• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı, işten çıkartılan 204 madencinin taleplerini Bakanlığa iletti

Özel bir maden ocağı tarafından işten çıkartılan 204 maden işçisinin durumu için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bakan Yardımcısı Zafer Benli’ye işçilerin taleplerini bizzat iletti.
İl Başkanı Kalaycı, işten çıkartılan 204 madencinin taleplerini Bakanlığa iletti

52 günlük alacaklarının yatırılmasını istedi

Amasra ilçesinde özel bir maden ocağı tarafından 10 gün önce işten çıkartılan 204 maden işçisinin durumu için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bakan Yardımcısı Zafer Benli’ye maden işçilerinin taleplerini bizzat iletti. 3 önemli talebi Bakan Yardımcısına ileten Kalaycı, 52 günlük alacakları, tazminatları ve bayram ikramiyelerinin ödenmesi gerektiğini ifade etti. Kalaycı’nın bu talepleri karşısında özel maden ocağı sahibini arayan Bakan Yardımcısı Benli, kendisine iletilen talepleri sıraladı. Firma Sahibi Mehmet Hattat ile görüşen Benli, 1.5 ay içerisinde belirli bir takvim çerçevesinde 52 günlük alacaklarının ödeneceğinin sözünü aldı. Tazminatların da belli bir takvim çerçevesinde ödeneceğini belirten Benli, işçilerin alacakları ile ilgili yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.

Sendika yetkilileri de toplantıyı yakından takip etti

Toplantıda AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın yanı sıra Genel Maden İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Maden İş Sendikası Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, Genel Maden İş Sendikası Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, Amasra Şubesi Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Sert, İşçi Temsilcisi İbrahim Çakır ve Hattat Holding İletişim Müdürü Mustafa Yavuz da hazır bulundu.

Şirket yetkilileriyle görüşüldü

Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili bilgi veren İl Başkanı Turhan Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “Maden işçilerimizin işten çıkarılmasının ardından bizlerden bazı talepleri oldu. Ben bu taleplerini Sayın Cumhurbaşkanımıza İl Başkanları Toplantısının ardından iletmiştim. Daha sonra da işçilerimizin Bakacak mevkiinde gerçekleştirdikleri toplantıya katıldım. Burada da taleplerini bize ilettiler. Tabii işçi kardeşlerimizin mağduriyeti büyük. Ekonomik sıkıntılarla boğuşuyorlar. 52 günlük alacakları, bayram ikramiyeleri ve tazminatlarının ödenmesini istiyorlar. Bizler de bu taleplerini Bakan Yardımcımız Sayın Zafer Benli Beye ilettik. İlk etapta 52 günlük alacaklarının yatırılmasını istedik. Bizim ısrarımız üzerine Sayın Bakan Yardımcımız da şirket yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi.

İnşallah verilen sözler tutulur

1.5 ay içerisinde 52 günlük alacaklarının ödeneceğinin sözünü aldığını ifade etti. 17 Kasım’a kadar inşallah bir aksilik olmazsa alacakları ödenecek. Tabii verilen sözler inşallah tutulur. İnşallah ödenir. Bunu işçi kardeşlerimize söylemek zor. 1.5 ay daha beklemek zorunda kalacaklar. Bu süre zarfında inşallah oluşturulacak ödeme takvimi ile işçi kardeşlerimiz rahat bir nefes almış olur. İşçi kardeşlerimizin bayram ikramiyelerinin ve 52 günlük alacaklarının 1.5 milyon olduğu ifade edildi. Bunun yanında tazminatları toplamı da 7 milyon olarak açıklandı. 

Allah hiç kimseyi mağdur etmesin

Ben her zaman madenci kardeşlerimizin yanında olduğumu onlara ifade ettim. Onlara verdiğim sözü de yerine getirdim. Bizzat gidip sorunlarını ileteceğimi söylemiştim. Biz üzerimize düşeni yaptık. Burada asıl önemli olan firmanın verdiği sözü tutmasıdır. İnşallah belirtilen süreçte ödemeler yapılır. Ben partimi ve ilimizi temsilen yanlarındayım. Biz her zaman mağdurun yanında yer aldık. İşçilerimiz gerçekten şu anda mağdur durumdadır. Allah hiç kimseyi mağdur etmesin. İşçi kardeşlerimizin de yar ve yardımcısı olsun.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535