• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı, 2019 yılı sonuna kadar Arıt yolun tamamlanacağının sözünü verdi

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Arıtlı muhtarlarla bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledi.
İl Başkanı Kalaycı, 2019 yılı sonuna kadar Arıt yolun tamamlanacağının sözünü verdi

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Arıtlı muhtarlarla bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledi. Köy muhtarlarının Bartın-Arıt yolu ile ilgili taleplerine İl Başkanı Kalaycı, büyük bir aksaklık yaşanmadığı sürece 2019 yılı sonuna kadar yolun tamamlanacağının sözünü verdi. İkmal ihalesinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle aksamaların yaşandığını belirten Kalaycı; “Arıt yolu ilk başlatılan çalışmalardan bir tanesi. İtirazlar, mahkeme süreçleri, ihalelerin iptal edilmesi işin gecikmesine neden oldu. Arıt-Aydınlar arasında 6 kilometre ve Arıt-Çöme Boğazı arasında 9 kilometrelik yolun 4 kilometresi tamamlandı. Yapılan itirazların sonuçlanmasıyla birlikte yeniden başlatılan çalışmalar 2019 yılı sonuna kadar tamamlanır” dedi.

Arıt’ın yol problemi ortadan kalkmış olacak

Sorunların çözümü noktasında her şeyin yapılacağını belirten Kalaycı; “Bu bölgenin yol sorununu biliyoruz. Bu nedenle İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın İbrahim Kayış ve Arıt yol müteahhidi ile birlikte sizi ziyarete geldik. Sizlere süreci ve yapılan çalışmaları anlatmak, sizlerin taleplerini dinlemek için buradayız. Kamu İhale Kurumu (KİK), ikmal ihalesi 17 Ağustos 2016'da gerçekleştirilen ancak ihaleye giren firmaların itirazı nedeniyle yolun yapımı gecikti. Yol kamulaştırma bedelleri hariç 62 milyon liraya ihale edildi. Bartın-Arıt-Aydınlar karayolunun Arıt-Aydınlar arasında 6 kilometre ve Arıt-Çöme Boğazı arasında 9 kilometrelik yolun 4 kilometresi tamamlandı. Kalan 5 kilometrelik alanda çalışmalar devam ediyor. Arıt-Bartın arasındaki 29 kilometrelik bölüm de  önümüzdeki yıla tamamlanır. Çalışmalar tamamlandığında Arıt’ın yol problemi ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.  

Arıt bölgemiz rahat bir nefes alacak

İhale sürecinin ardından yaşanan aksaklıklara da değinen Kalaycı; “Bartın-Arıt yolu ikmal ihalesine giren firmaların Kamu İhale Kurumuna itiraz etmeleri üzerine yol yapımı gecikti. Yeniden yapılan ihale sonucu yeni bir firma ihaleyi aldı. Önceden işi alan firma da mahkemeye başvuruda bulunarak, ihalenin iptalini talep etti. Bu talep üzerine Mahkeme geçtiğimiz aylarda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hal böyle olunca yolda çalışma da yapılamadı. Bu sürecin sonunda itirazların değerlendirilmesiyle birlikte mahkeme yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. Bu karar sonrası çalışmalar yeniden başladı. İnşallah bu yol tamamlandığın Arıt bölgemiz rahat bir nefes alacaktır” şeklinde konuştu.

Bölgenin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz

24 Haziran 2018'de Türkiye 2023, 2053 ve 2071 yıllarına hızlı bir şekilde yol almak için kararını vermiş oldu. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimleriyle yeni bir döneme girdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik. Aslında milletimiz bu kararı çoktan vermişti. 16 Nisan 2017’de bu kararı millet almıştı. Durmak yok, kutlu yürüyüşe devam dedi. Artık Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile beraber Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Türkiye yoluna devam edecek. 24 Haziran seçimleri bir milattır. 24 Haziran, vesayetin bir daha geri gelmemek üzere yok olduğu önemli bir tarihtir. 24 Haziran’da son vesayet kalıntıları da sandığa gömülmüştür. Bu tarihi ve önemli seçimlerde Arıt bölgemiz de her zaman olduğu gibi yine Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Milletvekili adaylarımızın yanında oldu. Vermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyoruz. Bizler de bu desteğinize layık olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bölgenin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz” diye konuştu.

Muhtarların görevi önemli

Muhatların görevlerinin önemine de değinen Kalaycı, Muhtarların sahada mücadele ettiğini, halk ile birebir muhatap olduğunu ifade etti. Muhtarların haklarının AK Parti iktidarı ile daha arttırıldığını söyleyen Kalaycı; “Sizler sahadasınız, halkla bire bir muhatap olan kişilersiniz. Sıkıntıları yaşayan kişiler sizlersiniz. Sorunları bilen kişiler de sizlersiniz. Sizin bizde, özellikle Cumhurbaşkanımızın yanında yeriniz ayrı. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara karşı göstermiş olduğu önemi biliyorsunuz. Muhtarların sigorta sorunu, AK Parti iktidarıyla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla düzeltildi. Birçok hakkınız da genişletildi” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535