• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Herkesin kazanacağı bir bartın hayal ediyoruz”

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan, Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve park yapmaktan ibaret olmadığını söyledi.
“Herkesin kazanacağı bir bartın hayal ediyoruz”

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ve park yapmaktan ibaret olmadığını söyledi. CHP’nin Bartın’a sosyal belediyecilik kavramını kazandıracağının ve halkın derdine derman olan bir belediyecilik örneği ile hizmete talip olduklarının altını çizen Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “CHP ile birlikte insanlarımız belediyeciliğin sadece yol ve park yapımından ibaret olmadığını görecekler. Bugüne kadar Bartın’da sosyal belediyecilik alanında neler yapıldı? Maalesef hiçbir şey? Bugüne kadar Bartın’da hangi vatandaşımızın derdine derman olundu? Maalesef hiçbir vatandaşımızın derdine derman olunmadığı gibi dertlerinin üzerine dert eklendi. İmar Planı gibi bir meselede halkımızın hakları korunmadı. Binlerce mağduriyet yaratıldı. İnsanlarımızın gelecek teminatı olan arsaları hiç edildi. O vatandaşlarımız da dahil olmak üzere Bartın halkı Bartın’ı yönetemeyenlere gereken dersi 31 Mart’ta verecek.

Unutturmaya çalışıyorlar çünkü korkuyorlar

Bartın’ın tarihine bakmış olduğumuzda şehrimizin bir ticaret merkezi olduğunu görebilirsiniz. Bugün ise göç veren bir şehre dönüştük. 10 yıl önce ‘500 evde ev atölyeleri kurcağız’, ‘Bartın’a haddehaneler getireceğiz’, ‘insanlarımız iş bekliyor mutlaka bu konuda bir şeyler yapacağız’ diyenler bugün suspuslar. 10 yıldır ne ev atölyeleri kurdular ne de şehre bir yatırımcı gelmesi için girişimde bulundular. Kapılarına iş için gelenleri de tersine geri çevirdiler. 10 yıl önce verdikleri sözleri unutturmaya çalışıyorlar çünkü korkuyorlar. Halktan değil koltuklarını kaybetmekten korkuyorlar. Halkımız 10 yıl önce verilen sözleri unutmadı. 10 yıl önce sözler verip o sözlerin hiçbirini tutmayanları da unutmadı. Halkımız 31 Mart günü işte o verilip tutulmayan sözlerin hesabını soracak.

Musluklardan içilebilir su yüzde 40 indirimli akacak

Bartın’da bugüne dek yapılmamışları yapmaya hazırız. İlk işimiz vatandaşımızın cebini, ekonomisini düşünmek olacak. Su fiyatlarında yüzde 40 indirim uygulayacağımızın sözünü verdik. İlk işimiz bu olacak. Halkımızın musluklarından içilebilir su akmasını da en kısa sürede sağlayacağız. Bartın’da yaşayan vatandaşların musluklarından içilebilir su akacak. Bu suyu da yüzde 40 indirimli kullanacaklar.

Seçime yatırım yaparken kendi halkını unutuyor

Elbette halkımızın ekonomisini düşüneceğiz. Bunu mutlaka yapacağız. Bunu yapmak zorundayız çünkü insanlarımız ekonomik dar boğazda. Çünkü insanlarımız ayın sonunu değil ortasını bile getiremez durumda. Bartın’da kirada oturan emekli vatandaşlarımızı tek tek tespit edeceğiz ve onlara aylık 150 TL olmak üzere yıllık 1.800 TL market desteğinde bulunacağız. Emeklilerimiz gibi dar gelirli ailelerimizin de dertlerine derman olacağız. Dar gelirli ailelerimizin okuyan çocukları için her yıl 500 TL kırtasiye ve giyim yardımında bulunacağız. Böylece dar gelirli vatandaşlarımıza da okul öncesi nefes aldırmış olacağız. Bartın Belediyesinin tüm bu saydıklarımızı karşılayabilecek gücü var. Ne yazık ki mevcut yönetim 500 bin TL harcayarak kitap bastırıp seçime yatırım yaparken kendi halkını unutuyor. Fuzuli harcamalar yapmaktan geri kalmazken halkının derdini görmezden geliyor.

Halkımız çocuklarının yarınlarını düşünecek

Bartın’ın geleceği ve yarınları için de çok önemli adımlar atacağız. Üreten, tarımda, sanayide ve turizmde söz sahibi olan bir Bartın hayal ediyoruz. Doğası ile tarihi ile turizme kazandırılmış ve turizmde cazibe merkezi turizm kenti bir Bartın hayal ediyoruz. Yöresel ürünlerimizi ön plana çıkartarak Bartın Fındığı, Bartın Kestanesi, Bartın Kestane Balı gibi ekolojik ve organik tarım ile katma değeri yüksek ürünler üreten, Bartın markasını yaratan ve tarım üretiminde ön plana çıkan bir Bartın hayal ediyoruz. Sanayi üreticisinin tercih edeceği, altyapısı hazırlanmış sanayi bölgeleri oluşturarak yatırımcının önünü açan, üreticiye, sanayiciye, yatırım fırsatı veren ve sanayi üretiminde de öne çıkan bir Bartın hayal ediyoruz. Hayalimizdeki Bartın’ı hep birlikte yaratmak zorundayız. Eğer o Bartın’ı yaratamazsak çocuklarımız için bir Bartın olmayacak. Bugün binlerce gencimiz gurbette iş ve aş peşinde. Eğer biz bir şeyler yapmaz, yapamazsak çocuklarımızda aynı kaderi yaşayacak. İşte bunun önüne geçecek olan Bartın halkı ve CHP’dir. Halkımız sandığa giderken çocuklarımızın yarınlarını düşünerek gidecek ve bu seçimde ‘CHP’ diyecek.

Bartın’ı hep birlikte yöneteceğiz

Irmağı ile, köprüleri ve yolları ile ulaşım sorununu çözmüş, çöp sorununu, su sorununu çözmüş, nitelikli yaşam alanları ile sosyokültürel hayatın yaşanabildiği bir Bartın’ı hep birlikte yaratmaya söz veriyoruz. Hem üreten, hem kazanan, turizmde tercih edilen, insanımızın yaşamak için tercih edeceği Bartın’ı hep birlikte yaratacağız. Hep birlikte diyorum çünkü Bartın’ı hep birlikte yöneteceğiz. Herkesin söz sahibi olduğu, her eleştiriye ve öneriye kulak veren yöneticilik anlayışımızla yöneteceğiz. Bartın halkı kendi kaderini kendi tayin edecek. 31 Mart Bartın için dönüm noktası olacak.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535