• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı, erken seçim kararını değerlendirdi

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Merkez TV’de yayınlanan Türkiye’nin Seçimi adlı programda Hafize Bayar’ın konuğu oldu.
İl Başkanı Kalaycı, erken seçim kararını değerlendirdi

‘Bartın olarak seçime hazırız’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Merkez TV’de yayınlanan Türkiye’nin Seçimi adlı programda Hafize Bayar’ın konuğu oldu. İl Başkanı Kalaycı, erken seçim kararını ve ülke gündemini değerlendirdi. Seçim süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, AK Parti Bartın İl Teşkilatı olarak 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlere hazır olduklarını belirtti. Kalaycı; “Erken seçimi beklemiyorduk. Ancak güneyimizde yaşanılan olaylar bizi seçime itti. Sayın Bahçeli’nin çağrısıyla erken seçim kararı alındı. 60 gün kısa bir zaman değil. Bizler çalışarak bu zamanı geçireceğiz. Erken seçim çağrısı yapan partilerin hazır olmadığını gördük. Özellikle CHP’nin hazır olmadığı ortada. Biz AK Parti olarak teşkilatlarımızı yeniledik. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘metal yorgunluğu’ demişti, bu metal yorgunluğu attık. Mahalle ve köy yönetimlerimiz de dahil tüm yönetimlerimizde seçimleri tamamladık. Biz Bartın olarak seçime hazırız” diye konuştu.

Memleket özlemi zor

Kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Kalaycı; “1971 Bartın doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Bartın’da bitirdim. 1989 yılında Mısır’a gittim. El Ezher Üniversitesi’nde üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra Almanya’ya geçtim. Almanya’da da evlenip, iş hayatına başladım. Almanya’da 2001 yılına kadar işçi olarak çalıştım. Daha sonra ticarete başladım. 2001’den 2007’ye kadar ticaret yaptım. Afrika’daki ticari faaliyetlerimin ardından 6 yıl bir dernekte başkanlık yaptım. 2014 yılında ülkemize döndüm. 2 çocuğum var. Bartın’da inşaat firmamız var. 200’ün üzerinde işçi kardeşimizle hizmet veriyoruz. 25 yıl yurtdışında kaldım. Vatan aşkıyla yanan bir kişiyim. Her yıl izine geldim. Zaman zaman 3 defa da izine geldiğim oldu. Gurbette yaşayan insanlar ülkenin değerini daha iyi anlıyor. 2-3 günlük dahi Türkiye’ye gelse o bize yurt dışında 3-4 ay yetiyor. Memleket özlemi zor. Ben hayatım boyunca insanlara faydalı olmaya çalıştım. Bartın’a da geldiğimde bu amaçla iş yaptık” dedi.

Bu seçim Türkiye’nin seçimi değil, dünyanın seçimidir

Siyasete nasıl girdiğini de anlatan Kalaycı; “Bartın’a gelir gelmez AK Parti’ye kayıt olup yönetim kurulu üyesi oldum. Siyasete uzak birisi değilim. İl Başkanımız Sayın Yaşar Arslan Bey bizleri davet etti. Biz hizmete talip olup, o dönem yönetime girdik. Siyaset özveriyi gerektiriyor. Ben de Bartın’da bu özveriyi gösterdim. Bartın’da hem kısa sürede kendimizi tanıttık hem de Bartın’da ki kardeşlerimizle hemhal olmuş olduk. Erken seçim kararı alınmadan öne herkes erken seçim kararı alınabileceğini konuşuyordu. Ancak biz kesinlikle erken seçim kararı beklemiyorduk. Çünkü AK Parti seçimleri zamanında yapan bir partidir.  Sayın Cumhurbaşkanımız hep zamanında seçime gitmiştir. Sayın Bahçeli’nin çağrısıyla 24 Haziran’da karar kılındı. Bu karar inşallah ülkemize, milletimize ve Bartın’ımıza hayırlar getirsin. Bu seçim Türkiye’nin seçimi değil, dünyanın seçimidir” diye konuştu.

Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanımıza karşı seçime gireceğini düşünmüyorum

Seçim süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı; “Türkiye erken seçime hazır. 60 gün kısa bir zaman değil. Bizler çalışarak bu zamanı geçireceğiz. Erken seçim çağrısı yapan partilerin hazır olmadığını gördük. Özellikle CHP’nin hazır olmadığı ortada. Biz AK Parti olarak teşkilatlarımızı yeniledik. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘metal yorgunluğu’ demişti, bu metal yorgunluğu attık. Mahalle ve köy yönetimlerimiz de dahil tüm yönetimlerimizde seçimleri tamamladık. Biz Bartın olarak seçime hazırız. Erken seçim çağrısı yapanların durumu ortada. Daha adaylarını belirleyemediler. Sayın Abdullah Gül’ün adaylığı konuşuluyor. Tabii bunlar iddia. Ancak ben Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanımıza karşı seçime gireceğini düşünmüyorum” dedi. 

Erken seçim ülkemiz için hayırlı oldu

Seçimlerin neden erkene alındığıyla ilgili düşünlerini paylaşan Kalaycı; “Güneyimizde bir savaş var. Türkiye artık seyreden konumunda değil. Sahadayız. Bu nedenle oyunbozan bir Türkiye var. Bunun etkilerini görüyoruz. Dünya devletleri Suriye’de güç gösterisi yapıyorlar. Bu nedenle güneyimizde yaşanan hadiseler bizi 24 Haziran’a getirdi. Seçim kaçınılmaz oldu. Cumhurbaşkanımız koltuk sevdalısı bir lider olmadığını erken seçim kararıyla gösterdi. 1.5 yıllık görev süresi olmasına rağmen ülkemizin geleceği için erken seçim kararı aldı. Erken seçim ülkemiz için hayırlı oldu” şeklinde konuştu.

Bizlerin arasına nifak sokanlar vardı

MHP ile yapılan ittifakla ilgili bilgiler veren Kalaycı; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanıyla Ak Parti’nin tabanı bir birbirine çok yakın. 15 Temmuz öncesinde bizlerin arasına nifak sokanlar olduğunu gördük. O nifak sokanlar ayrılınca iki liderimizde gerçek görüşlerini ortaya koydu. Şuan da güzel bir ittifak var. İnşallah hayırlara vesile olacak. Vatanımızın beka mücadelesinde beraber olmak bizlerin görevidir. Tabii muhalefet kanadında çeşitli ittifak görüşmeleri oluyor. Son olarak 15 milletvekili partisinden istifa edip başka bir partiye geçti. İstifa eden milletvekillerinin yüz ifadesini tüm Türkiye gördü. Sürgüne gönderilmiş gibi bir ifade vardı. Kiralık milletvekili dediler ama ben de sürgün milletvekili diyorum. Bu utanç verici bir durum. Onların yerinde olmak istemezdim. CHP’li seçmen kendi içerisinde büyük bir huzursuzluk yaşıyor. Kendileri nereye oy vereceklerini bilmiyorlar. Türkiye siyasetinde omurgalı ve düzgün duran muhalefete ihtiyacımız var. İnşallah milletimiz bu gerçeği görecek ve ona göre değerlendirecektir” dedi.

Yeni bir Türkiye ve güçlü bir Türkiye var

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin Türkiye'ye 24 Haziran seçimlerini erteleme çağrısında bulunmasıyla ilgili de düşüncelerini paylaşan Kalaycı; “Demek ki 2019 yılı seçimleri için planları vardı. Ancak 24 Haziran kararı bu planları bozdu. Biz artık oyun kuran ve sahada olan bir ülkeyiz. Bizi eski Türkiye ile kıyaslamasınlar. Yurtdışında yaşadığım süreçte biz Türkiye’yi yeşerdikçe budanan ve kurudukça sulanan bir ülke olarak gördük. 2004 yılına kadar bizler Almanya’da Türk’üz diyemedik. Üzerimizde baskı vardı. Hem kendi devletimiz hem de Almanya tarafından baskı vardı. Şimdi bir özgüven var. Yeni bir Türkiye ve güçlü bir Türkiye var. Seçimin yapılacak olması Avrupa ülkelerini rahatsız ediyor. Aslında seçimin sonucu tahmin ediyorlar. Bu nedenle korkuyorlar” diye konuştu.

Halkımız eski Türkiye’ye oy vermeyecek

Kalaycı; “Aziz milletimiz nereye oy vereceğini çok iyi biliyor. Vatanını, milletini ve devletini sevdiğini her seçimde gösteriyor. Bu seçime kadar 23 partinin arasından yüzde 50 oy alabilmek her lidere nasip olmaz. Dünyada eşi benzeri yok. Mazlum ve mağdurların ümidiyiz. Son kale Türkiye’dir. Ben 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde halkımızın eski Türkiye’ye oy vereceğine inanmıyorum. Bizim bizden başka dostumuz yok. Başka Türkiye yok. Bizim tüm partiler olarak aklıselim davranmamız lazım. Birbirimizi ötekileştirmememiz lazım. Biz 24 Haziran’da Cumhur İttifakı ile halkımızın karşısına çıkıp, güzel bir netice ile ayrılacağımızı düşünüyorum. Ülke gündeminin yanı sıra Bartın’a yapılan hizmetleri konuşamadık. Bartın’da rüyamızda göremeyeceğimiz hizmetleri gördük. Bizlere bu hizmetlerin ilimize kazandırılmasında büyük emekleri olan Sayın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535