• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 22 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

İl Başkanı Kalaycı, işten çıkartılan 202 madenci için Ankara’ya gidecek

Amasra ilçesinde özel bir maden ocağı tarafından 10 gün önce işten çıkartılan 202 maden işçisine AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’dan destek geldi.
İl Başkanı Kalaycı, işten çıkartılan 202 madenci için Ankara’ya gidecek

Amasra ilçesinde özel bir maden ocağı tarafından 10 gün önce işten çıkartılan 202 maden işçisine AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’dan destek geldi. Amasra ilçesi Bakacak mevkiinde toplanan 200’e yakın maden içsinin taleplerini dinleyen İl Başkanı Kalaycı, özel maden ocağında çalışan maden işçilerinin sorunlarını geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini belirterek, yarın saat 16.00’da da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Zafer Benli ile görüşüleceğini ifade etti. İşçilere toplantıya bizzat katılacağının sözünü veren İl Başkanı Kalaycı, “Ben her zaman sizin yanınızda olduğumu ifade ettim. Emek ve emekçinin yanındayım. Bende bugünlere işçilikten geldim. Bu nedenle sizin sıkıntılarınızı yakinen bilen birisiyim. Ak Parti İl Başkanı olarak sizin sorunlarınızın çözümünde yanınızdayım. Bu nedenle de bugün aranızdayım. Yarın sorunlarınızı geçmişte olduğu gibi Sayın Bakan Yardımcımıza ileteceğim. İnşallah çözüm bulacaktır” dedi.

img_1384.jpg

3 önemli talebi ileteceğiz

İşçilerin taleplerini çok iyi bildiğini belirten Kalaycı; “Sizin ne istediğinizi çok iyi biliyorum. Sorunlarınızı biliyorum. Buraya gelmeden önce Bakan Yardımcımız Zafer Beyle de görüştüm. Son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Sayın Bakan Yardımcımız sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, önümüzdeki günlerde TTK’ya yapılacak olan maden işçisi alımlarında sizlere öncelik tanınacağını ifade etti. Bu önemli bir gelişmedir. Tabii bunda da aranızda yaş sınırına takılanlar olacaktır. Bu nedenle bu tam anlamıyla bir çözüm olmayacaktır. Bizim önceliğimiz 51 günlük alacağınız, bayram ikramiyeleriniz ve tazminatlarınız olacaktır. Yarın ki görüşmede bu 3 önemli talebi ileteceğiz. Dediğim gibi ben sizinle beraberim. Ne yapılacaksa sizlerle beraber olacağımı tekrar belirtmek istiyorum. Ben yapılacak olan görüşmelerden umutluyum. İnşallah işçilerimizin hakları ödenecek” diye konuştu.

img_1366.jpg

Milletvekilimiz her zaman yanımızda

İşlerin zor durumda olduğunu söyleyen Kalaycı; “Bu kanayan yaraya duyarsız kalamazdık. İşçi kardeşlerimizle beraber olmamız gerekiyordu. Partimizin emeğe ve ekmeğe ne kadar duyarlı olduğunu herkes biliyor. Ben partimi ve ilimizi temsilen yanlarındayım. Biz her zaman mağdurun yanında yer aldık. İşçilerimiz gerçekten şu anda mağdur durumdadır. Allah hiç kimseyi mağdur etmesin. İnşallah yarın ki toplantı hayırlara vesile olur. Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç bu konuda bizlere gereken desteği veriyor. Her zaman bu konuda yanımızda oldu. İşçi kardeşlerimizde Sayın Milletvekilimize teşekkür ettiler” dedi.

img_1363.jpg

Maden alımlarında sizlere öncelik tanınacak

Kalaycı; “İşçi kardeşlerimizin yaşadığı bu durumdan bizler de çok huzursuzuz. Emin olun sorunun çözümü için uğraşılıyor. İl Başkanları Toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Tüm illerin il başkanlarının olduğu bir toplantıda söz alıp bunları anlattım. Dediğim gibi yarın da Bakan Yardımcımıza ileteceğiz. Kendisi zaten konuyu yakından biliyor. Bu sorunlar büyük ölçüde özel şirketin kredi bulamamasından kaynaklanıyor.  Sayın Bakan Yardımcımız kredi sorununun da çözüme kavuşturulması için çalışıldığını ifade etti. Ancak bizim önceliğimiz sizin alacaklarınız ödenmesi. Kredi işi olursa da herkes işine devam edecek. Ancak aksi bir surumda da Sayın Bakan Yardımcımız maden alımlarında sizlere öncelik tanınacağını söyledi. Ben süreci yakından takip ediyorum. İnşallah görüşmelerin sonucunda maden işçilerimize güzel haberler vereceğimizi düşünüyorum. Görüşmelerin olumlu geçeceğini umut ediyorum” diye konuştu.

img_1387.jpg

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535