• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 14 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı, Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili ilk kez konuştu

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, yerel seçimler için özel şirketler ve Ak Parti Genel Merkezi tarafından yaptırılan anket çalışmalarında isminin ön plana çıktığı yönünde sosyal medyada ve basında yer alan haberle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İl Başkanı Kalaycı, Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili ilk kez konuştu

‘İsmimin geçmesi onur verici’

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 24 Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere çevrildi. Genel seçimlerin akabinde siyasi partiler yerel seçim çalışmalarına hız verirken, anket şirketleri de kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyor. AK Parti Genel Merkezi tarafından da gerçekleştirilecek olan yerel seçim öncesi tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de anket yapıldı. Kamuoyundan sır gibi saklanan anket sonuçları gündeme oturdu.

Kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?

Tüm siyasi çalışmalarını yaptırdığı çapraz anketlerle belirleyen AK Parti, her ay aralıksın yaptırılan anketlere Şubat ayından buyana ara vermişti. AK Parti Genel Merkez yönetimi 3 ay boyunca anket yaptırmama kararı almıştı. Ancak gelinen süreçte 24 Haziran seçimleri nedeniyle anketler yaptırılmaya başlandı. Ak Parti Genel Merkezi tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yapılan anket çalışması yerel seçimler için de yapılıyor. Vatandaşlara  ‘2019 yerel seçimlerinde Bartın ilimizde kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?’ sorusu yöneltildi. Soruya vatandaşlar istedikleri ismi bu mesajı cevaplayarak ücretsiz yanıtladı.

Anket çalışmalarının sonucunu kimse bilmiyor

Anket çalışmasının ardından AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın anketlerde ön plana çıktığı sosyal medyada ve yerel basında yer aldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından İl Başkanı Kalaycı, anketlerle ilgili veya adaylığı ile ilgili herhangi bir beyanın olmadığını belirtti.

Böyle bir talebim şu an için yok

Seçim sürecinin önemine değinen Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili kararı AK Parti Genel Merkezimiz verecek. Turhan Kalaycı’nın Belediye Başkan Adayı belirlendiği gibi iddialar doğru değildir. Bununla ilgili karar önümüzdeki süreçte verilecektir. Tabii süreç uzun. Aday adaylarımız arasından gerekli değerlendirmeler yapılacaktır. Son karar Genel Merkezimizin. Benim böyle bir girişimim olmadı. Böyle bir talebim şu an için yok.

En doğru aday belirlenecektir

AK Partimiz çok büyük bir partidir. AK Partimiz büyük kitle partisidir. Bu göreve birçok arkadaşımız talip olacaktır. Aday adayı olan arkadaşlarımız arasından da gerekli incelemeler yapılacaktır ve en doğru aday belirlenecektir. Daha önümüzde süreç var. Konuşmak için çok erken. Bu süreci partimiz en iyi şekilde değerlendirecektir. Ak Parti her zaman başarılı bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihine damga vuran bir partidir. Bir dönemi kapatıp, yeni bir dönemi başlatmıştır. Bu sistem değişikliği de en demokratik şekilde yerine getirmiştir. Bu başarılı siyasetimizi Bartın’da da sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm partilerle ve halkımızla iletişimimizi en üst seviyede tutacağız.

Süreci hep birlikte takip edeceğiz

Genel Merkezimiz Bartın’da ki tüm gelişmeleri bilmektedir. Bartın Belediye Başkanlığı çok önemli bir hizmet makamıdır. Genel Merkezimiz ileriki süreçte tüm gelişmeleri takip ederek, en doğru kararı verecektir. Bizler partimizin, genel merkezimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği her türlü karara saygı duyarak, çalışmalarımızı da o yönde ilerleteceğiz. Ak Parti İl Başkanı olarak ismimin böyle bir makam ile anılması onur verici bir durumdur. Ancak benim adaylıkla ilgili herhangi beyanım yoktur. Her mevki ve makamda hizmeti düşünmekten başka bir amacımız yok. Makam ve mevki geçicidir. Partimiz bize hangi makamda görev verirse versin bizim için tek önemli olan hizmettir. Biz partimizin bir neferi, Bartın’ımızın sevdalısı ve halkımızın hizmetkarı olarak yolumuza devam edeceğiz. Alınacak olan karar ilimiz, partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olur inşallah.”

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535