• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

'Herkes istediği partiye oy vermekte hür'

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ajans Bartın Kurucusu Sercan Engin’in 24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimle ilgili sorularını yanıtladı.
'Herkes istediği partiye oy vermekte hür'

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, gazetemiz muhabiri Sercan Engin’in 24 Haziran’da gerçekleştirilen seçimle ilgili sorularını yanıtladı. Ülke ve Bartın gündemiyle ilgili de sorulara içtenlikle yanıt veren Kalaycı, Saadet Partisi’nin CHP ile birlikte Millet İttifakında yer alması ve Süleymancılar tarikatının 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti ve Meral Akşener’i desteklediği iddiaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Kalaycı; “Süleymancılar tarikatının, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti ve Meral Akşener’i desteklediği ifade ediliyor. Süleymancılar Cemaati’nin önde gelenlerinin ses kaydı olduğu ve bu kayıtta da ‘Bu seçimde oylarınızı İYİ Parti ve Meral Akşener’e verin’ talimatının verildiği söyleniyor. Fakat ben bu cemaatin tamamının bu talimata uymadığını biliyorum. Üst akıl ile cemaat bağşdaşmıyor.  24 Haziran cemaatin üst yöntemiyle ilgili herkesin kafasında soru işareti bıraktı. Bu soru işareti giderilinceye kadar herkesin temkinli olması gerekiyor” şeklinde konuştu. Saadet Partisi’nin CHP ile birlikte Millet İttifakında yer alması ile ilgili soruya ise Kalaycı; “Saadet Partisi ile ilgili birçok soru geliyor. Saadet Partisi’nin Millet İttifakında yer alması gündeme getiriliyor. Herkesin siyasi tercihidir. CHP nasıl kendi partisini tercih ediyorsa Saadet’te kendi partisini tercih etmiştir. Bizim herkesin siyasi düşüncesine saygımız sonsuz” diye konuştu.

Bu seçim güçlü Türkiye’nin tarihe vurduğu mühürdür

24 Haziran'da gerçekleştirilen seçime katılımın rekor düzeyde olduğunu belirten Kalaycı; “Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde yüzde 87 oranındaki katılım sadece önceki seçimlerin rekorunu kırmadı. Dünyanın pek çok yerinde yüzde 50'yi ancak bulabilen katılımın çok üstünde oranla millet olarak 24 Haziran'da demokrasimizi daha da güçlendirme konusunda güçlü irade sergiledik. 24 Haziran Türkiye demokrasi tarihinde yeni bir dönemi başlattı. 24 Haziran'da sandıktan çıkan güçlü karar, milli iradenin zaferi, demokrasinin bayramıdır. Bu seçim irade, erdem ve cesaretle yola çıkanların yazdığı bir başarı hikâyesi, büyük ve güçlü Türkiye'nin tarihe vurduğu mühürdür” dedi.

Hep birlikte inşa edeceğiz

Kalaycı; “Milletin adamı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile milletin partisi AK Parti'ye verilen desteğin Türk milletinin büyüme ve kalkınmadan, eser ve hizmet siyasetinden yana olduğunu gösterdi. Bu sonuç milletimizin büyük ve güçlü Türkiye'den, tüm dünyanın gözleri önünde 'Dünya beşten büyüktür' diyen iradeden yana saf tuttuğunun en önemli göstergesidir. Milletimizin güçlü desteğinin bizlere büyük sorumluluk yüklediği bilinciyle yeni dönemde daha çok çalışacak, projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Milletimizin oylarıyla açılan yeni dönemde güven ve istikrarla geleceğe umutla bakan bir Türkiye'yi Cumhurbaşkanımız, Meclis'imiz ve milletimizle birlikte şahlandıracak ve büyük hedeflerine ulaşmış bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Milletimizin beklentilerine inşallah cevap vereceğiz

Yeni yönetim sisteminin ilk seçimlerini gerçekleştirdiklerini anımsatan Kalaycı, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Meclis ilk kez bu yönetim sistemine göre toplanacak. Yeni yönetim sistemine göre güçlü bir Meclis ve güçlü bir hükümet olacak. Ülkemizin, milletimizin beklentilerine inşallah cevap vereceğiz. Artık sistemden kaynaklanan bir istikrar var. Vatandaş artık sandıkta hükümetini belirliyor, Mecliste bir güvenoyuna ihtiyaç olmadan, bir anlamda güvenoyunu halk sandıkta vermiş oluyor. Cumhurbaşkanımız da ilk turda, çok net sonuçla, vatandaşımızın teveccühüne mazhar oldu. İnşallah yakın bir süreç içinde hükümetimiz de kurulmuş olacak.

Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz

Vatandaşlarımız kime oy verdilerse versinler bizim için çok kıymetli. O gün çıkıp oy kullanmaları, demokrasimiz için çok kıymetli. Onun da ötesinde AK Parti'ye oy verip, bizleri de kendilerini temsil etme şerefine nail kılan vatandaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet edebilmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü bir meclis, güçlü bir hükümet ve güçlü bir cumhurbaşkanlığı ile Türkiye'nin şahlanışında biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Türkiye çok önemli bir büyümeye imza attı

Geçtiğimiz dönemde krizlere, darbe girişimlerine rağmen Türkiye büyümeye devam etti. 2017'deki yüzde 7,4'lük büyümesi ile Türkiye çok önemli bir büyümeye imza attı. 2002-2018 yılları arasında yüzde 5,8 büyüme de tüm dünyanın dikkatini çeken bir orandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile temel hedefimiz, büyüyen ve gelişen bir Türkiye'yi sizlerle inşa etmek. Çok büyük bir reform, devrim yaptık, 100 yıllık parlamenter sisteme noktayı koyduk. Artık kaotik koalisyonlar dönemine son verdik. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın yemin ettiği günden itibaren hükümetimizi kuruyoruz.

Herkesin siyasi düşüncesine saygımız sonsuz

Tabii gönlümüz arzu ederdi ki Bartın’dan 2 milletvekili ile Ankara'ya gidelim. Ama cumhurbaşkanımızın da dediği gibi asla mazeret üreterek seçmene sorumluluk yüklemiyoruz. 'Acaba neleri eksik bıraktık' diye ona bakıyoruz. Seçmenin verdiği mesajı en güzel şekilde alan parti AK Parti'dir. Bundan dolayı da 16 yıldır iktidardadır. Bunu kendi aramızda il ölçeğinde görüştük. Tabii Saadet Partisi ile ilgili birçok soru geliyor. Saadet Partisi’nin Millet İttifakında yer alması gündeme getiriliyor. Herkesin siyasi tercihidir. CHP nasıl kendi partisini tercih ediyorsa Saadet’te kendi partisini tercih etmiştir. Bizim herkesin siyasi düşüncesine saygımız sonsuz. Ancak bazı hakaret içeren sosyal medya paylaşımları yapılıyor. Bu paylaşımlara karşı da belirli bir tepki oluyor. Bu tepkinin olması doğal. Yine 2.Sıra Milletvekili Adayımızın açıklamaları var. Sayın Milletvekili Adayımız da akrabaları ve dostları olduğu için kırıldığını ifade etti. Dolayasıyla adayımızın bu süreçteki tepkilerini doğal karşılamak gerekir. Seçim geride kaldı. Halkımız bu şekilde taktir etti. Bizler halkımıza hizmete adayız. Koltuklara aday değiliz. Sonuçların ülkemize, milletimize ve Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Soru işaretleri giderilinceye kadar herkes temkinli olmalı

Süleymancılar tarikatının, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti ve Meral Akşener’i desteklediği ifade ediliyor. Süleymancılar Cemaati’nin önde gelenlerinin ses kaydı olduğu ve bu kayıtta da ‘Bu seçimde oylarınızı İYİ Parti ve Meral Akşener’e verin’ talimatının verildiği söyleniyor. Böyle bir söylentinin olduğu gerçektir. Fakat ben bu cemaatin tamamının bu talimata uymadığını biliyorum. Ancak 24 Haziran cemaatin üst yöntemiyle ilgili herkesin kafasında soru işareti bıraktı. Bu soru işareti giderilinceye kadar herkesin temkinli olması gerekiyor. Bu süreçte biz o üst aklın MHP ve Saadet Partisi’ne oy vermesini normal karşılamakla birlikte kimin kurduğunun belli olduğu bir partiye oy istemeleri elbette soru işaretleri yarattı.  Cemaatin içindeki arkadaşlarımızın bu talimata tepki göstermeleri gerekiyor. Bizim bir tepkimizin olması önemli değil. Onların kendi içlerinde tepki göstermesi önemli olandır. Kaldı ki bu talimata tepkiler sosyal medya ortamında gösterilmeye başlayınca beni birçok arkadaşımız arayarak, cemaatin bu yaklaşımını tasvip etmediklerini ilettiler. Yani tepkilerini ortaya koyanlar var. Sonuçları hep birlikte göreceğiz.

Cinsel istismar yasa tasarısı kanunlaşacak

Bartın gündemi bu şekilde iken ülke gündemimizde milletçe hepimizi derinden yaralayan çocukların cinsel istismarına ilişkin olaylar yer alıyor. Çocuk katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması kaçınılmazdır. Yavrularımızı katleden canilere ölüm bile nimet sayılır. Onların cezası her saat ölüm korkusu olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin bu konuya hassasiyetle eğiliyor olması ve kararlı tutumları bizler için önemlidir.  Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, Gaziantep Adliyesi'nde mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada cezaların arttırıldığını belirterek, cinsel istismar yasa tasarısının hemen ilk dönemde kanunlaşacağını ifade etti. Gerekli adımların atılmasını sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Adalet Bakanımıza teşekkür ediyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535