı Mücahit Mekeç, 24 Haziran seçimlerinin büyük öneme sahip olduğunu belirterek, Millet İttifakı ile baraj sorunun kalmadığını ve ‘Saadete verilen oylar boşa gidiyor’ algısının tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi.
‘Her evden bir oya talibiz’

Saadet Partisi Bartın 2.Sıra Adayı Mücahit Mekeç, 24 Haziran seçimlerinin büyük öneme sahip olduğunu belirterek, Millet İttifakı ile baraj sorunun kalmadığını ve ‘Saadete verilen oylar boşa gidiyor’ algısının tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi. Saadet Partisi’nin yer alacağı bir TBMM’de değerin artacağını ifade eden Mekeç, Saadet Partisi olarak her evden bir oya talip olduklarını dile getirdi. Mekeç; “Türkiye seçim kanununda yüzde 10 barajı var. Bu seçim barajı nedeniyle Millet İttifakı ile teknik bir seçim çalışması yapıldı. Burada yapılan ittifakın tek amacı yüzde 10’luk seçim barajının ortadan kaldırılmasıdır. Daha önceki seçimlerde baraj sorunu nedeniyle Saadet Partisi’ne verilen oy boşa gider dediler. Şimdi biz kendi amblemimizle sıfır barajla seçime giriyoruz. Oyların boşa gideceği algısını ortadan kaldırdık. Verilen oylar boşa gitmiyor. Bu nedenle 24 Haziran seçimlerinde her evden bir oya talibiz” dedi.

Görevin hakkını vermeye hazırız

Kendisini tanıtarak söze başlayan Mekeç; “1973 yılında Bartın’da doğdum. Bartın İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Halen Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okumaktayım. Ticaretle uğraşıyorum. Aynı zamanda da yurtdışı seyahati anlamında şirketimiz var. Bu anlamda da hizmet sektöründe yer almaya devam ediyoruz. Siyasi hayatım boyunca birçok kademe görev aldım. Uzun yıllar aktif siyasette yer alıyorum. 24 Haziran’da da partim tarafından verilen görevi layığıyla yerine getirebilmek için mücadele ediyorum. Bizler siyaseti belli ilkeler üzerinden yapıyoruz. Bu anlamda bize ne görev verirlerse biz o görevi almaya ve o görevin hakkını vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Doğruları anlatmak için mücadelemizi sürdürüyoruz

24 Haziran seçimleri ülkemiz için büyük öneme sahip. Bu seçimler olması gereken tarihten öne alındığı için biz bu seçime baskın seçim diyoruz. Tabii bu tarihin alınmasıyla birlikte bizler Saadet Partisi olarak üzerimize düşen seçimle ilgili tüm görevleri yerine getirmektir. Seçim kararının hemen ardından aday adaylığı süreci başladı. Partimize birçok arkadaşımız başvuruda bulundu. Genel Merkezimiz bu görevi Ünal Beyle birlikte bana tebliğ etti. 2011 yılında milletvekili adaylığı ve 2014 yılında da belediye başkan adaylığım söz konusu olmuştu. 2018 yılında da genel merkezimiz milletvekili adaylığına uygun gördü. Bu anlamda elimizden gelen gayreti gösterip vatandaşlarımıza doğruları anlatmak için mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Aksaklıkları dile getirdik

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mekeç; “Saadet Partisi olarak bu sisteme karşı değiliz. Fakat sistemde ki bazı aksaklıkların giderilmesi gerektiğini hep ifade ettik. Bu aksaklıkları da referandum öncesi maddeler halinde ilgili yerlere iletmemize rağmen herhangi bir ilerleme kaydedemedik. Birçok noktada öngörülerimiz vardı.  Türkiye’de mevcut sistem değişikliğinden ziyade çok daha önemli konular var. Türkiye’nin kalkınması, işsizlik problemi, dış politika, borçlanma, adalet kavramının tahsisi gibi çok önemli konular olmasına rağmen, konuşulan sistem değişikliği. Bu sorunlar halledildikten sonra sistem konuşulmalıydı. Bu acil sorunların olduğu bir dönemde hatta yeni sistemle ilgili birçok uyum yasalarının daha çıkartılmaması söz konusuyken sistemi değiştirmeye kalkıyorlar. Hal böyle olunca bundan Türkiye kazanmıyor. Bu Türkiye’ye kaybettiriyor” dedi.

Siyasi Partiler Kanunu değiştirilmeli

Baraj sorunun Millet İttifakı ile ortadan kaldırıldığını belirten Mekeç, şu ifadeleri kullandı; “Türkiye seçim kanununda yüzde 10 barajı var. Demokratikleştireceğiz diye 3 Kasım 2002’de iktidara gelen AK Parti hükümeti baraj sorunuyla ilgili hiçbir adım atmadı.  Siyasi Partiler Kanunun yeniden gözden geçirilmesiyle düşüncelerimizi referandum öncesi de dile getirmiştik. Ancak kabul görmedi. Saadet Partisi’nin meclise girmesiyle Meclisteki değerler artacaktır. Partimizin mecliste olması milletin orada olması demektir. Çıkartılacak olan kanunların millet yararına olmasında Saadet Partisi’nin çabası her zaman takdire şayan olacaktır.  Milletin zararına olacak her şeyin de karşısında duracağımızın sözünü veriyoruz. 2002 yılından buyana Mecliste Saadet Partisi yoktu. Ülkede ne olduysa partimizin olmadığı Mecliste oldu. Bizim ısrarla üzerinde durmamıza rağmen baraj kaldırılmadı.

Verilen oylar boşa gitmiyor

Cumhur İttifakı içerisinde girişimlerimiz olduksa da başarılıyla sonuçlanmadı. Bu görüşmeleri MHP kilitlemiştir. Bize Büyük Birlik Partisi ile birlikte Cumhur İttifakına gelmemizi söylediler. 69 yılından buyana Türk siyasetinde olan bir partiyi kapatıp, o çatının altına giremezdik. İlklerimizden taviz vermedik. Biz siyasette kişileri değil, ilkeleri koşturuyoruz. Cumhur İttifakı ile anlaşma sağlanamaması üzerine Millet İttifakı ile görüşmeler yapıldı. Bu ittifak ile anlaşmaya varıldı. Aslında bu anlaşma değildir. Teknik bir seçim çalışmasıdır. Burada yapılan ittifakın tek amacı yüzde 10’luk seçim barajının ortadan kaldırılmasıdır. Daha önceki seçimlerde baraj sorunu nedeniyle Saadet Partisi’ne verilen oy boşa gider dediler. Şimdi biz kendi amblemimizle sıfır barajla seçime giriyoruz. Oyların boşa gideceği algısını ortadan kaldırdık. Verilen oylar boşa gitmiyor. 24 Haziran seçimlerinde her evden bir oya talibiz.”

Asgari ücret 5 bin 600 lira olacak

Mekeç, partisinin projeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, asgari ücretle çalışan vatandaşlara müjdeyi verdi. Mekeç, "Asgari ücret yoksulluk sınırının üzerinde olacak ve asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır. Asgari ücret her yıl reel olarak yüzde 7-10 civarında artırılacaktır. Hedef yoksulluk sınırını yakalamak olacaktır. Yani asgari ücretin 5 bin 600 lira olacağının sözünü veriyoruz” dedi.  Adil bir ekonomik sisteme geçileceğini söyleyen Mekeç, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayacağız. Sözün kısası kutuplaşmaya kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Biz kesinlikle bunu ortadan kaldıracağız. Bir diğer önemli konu adalettir. Devletin bekası da, milletin bekası da ancak adalet ile tesis edilebilir. İdare ve iradede temel ölçümüz her zaman hukukun üstünlüğü olacaktır. Tüm iş ve icraatlarımız hukuk norm ve ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Faize verilen parayı biz çalışanlara vereceğiz

Avrupa Birliği bizim için medeniyet projesi değildir. Bu projeden vazgeçilmesi gerekiyor. Kendi tarihsel kimliğimizi içeren adaletli bir medeniyet projesini bizim ortaya koymamız gerekiyor. İsrail ve ABD müttefikliği bizim için bölgede barışçıl rol üstlenmemize engeldir. Kendi bölgemizle barışçıl politikalar içeren projelere geçmemiz gerekiyor. Gerçek anlamda milli politikalara geçilmesi şart. Milli gelirin eşit bir şekilde dağıtılması gerekiyor. Dağıtıldığı takdirde asgari ücret 5 bin 600 TL olacaktır. İşverene hiçbir ek külfet getirmeden bu ücretler çalışanlara verilmeli. Bu paranın iç piyasada dönmesi gerekiyor. Bu paranın döngüsü üretimi de artıracaktır. İstihdama katkısı olacaktır. Bu döngünün sağlanması şart. Asgari ücrete paranın nereden bulunacağı ifade ediliyor. Bize yönelik hakarete varan söylemler kullanılıyor. 2018 yılının içerisinde 72 milyar dolar faiz ödemesi var. Biz Cumhuriyet tarihinin ilk defa denk bütçesini yapan bir partinin temsilcisiyiz. Denk bütçe ne demektir? İçinde faiz olmayan bütçe demektir. Faizi ortadan kaldırdık. Yine kaldıracağız.  Faize verilen parayı biz çalışanlara vereceğiz.

Vergi yükünü hafifleteceğiz

Bugün tatbik edilen ekonomik politikasının adı rant politikasıdır. Rant ekonomisiyle ülke yönetiliyor. Vergi, zam, faiz, düşük ücret ve düşük taban fiyatları vasıtasıyla halkın sahip olduğu bütün imkânlar elinden alınmaktadır. Milli kuruluşlar yabancı ve yerli tekellere haraç mezat satılmış ve hala da satılmaya devam etmektedir. Artık neredeyse soluduğumuz havadan dahi vergi alınacaktır. Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek, vergide adaleti tesis etmek olacaktır. Uzun yıllar prim ödemiş olmalarına rağmen emeklilerimizin aldıkları aylıklar, bazı durumlarda çok düşük seviyelerde kalmaktadır. Saadet iktidarında, yoksulluk sınırının altında aylık almayan emekli inşallah kalmayacaktır. Bu asgari ücretli için de söylediğimiz, aynı şekilde çeşitli vesilelerle çiftçimiz için de dile getirdiğimiz olmazsa olmaz bir hedeftir. Bunun gibi adımları atmakta kararlıyız. Emeklilerimizin maaşlarına her yıl, refah payı adı altında o yılın büyüme oranı kadar zam yapılarak, ekonomik büyümeden kendilerine bir pay sağlanacaktır.

Saadet Partisi’nin Mecliste olması gerekiyor

Bartın için bizler hizmet etme anlamında ve Türkiye’de de ülke siyasetine yön verme adına aday olduk. Milletvekilliğinin bize getireceği hiçbir ranta talip değiliz. Bizler milletvekilliğinin hizmetine talibiz. Bu ülkenin borçlanmasının, ahlaki çöküntünün, adaletsizliklerin, dış politikadaki karmaşıklığın sona ermesi için Saadet Partisi’nin Mecliste olması gerekiyor.   Halkımızdan bu nedenle destek bekliyoruz. Yönetimde söz sahibi olmak istiyoruz. Biz Bartın seçmenimize sesleniyoruz. 2011 yılında da bu çağrıyı yapmıştık. Her evden bir oya talibiz. Vatandaşlarımızın verdikleri oyların bu ülkenin geleceğinde mihenk taşı olacağını unutmamaları gerekiyor. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize, Bartın’ımıza ve partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535