• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

İl Başkanı Kalaycı, ‘100 günlük eylem planı’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Türkiye Cumhuriyeti ilk Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen ‘100 günlük eylem planı’ başta olmak üzere gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
İl Başkanı Kalaycı, ‘100 günlük eylem planı’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Türkiye Cumhuriyeti ilk Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen ‘100 günlük eylem planı’ başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nin yaptırım politikası, medyadaki algı operasyonu ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yeni sistemin ilk icraatlarının 100 günlük eylem planı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlatan Kalaycı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye olmak üzere ilk 100 günlük hedefini kapsayan eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Süreç içerisinde özellikle seçimlerde verilmiş sözlerin tamamlanacağını bir kısmının da hayata geçeceğini görüyoruz. 24 Haziran vaatlerinin önemli kısmı 100 günlük eylem planında gerçekleştirilecek” dedi.

Bürokratik yavaşlığın önüne geçilecek

Kalaycı; “Sayın Cumhurbaşkanımızın sunumunda gördüğümüz üzere yurt içinde ve yurt dışında uluslararası ilişkilerimize yönelik insani politikaların ortaya çıktığını görüyoruz. Yargı sisteminin entegre biçimde çalışması ve davaların en kısa zamanda adil şekilde sonlandırılması için dijital haklara ağırlık verildiği biliyoruz. E-devlet başta olmak üzere dijital dönüşümün gerçekleşmesiyle bütün kamu kurumlarında bürokratik yavaşlığın önüne geçilmesi amaçlanıyor. Vatandaşların kolay hizmet alması adına dijital bir veri tabanı üzerinden bilgi alış-verişi sağlanacak” diye konuştu.

KOBİ'lere verilen destek artırılacak

Bütçe disiplininden taviz verilmeyeceğini belirten Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “Sayın Cumhurbaşkanımız birçok proje açıkladı. Bunlara değinmek istiyorum. E-Devlet sistemi etkinleştirilecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde icraat, plan ve proje takip sistemi kurulacak. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi başlatılacak. Bütçe disiplininden taviz verilmeyecek, kamunun borçlanma maliyetleri düşürülecek. Yaklaşık 40 milyar liralık kamu kaynağı tek hesapta yönetilerek, yılda 3-4 milyar lira arasında ilave gelir elde edilecek. KOBİ'lere verilen destek artırılacak, 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözü yerine getirilecek. 2019–2023 dönemine ilişkin stratejik plan, kasım sonuna kadar tamamlanacak.

Dar gelirliler için 15 bin 523 konut satışa çıkarılacak

Şehircilik ve konut projelerinde 100 günde 17 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edilecek, 16 bin konut ve iş yerinin temeli atılacak. Dar gelirliler için 15 bin 523 konut satışa çıkarılacak, 15 bin 506 konut inşasının ihalesi tamamlanacak. Satışı mümkün gözüken 50 bin kamu konutuyla ilgili envanter çalışması tamamlanacak, ilk etapta 5 bininin satışı için işlemlere başlanacak.

4 Anka ve 6 Siha ordunun kullanımına sunulacak

Savunma ve güvenlik alanında ise Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; Jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alınarak güvenlik birimleri güçlendirilecek. Sınırlardaki mayın ve patlamamış mühimmatlar sebebiyle kullanılamayan 1,6 milyon metrekare alanın temizlik çalışmaları başlatılacak. MİLGEM Projesi'nin 3'üncü gemisi Burgazada Korveti, 27 Eylül'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek. Yerli ve milli eğitim uçağı HÜRKUŞ, Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterine alınacak. Milli insansız uçak ANKA'dan 4, SİHA'lardan da 6 adet daha ordunun kullanımına sunulacak.

Tüm internet kullanıcılarının hizmetine sunulacak

Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan bugüne kadar askerliğe müracaat edememiş olanların da dövizle askerlik hizmetinden faydalanabilmesi sağlanacak. Harita Genel Müdürlüğünün yerli harita-görüntüleme sistemleri olan HGM-Küre ve HGM-Atlas, tüm internet kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

30 kütüphane, millet kıraathanesine dönüştürülecek

Turizm yeni pazarlara açılacak, Çin'in turizm pazarındaki payını artırmak için eylem planı hazırlanacak. İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin ihalesi sonuçlandırılarak, kütüphaneye dönüştürülen Rami Kışlası'nın birinci etabındaki fiziki gerçekleşme yüzde 45'e çıkartılacak. Kuleli Askeri Lisesi'nin müzeye dönüştürülmesi için gereken rölöve projeleri tamamlanacak. 30 kütüphane, millet kıraathanesine dönüştürülecek.

Her okulda en az bir polis memuru olacak

Eğitimin içeriği konusunda hassasiyetle durulacak. Tüm okullarda tam gün eğitim gören öğrenci sayısı yüzde 68'den yüzde 71'e yükseltilecek. Okulları daha güvenli hale getirmek için 700 eğitim kurumu daha Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'ne entegre edilecek. Güvenlik önceliği olan 30 bin okuldan başlayarak, her okulda en az bir polis memuru görevlendirilecek. Öğretmenlerin mesleki ehliyet ve liyakatini güçlendirmek için yüksek lisans oranı artırılacak. Eğitim yöneticiliğinde profesyonel sisteme geçilecek. Yabancı dil eğitimini etkin şekilde verebilmek için hem öğretmenlere hem de öğrencilere yönelik yeni yöntemler devreye alınacak. Okul öncesi eğitiminden üniversiteye kadar her aşamada öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimini izlemek ve yönlendirmek için yeni bir sistem kurulacak.

1 milyon çocuk, sportif yetenek taramasından geçirilecek

150 mahalle tipi spor sahası, 20 okula spor salonu ve 10 futbol altyapı merkezi faaliyete geçirilecek. Yeni yapılacak 9 stadyumdan birinin yer teslimi, 3'ünün yıkımı, 5'inin de proje çalışması tamamlanacak. Okullarda sporu yaygınlaştırmak için 1 milyon çocuk sportif yetenek taramasından geçirilecek. Karar alma süreçlerine katılımı sağlamak için 20 bin okulda gençlik temsilcileri belirlenecek. Sivil toplum kuruluşlarının gençlik ve spor alanındaki 400 projesine destek verilecek. Lise ve üniversite öğrencisi 1001 gencin projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olunacak. Yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesine 75 bin ilave yapılacak. Kamu yararına çalışan dernek ve vakıfların yurtlarındaki 50 bin öğrenciye verilen beslenme yardımına, barınma yardımı da eklenecek.

Yerli ve milli 5g için çalışmalara başlanacak

Yüksek teknolojili ürünlere destek sağlamak için fon şirketleriyle protokoller imzalanacak. Türkiye Uzay Ajansı kurulacak, yerli ve milli 5G ve ötesi için çalışmalara başlanacak. Yerli uydular için projeler geliştirecek, Uzay Teknolojileri Optik Sistemler Araştırma Merkezi açılacak. Yüksek güçlü lazer silah sistemlerinin araca takılı testlerine başlanacak. Milli Güvenli Veri Depolama Sistemi, üniversitelerin ortak kullanımına sunulacak. Milli güvenli mesajlaşma sisteminin testlerini, TAI, TÜBİTAK, BİLGEM, MAM gibi kritik kurumlarda gerçekleştirilecek. 3,5 milyon metrekare alanda kurulan Bilişim Vadisi'nin ilk etabının ikinci kısmı tamamlanacak. Ar-Ge merkezlerinin sayısı yüzde 10, tasarım merkezlerinin sayısı yüzde 8 artırılacak.

Üreticiye 50 bin koyun verilecek

Kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 milyon lira destek sağlanacak. Damızlık koyun projesi kapsamında üreticilere, Ziraat Bankası kredisiyle 50 bin koyun verilecek. 8 bin 300 hektar alan daha sulamaya açılacak, 8 bin 500 kişiye ilave istihdam sağlanacak.

28 milyon tebligat elektronik ortamda

Yeni adli yılla Yargıda Hedef Süre Uygulamasına geçilecek. Yargı birimlerince yapılan 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturulacak. Öncelikle Konya ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemeleri, bir sonraki hedef olarak Kayseri, Trabzon, Diyarbakır ve Van bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirilecek. Çocuklara karşı işlenen "cinsel istismar suçları" konusunda cezai düzenlemeler yapılacak.

31 ilde daha narkotimler kurulacak

Doğu sınırlarında devam eden fiziki güvenlik ve aydınlatma projeleri tamamlanacak. Güvenlik yollarının uzunluğu yüzde 10 artırılarak 2 bin 526 kilometreye çıkartılacak. Kent Güvenliği Yönetim Sistemi yüzde 20, Mobil Plaka Tanıma Sistemi yüzde 27 yaygınlaştırılacak. 81 vilayetteki İl Koordinasyon Kurulu faaliyetleri, yatırımların her aşamasının anlık izlenmesine imkan verecek şekilde izlenecek. Uyuşturucuyla daha etkin mücadele için 31 ilde daha narkotimler kurulacak, 81 ilin tamamı bu kapsama alınacak.

Emekli maaş ve ikramiyeleri

Yeni dönemde sosyal yardım veri tabanı oluşturarak farklı kurumlar tarafından verilen hizmetleri daha etkin hale getireceklerini ifade eden Erdoğan, "Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi, ülkemizin imkanlarını seferber ederek, insanca yaşayabilecekleri bir gelir düzeyine çıkarmanın gayreti içinde olduk. Emeklilerimize taahhüt ettiğimiz 1000 liralık ikramiyenin ilkini Ramazan Bayramında ödemiştik. 100 Günlük İcraat Programımız çerçevesinde, emeklilerimize ikinci ikramiyelerini, inşallah Kurban Bayramı öncesi takdim ediyoruz. Ne aldanan, ne aldatan olacağız. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz.

Şimdi helikopter hava ambulansımız var

Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği büyük sağlık reformları var. 112 Acil istasyonu sayısını 481'den 2 bin 641'e, ambulans sayısını 618'den 5 bine çıkardık. Nereden nereye? Şimdi helikopter hava ambulansımız var, jet hava ambulansımız var. Yurt dışından gidip hastaları almak, yurt içinde helikopterle bunları almak... Bunları yapar hale geldik. Hatırlayın, karda, kışta, evet köpeklerin çektiği kızaklarla hastalarımız taşınırdı. Yaşlı amcalar çeker, hastaneye götürürlerdi. Ama şimdi paletli ambulansları faaliyete geçirdik. Bugün Türkiye, sadece kendi vatandaşlarına değil, dünyanın her yerinden şifa arayanlara hizmet verebilen bir sağlık altyapısına ve sistemine kavuştu.

Milletimize geçtiğimiz 16 yılda mahcup olmadık

Yeni nesillere, 2053 ve 2071 vizyonlarını huzuru kalple hayata geçirebilecekleri bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Yönetimlerin birbirlerine enkaz değil, her şeyiyle tıkır tıkır işleyen ülke devrettikleri bir Türkiye'ye kavuşmak milletin hakkı. Biz Türkiye'yi sadece ekonomisiyle, altyapısıyla, üstyapısıyla, insan gücüyle büyütmekle kalmadık. Bizim ülkemize ve milletimize asıl hizmetimiz, asırlardır yaşadığımız bozgun, gerileme, kayıp, moralsizlik iklimini tersine çevirmiş olmamızdır. Bugün ister ticaret, ister ziyaret için yurt dışına giden tüm vatandaşlarımız, dünyanın her yerinde başı dik, özgüveni yerinde, bayrağına sahip çıkan, pasaportuyla gurur duyan bir şekilde dolaşabiliyor. Milletimize geçtiğimiz 16 yılda mahcup olmadık. İnşallah önümüzdeki 5 yılda da mahcup olmayacağız.”

Türkiye eski Türkiye değil

ABD’nin yaptırım politikasına da değinen Kalaycı, şu değerlendirmede bulundu; “Avrupa Birliği ile olduğu gibi ABD ile de zaman zaman ilişkiler bitme noktasına geliyor ama NATO üyesi ve müttefik olarak ilişkilerimizi bir şekilde sürdürürüz. FETÖ elebaşının iadesi başta olmak üzere Suriye’de PYD/YPG’ye verilen destek, Katar krizi ve Filistin tavrımız Amerika ile ciddi mana da görüş ayrılığı yaşadığımız noktalar oldu. Türkiye’nin liderliğinde Birleşmiş Milletler Sayın Devlet Başkanımızın daveti ile bir araya geldi ve 128 ülke ABD’ nin hukuk dışı kararına karşı dur diyebildi. Ülkeler arası dönem dönem ciddi fikir ayrılıkları olabiliyor bu her şey bitti anlamına gelmez fakat son süreçte iki Bakanımıza yönelik tavır uluslararası hukukun varlığını sorgulatıyor. Türkiye eski Türkiye değil güçlü bir ülke. Biz hiçbir tehdide boyun eğecek değiliz hiçbir zaman değildik ama şimdi kesinlikle değiliz bu bağlamda bu sürecinde aynı vize sıkıntısında olduğu gibi belki biraz sıkıntılı olacak ama atlatılacağını düşünüyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535