• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 15 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

İki beldenin KHK ile ilçe yapılması Kozcağız’ın umutlarını artırdı

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Aksaray'ın Sultanhanı ile Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldelerinin ilçe yapılmasının ardından gözler yeniden Bartın’ın ilçe adayı beldesi Kozcağız’a çevrildi.
İki beldenin KHK ile ilçe yapılması Kozcağız’ın umutlarını artırdı

OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Aksaray'ın Sultanhanı ile Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldelerinin ilçe statüsüne kavuşması Kozcağız beldesinde yaşayan vatandaşları da umutlandırdı. KHK ile ilçe yapılan 10.330 nüfuslu Sultanhanı beldesi ile 5.216 Kemalpaşa beldesi, yıllardır ilçe olmayı bekleyen 7.080 nüfuslu Kozcağız Beldesi için büyük bir beklentiye neden oldu.

Gerekli adımları atacağız

Bu beklentilere cevap verebilme adına gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman; “Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan Kanun hükmünde Kararnameler ile 2 belde ilçe yapıldı. Tabii bu gelişmelerin ardından Kozcağız beldesinin ilçe statüsü kazanması için biz de gerekli adımları atacağız” dedi.

Konuyu değerlendireceğiz

AK Partili Başkan Karaman; “Sayın Milletvekilimiz ve İl Başkanımızla bir araya gelerek konuyu değerlendireceğiz. Bizim gibi 35-36 tane belediye var. 2014 yılında Ankara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen "İlçe Olma Kriterlerini Taşıyan Belde Belediyeleri İstişare" toplantısına katılmıştım. O toplantıda benzeri konular görüşülmüştü. Bayramdan sonra konuyla ilgili çalışmalara başlayacağız. İşin takipçisiyiz” diye konuştu.

Bartın’a değer katacaktır

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da yaptığı açıklamada Kozcağız'ın nüfusunun arttığını, köyleriyle birlikte büyüyüp geliştiğini, buna rağmen köy kanununa tabi bir yerleşim merkezi olduğunu, beldenin ilçe olmayı çoktan hak ettiğini belirtti. Milletvekili Yalçınkaya; “Kozcağız'ın ilçe yapılması için kanun teklifi vermiştim. Kozcağız’ın ilçe yapılması Bartın’a değer katacaktır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza iletiriz

KHK ile ilçe olan Aksaray'ın Sultanhanı ile Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldelerinin stratejik konumu olduğunu belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da gazetemize yaptığı açıklamada “İki beldenin ilçe oluş sebepleri var. Kemalpaşa beldesi sınır kapısında bir yer. Sultanhanı’nda da doğal depolama alanı var. Kozcağız’ın ilçe olmasını istiyoruz. Üzerimize ne düşerse yaparız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza iletiriz” dedi.

Kanun teklifi vermiştim

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Kozcağız'ın nüfusunun arttığını, köyleriyle birlikte büyüyüp geliştiğini, buna rağmen köy kanununa tabi bir yerleşim merkezi olduğunu, beldenin ilçe olmayı çoktan hak ettiğini belirtti. Milletvekili Yalçınkaya; “Kozcağız'ın ilçe yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) kanun teklifi vermiştim” dedi.

Bartın’a değer katacak

Yalçınkaya “O günden bugüne kadar geçen süre içerisinde de Kozcağız gerçekten ilçe olmayı hak eden bir konumda. Her geçen gün de gelişiyor. Köyleriyle beraber mevcut olan nüfusu artıyor. Dolayısıyla Kozcağız Beldesinin Bartın’a ilçe olarak kazandırılması anlamlı olacaktır. Diğer ilçelerimize baktığımızda neredeyse Amasra nüfusunu dahi geçebilecek büyüklükte. Kozcağız’ın ilçe yapılması Bartın’a değer katacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza iletiriz

KHK ile içe olan Aksaray'ın Sultanhanı ile Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldelerinin stratejik konumu olduğunu belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; Pusula’ya yaptığı açıklamada “İki beldenin ilçe oluş sebepleri var. Kemalpaşa beldesi sınır kapısında bir yer. Sultanhanı’nda da doğal depolama alanı var. Türkiye’nin doğalgazı burada depolanıyor. Stratejik önemi olduğu için 2 belde de KHK ile ilçe yapıldı. Kozcağız’ın merkez nüfusu 7 bin. Dolayısıyla köylerle beraber hesaba kattığımız zaman ilçe olabilecek bir yer. Kozcağız gibi ülke genelinde birkaç belde daha var. Tabii bizler Kozcağız’ın ilçe olmasını isteriz. Üzerimize ne düşerse yaparız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza iletiriz” dedi.

Takiplerimizi devam ettireceğiz

Milletvekili Tunç; “Yatırımlarımızla biz Kozcağız’ı ilçeden daha fazla yatırım alan bir yer haline getirdik. Alt yapısı ve üst yapısıyla Kozcağız tam bir kavşak konumuna geliyor. Çalışmalar bittiğinde Kozcağız çok daha hızlı gelişecektir. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde nüfusu 10 binin üzerine çıkacaktır. O zaman ilçe olması daha da kolaylaşacaktır. Büyük yatırımlar bittiğinde ilçe olması daha da kolaylaşacaktır. Konuyla ilgili takiplerimizi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535