• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı, işten çıkartılan maden işçileri için Ankara’ya gitti

Ak Parti Bartın İl Başkanı Turan Kalaycı,Amasra’da özel bir maden ocağında çalışan ve önce ücretli izne çıkarılıp sonra işlerine son verilen maden işçileri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya katılmak üzere Ankara’ya gitti.
İl Başkanı Kalaycı, işten çıkartılan maden işçileri için Ankara’ya gitti

Bartın’ın Amasra ilçesinde özel bir maden ocağında çalışan ve önce ücretli izne çıkarılıp sonra işlerine son verilen maden işçileri, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’yı parti binasında ziyaret ederek, destek istemişti. Seslerinin duyurulmasını isteyen işçilere İl Başkanı Kalaycı destek sözü vererek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bire bir sorunu ileteceğini ifade etmişti. Her zaman emekçinin yanında olduğunu belirten Kalaycı, işten çıkartılan maden işçilerini temsilen 19 maden işçisi ve Genel Maden İşçileri Sendikası temsilcileri ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Zafer Benli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldı. İşçilerin taleplerini Müsteşar Benli’ye anlatan İl Başkanı Kalaycı, sorunların çözümü için destek istedi.

Sonuna kadar sizinle beraberim

Emekçilerin taleplerinin çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Kalaycı, toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Çeşitli nedenlerle işten çıkartılan emekçi kardeşlerimiz geçtiğimiz günlerde beni ziyaret ettiler. Sorunlarının çözülmesi için seslerinin duyurulmasını istediler. Emekçi kardeşlerimizin talebi üzerine bugün bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Amacımız sorunları çözmek. İşçi kardeşlerimiz beni ziyaret ettiğinde de söylemiştim. Emek ve ekmek üzerinden siyaset olmaz. Bu nedenle siyasi ünvanlarımızı bir kenara bırakıp, sizin sorunlarınızın çözümü için uğraşmamız gerekiyor. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” düsturuyla hareket etmeliyiz. Bizler böyle bir dinin mensuplarıyız. Siyaset dinimizden büyük değil. Bu nedenle toplantının hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. İşçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bizi ziyarete geldiğinizde birbirimizi dinleyip anladık. Amacımızın ne olduğu da ortada. Tabii ben bugün bizleri kabul eden Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir çözüm bulunur. Sizlerin sorunlarınızın çözümü için daha nereye gitmek gerekiyorsa da ben sonuna kadar sizinle beraberim” dedi. 

İşçiler Bakan Yardımcısına sorunlarını iletti

İl Başkanı Kalaycı’nın konuşmasının akabinde işten çıkartılan maden işçilerini temsilen Emrah Açıkgöz, Serdar Arslan ve Nurettin Ayaz konuşarak, sorunlarını Bakan Yardımcısı Benli’ye bire bir anlattı. Maden işçilerinin yanı sıra Genel Maden İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Maden İş Sendikası Amasra Şubesi Teşkilat Başkanı Nazmi Sert de işçileri destekler nitelikte konuşma gerçekleştirdi. 

Kredi çıkarsa sorun çözülecek

Son olarak değerlendirmelerde bulunan Bakan Yardımcısı Zafer Benli, maden işçilerinin sorunlarının halledilebilmesi için alternatif çözümler sundu. Yatırımın ve yatırımcının yaşatılması gerektiğini belirten Benli, şu ifadeleri kullandı; “Söz konusu firma Amasra ilçesine 450 milyon Euro yatırım yaptı. 2019 yılında üretime başlanması hedefleniyordu. Tabii 5 bin istihdam amaçlanıyordu. Şirket üretime geçebilmek adına kredi başvurusunda bulundu. 80 milyon Türk bankalarından ve 100 milyonda Polonya bankalarından kredi başvurusunda bulunarak, yatırımına devam edecekti. Kredi görüşmeleri olumlu devam ederken, işler ters gitti. Ancak Bakanlığımızın da devreye girmesiyle yine birkaç banka ile kredi görüşmeleri yeniden yapılacak. Eğer krediler çıkarsa zaten sorun çözülecek. Yani krediler vasıtasıyla üretime geçileceği için işten çıkarımlar olmayacak. Hatta daha da işçiye ihtiyaç duyulacak. Bu firmanın tüm sürecini biliyorum. 

Çalışma Ödeneği ile sorun çözülecek

Tabii eğer krediler çıkmazsa da çözüm bulunmalı. Bu nedenle maden işçilerimize kademeli çalışma önerisinde bulunuyoruz. Kademeli çalışmanın yanında sıra Çalışma Ödeneği ile de devlet 6 ay boyunca İŞKUR İşsizlik Fonundan aylıklarınızı ödeyecek. Yani Kademeli çalışmada boş kaldığınız aylarda size aylıklarını devlet verecek. Bir kaybınız olmayacak. İşten çıkarmalara son verelim. Burada işverenin ödeyemediği kısmı devlet ödemiş olacak. Bu uygulama ile işçilerimizin tek kaybı SGK’da olacak. Çalıştığı gün kadar prim yatacak. Boş kaldığı ayda devlet tarafından aylığını alsa da primi yatmayacak. Ancak maaşlarınızı tam alacaksınız. Burada devlette, işverende ve çalışanda fedakârlık yapacak. Sizin tek fedakârlık yapacağınız şey SGK yönünden olacak. 

Firma üretime geçemediği için sıkıntı yaşanıyor

Gelinen süreçte firma üretime geçemediği için bu sıkıntılar yaşanıyor. Eğer krediler zamanında çıkmış olsaydı. Hiç sıkıntı yaşanmayacaktı. Ziraat Bankası krediye tamam demiş durumda. Halk Bankası ve Vakıf Bankası ile de görüşülecek. Ben bu toplantının sonuçlarını ve kredi görüşmelerini Sayın Bakana arz edeceğim. Kredi görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması durumunda da çözüm önerilerini sizlere anlattım. Sizlerden beklentim kademeli çalışmaya evet demenizdir. Böylelikle işten çıkarmalar sona ersin. Kredi sağlansın veya sağlanmasın 6 ayınızı kurtarmış oluruz. Bu toplantı ile kademeli çalışmayı kabul ettiğinizi varsayıyorum. Ben gerekli görüşmeleri yapacağım. İnşallah bu şekilde sorunu çözmüş olalım. Ben bu toplantının düzenlenmesine vesile olan başta İl Başkanımız olmak üzere sizlere teşekkür ediyorum.”

19 maden işçisi katıldı

Sorunlar için çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya Bakan Yardımcısı Zafer Benli, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Bartın İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Özkaya, Genel Maden İş Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Genel Teşklatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, GMİS Amasra Şubesi Mali Sekreteri Hüseyin Özerdoğan, GMİS Amasra Şubesi Genel Sekreteri İbrahim Çakır, GMİS Amasra Şubesi Teşkilat Başkanı Nazmi Sert, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Kurumsal İletişim Müdürü Mustafa Yavuz, Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Ankara Temsilcisi Sinan Yiğit ve 19 maden işçisi katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535